Dodaj do ulubionych

swędzi ....

09.05.06, 09:12
Mam pytanie o swędzące miejsce na nosie w miejscu gdzie opierają się
okulary , jest to taka ranka która nieustannie się łuszczy swędzi i czasem
nawet ślimaczy się po to by przyschnąć i znów to samo okropne swędzenie
rozdrapywanie i tak w kółko , po pierwszym dziecku też mi się tak zrobiło ale
przy uchu też w okolicy oprawek okularowych co to może być ????
z góry dzięki za odpowiedzi
aga
Obserwuj wątek
    • aleksandra1977 Re: swędzi .... 09.05.06, 09:16
      to może być grzybica. Powinnaś iść do dermatologa
      • martynika80 Re: swędzi .... 09.05.06, 13:34
        możesz mieć uczulenie na jakiś składnik oprawek. Wybierz się tez do optyka,
        bo moze masz skrzywione okularki i wtedy w jednym miejscu np. masz większy
        ucisk na nos? Mi tez sie tak od czasu do czasu zdarza, że albo z jednej strony
        albo drugiej (czasem obu) noska robi mi się taka ranka, najpierw czerwona,
        jątrzy się, potem przysycha i łuszczy.Ktoś mi powiedział, że to właśnie od
        skrzywionych oprawek i rzeczywiście. Od czasu do czasu idę do optyka,mówię, że
        skrzywiły mi się oprawki, że osuwają mi się na nosku, ocierają nos, i że
        pewnie coś sie tam poprzestawiało itp. a on mi na miejscu je wyprostowuje
        (czasem są to tak minimalne skrzywienia, że są gołym okiem niewidoczne). I to
        pomaga. Oprawki okularów, te części które dotykają nosa czy uszu są bardzo
        delikatne i szybko sie wykrzywiają, np. podczas leżenia. Wybierz sie do optyka,
        a jak to nie pomoze do dermatologa, bo moze masz uczulenie na jakiś składnik
        oprawek.
    • j2334 Re: swędzi .... 09.05.06, 13:09
      mysle ,ze to jest alergia na te ramki okularow.Sprobuj zmienic na inne,a
      miejsca chore posmaruj mascia na uczulenia ,dostepna w a ptece bez recepty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka