Dodaj do ulubionych

Pocenie - ogromny problem...

03.05.06, 16:38
Witam
Mam pytanie - kto poradził sobie z nadmiernym poceniem?? Stosowałam antidral
ale niestety mi nie pomogl...
Zauwazylam ze jak bylam nad morzem to problem sie zmniejszył, ale teraz znow
sie pojawił...chodzi mi o jakis sposob w miare przystepnej cenie...
Po prostu poce sie dosc duzo - głownie pod pachami (najczesciej w
bawełnianych bluzkach - moze to kwestia psychiki bo wiem ze w nich widac
plamy...:/), tez na plecach i brzuchu...:( Nawet jak jest chłodno...
POMÓZCIE
Moze jakies domowe sposoby...??
Obserwuj wątek
    • goldenwomen etiaxil 03.05.06, 17:08
      popytaj o niego w aptece. jest dosc drogi ale skuteczny
      • anmawera Re: etiaxil 04.05.06, 21:58
        dokladnie ETIAXIL - wiem c to jest nadmierne pocenie ... tak wiec polecam...
        jednak po pierwsze kosztuje ok 50 zl i wystarcza na niedlugo ( u mnie 2
        miesiące - stosowanie ok 1-2 x na tydzien). Po drugie pamietaj zeby kupic
        etiaxil dla skory wrazliwej (niebieski) - bo mocno podraznia.
        Poza tym dodam, ze naprawde widac efekty - jednak obficie pocacy sie czlowiek
        nigdy nie jest zawsze i calkowicie suchutki ;) ... ale efekt jest i tak
        zaskakujacy!!! Etiaxil osobno jest pod pachy i osobno do dłoni i stóp.
        Ja stosuje etiaxil pod pachy , a stopy sobie raz dziennie psikam rexona - co za
        swiezosc i zapach ;) ... Polecam i Pozdrawaim :) .. acha w kazdej aptece - jak
        nie ma to zamawiasz i na drugi dzien zazwyczaj juz dostajesz :)
        • anmawera Re: etiaxil 04.05.06, 22:01
          p.s. mozna pic tez szalwie (efekt jest wysuszajacy)- jednakze ma ona
          niekorzystny wplyw na uklad nerwowy (dlatego tez trza sie jednak porozumiec z
          lekarzem) ... mozesz zawsze tez sobie przecierac szalwia pachy ( minimalny ,
          ale zawsze jakis efekt - prawie za nic) ;)
          • martynika80 Re: etiaxil 09.05.06, 12:45
            dlaczego szałwia ma niekorzystny wpływ na układ nerwowy? pierwsze słysze.
            Możesz napisać coś wiecej? Czy np. szklanka, dwie szaławi dziennie mogą
            zaszkodzić?
        • nicole709 Re: etiaxil 09.05.06, 19:42
          słyszałam że nie można używać tego na świeżo ogoloną skórę dopiero po 48 godz
          bo cholernie piecze niech mi ktoś powie czy po użyciu etiaxilu można dodatkowo
          używać czegoś pod pache?
    • beaciulka Re: Pocenie - ogromny problem... 04.05.06, 18:32
      na pewno ktos jeszcze miał podobny problem...moze jakies tabletki??
      • neonatus51 Re: Pocenie - ogromny problem... 04.05.06, 19:56
        Nie mam problemu,ale o skuteczności etiaxilu też słyszałam.A poza tym pomaga
        picie herbatki z pokrzywy.
    • ambosz Re: Pocenie - ogromny problem... 04.05.06, 20:00
      Przyczyną może być jakaś niedomoga tarczycy.
      Poproś lekarza o badania w tym kierunku.
      Zdrowia życzę!
    • beaciulka Re: Pocenie - ogromny problem... 04.05.06, 22:57
      a czy ten preparat mozna tez stosowac np na plecy...albo na czoło lub pod
      biustem?? I czy zawsze pomaga i od razu?? A ma jakies skutki uboczne ?? Dzieki
      za rady :D
      • anmawera Re: Pocenie - ogromny problem... 04.05.06, 23:10
        czolo, plecy, pod biustem czy tez pod posladkami ;) to sa miejsca, gdzie musi
        wystarczyc przecieranie szalwia czy jakis dezodorant ... no na czolo tylko
        dobrze chlonacy recznik ;) ... a tak powanie ... to zrob jesze te badania na
        hormony. P.s. alergie ... tez moga byc przyczyna nadmiernego pocenia sie. ;)
      • anmawera Re: Pocenie - ogromny problem... 04.05.06, 23:13
        a raczej skutkow ubocznych nie ma ... glownie alkohol (nie wchlania sie do
        krwi ;) ) dziala juz po 2 stosowaniu - czyli szybko ... nakladasz na noc (
        wazne aby skora byla sucha) czekasz az wyschnie ... rano zmywasz i nie
        nakladasz juz zadnego dezodorantu... nastepnego dnia robisz to samo ... juz
        jest efekt.. a poniej w zaleznosci od potrzebyu ... Pamietaj na pocztku moze
        troche piec..ale czego sie nie robi dla 'suchych pach' ;)
    • beaciulka Re: Pocenie - ogromny problem... 06.05.06, 13:24
      Kurcze...a na jakiej zasadzie on działa?? I czy sa jakies znizki na niego np na
      recepte albo dla dawców krwi lub cos takiego?? Bo jest jak widze dosc drogi a
      nie wiem czy skuteczny... Antidral tez polecano i zachwalano a rezultatów
      zadnych...:/
      • anmawera Re: Pocenie - ogromny problem... 06.05.06, 14:37
        ... no wiesz na recepte to ona raczej nie jest... napisze tak ... zadne super
        antyperspiranty na mnie nie dzialaly... o etiaxil przeczytalam wlasnie w
        necie... przejrzalam sobie opinie i zaryzykowalam ... no kurcze - a noz? i
        podzialalo :) ( to nie jest tak ze bedziesz juz zawsze wolna od potu (tu: pod
        pachami;) ), ale jest niesamowity efekt - napisalbym 500% - naprawde :) ... nie
        wiem jak to dziala... no i jednak trzeba w miare systematycznie stosowac :)
    • beaciulka Re: Pocenie - ogromny problem... 08.05.06, 17:21
      moze sprobuej - a np talk by mi pomogl?? A nawet na plecach jestem sposona :(
      • iza2306 Re: Pocenie - ogromny problem... 08.05.06, 21:37
        polecam też exiatil! stosować dokładnie wg zaleceń na opakowaniu i ulotce (ja
        nawet dosuszam skorę suszarką przed nałożeniem, bo raz nie wytarłam się i
        piekło, oj ). działa niesamocicie dobrze i szybko, tylko uwaga na kolorowe
        pidżamki - może odbarwić
        stosuję też tez do stóp pod pachy i efekt ten sam (tylko ja mam skorę jak
        słoń...) a 50 PLN w kieszeni
        • nicole709 Re: Pocenie - ogromny problem... 09.05.06, 13:39
          dobrze wiedziec muszę sobie go kupic bo stosowałam różne talki antyperspiranty
          i nic nie pomaga nie mogę nawet załozyc białej bluzki bo widać mokre pod
          pachami ale wstyd
          • nicole709 Re: Pocenie - ogromny problem... 13.05.06, 21:32
            mam pytanie jak rano go zmyje to moge sie odrazu ogolic pod pachami i czy moge
            dodatkowo używac np secret tak zeby ładnie pachniało z pod pachy proszę
            odpowiedz bo juz go sobie kupiłam
            • anmawera Re: Pocenie - ogromny problem... 14.05.06, 14:11
              ja tez uzywam secret platinum (light) ale po zastosowaniu etiaxilku nastepnego
              dnia nic nie uzywam - tez sie nad tym zastanaiwiałam... ale jakos nie, wole
              ogolic sie wczesniej, a secret nalozyc nastepnego dnia ( mam przeczucue ze
              bedzie pieklo). Jak sprobujesz daj znac ;)
              • nicole709 Re: Pocenie - ogromny problem... 18.05.06, 19:04
                ale powiedz mi golisz sie pod pachami rano po zmyciu etiaxilu bo strasznie
                zaprzata mi to głowe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka