marilou5 25.04.06, 08:39 W którym dniu cyklu należy zbadać poziom prolaktyny ? TSH chyba obojetnie kiedy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kirki Re: prolaktyna 25.04.06, 09:31 Z tego co ja wiem, i tak robiłam, to poziom prolaktyny jest względnie stały w cyklu i mozna robic kiedy się chce. ale niektóre ośrodki dla wygody wprowadzają pewne terminy, w jednym jest to początek cyklu 3-5 dc, w innych 21 dc, albo 7 dni po owulacji. Jak robiłam prolaktynę, to nikt w laboratorium nie pytał się który to dzień cyklu, a w przypadku innych lsh czy progesteronu, to się pytali Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek_mysiulek Re: prolaktyna 25.04.06, 14:24 Najważniejsze jest że by zbadać ją ok. 9 rano, wtedy jest największy "wysyp prolaktyny". Wiem bo jak przyszłam o 12 to mnie skrzyczeli. Odpowiedz Link Zgłoś
kirki Re: prolaktyna 25.04.06, 15:04 no własnie, tak jak napisał kasiulaek_mysiulek: prolaktyna podlega wahaniom dobowym, poza tym podnosi sie po jedzeniu, po wysiłku itd Odpowiedz Link Zgłoś