jagoda_271 10.05.06, 22:19 mam pilne pytanko , jutro mam zabieg pod narkozą lekarz kazał być naczczo , zabieg jest około 12 i tyle bez jedzenia nie wytrzymam , kto mi podpowie dlaczego mam byc naczczo?? i co może mi się stać jak zjem kromeczkę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milania Re: narkoza 10.05.06, 22:21 MOżesz np wymiotować, a dlaczego myslisz że nie wytrzymasz do 12 na czczo? Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_271 Re: narkoza 10.05.06, 22:27 bo moj organizm jest przyzwyczajony jeść śniadanie o 4 rano bo o tej wstaje do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
j2334 Re: narkoza 10.05.06, 22:53 dlaczego masz nie wytrzymac? wytrzymasz,na pocieszenie Ci powiem ,ze tak szybko po zabiegu tez nie bedziesz mogla jesc.Zalezy jaki to zabieg? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: narkoza 10.05.06, 23:29 jagoda_271 napisała: > bo moj organizm jest przyzwyczajony jeść śniadanie o 4 rano bo o tej wstaje do > pracy Bez jedzenia moża wytrzymać i 40 dni, więc może nie przesadzaj. Co się stanie jak nie zjesz tego śniadania ? Noga Ci odpadnie ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: narkoza 10.05.06, 23:40 pia.ed napisała: > Ale pić wodę chyba mozna??? W ciągu tych 40 dni ? Mozna. Przed operacją - nie. Mnie lekarz op..., bo mentosa zjadłem, a miałem być na czczo. Żołądek ma być pusty. S. Odpowiedz Link Zgłoś
alika.anna Re: narkoza 10.05.06, 23:50 Przed operacją trzeba być na czczo i nie wolno nic pić. Wydaje mi się, że trochę przesadzasz z tym, że nie wytrzymasz do 12. Dla pocieszenia powiem, że ja przed zabiegiem dwa dni w szpitalu nic nie jadałam (zalecenie lekarza), a po zabiegu dopiero na trzeci dzień i ręczę, że można to wytrzymać. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
fruziaz Re: narkoza 11.05.06, 08:53 Nie można nawet żuć gumy! Miałam ostatnio zabieg pod narkozą i dr wytłumaczył mi, iż chodzi o soki żołądkowe, które zostają pobudzone nawet przez żucie gumy. Może po tym dojść do groźnych powikłań - jakich i w jaki dokładnie sposób - nie pamiętam :( Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: narkoza 11.05.06, 12:40 Po narkozie często się wymiotuje. Dlatego nie mozna jeść. Moze jednak dasz radę?:) Odpowiedz Link Zgłoś
netka2 Re: narkoza 11.05.06, 18:06 Tutaj nie chodzi tylko o wumiotowanie po narkozie ale podczas znieczulenia moze tresc pokarmowa dostac sie do drog oddechowych a grozi to powaznymi powiklaniami. A te kilka godzin to wytrzymasz , nie mow ze nie bedziesz mogla funkcjonowac. ja mialam zabieg w niedziele, od czwartku zle sie czulam i juz nic nie jadlam, po zabiegu mialam komplikacje tez nie jadlam az do srody popoludnia -prawie tydzien. i wytrzymalam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś