Dodaj do ulubionych

anemia i leki

30.05.06, 08:39
czy są jakieś tańsze leki na anemię? 2 buteleczki sorbiferu to 70 zl. Trochę
mnie anemia męczy a ja recepty nie wykupiłam. I mam już dość tej anemii -
ciągnie się od kilku miesięcy. Czy to wogóle da się wyleczyć?
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: anemia i leki 30.05.06, 10:21
      megmegic napisała:

> czy są jakieś tańsze leki na anemię? 2 buteleczki sorbiferu to 70 zl.

To jest drogo ??? To chyba nie kupowałaś jeszcze drogich lekarstw. ;) Dwie
      buteleczki to 100 tabletek, czyli standardowo starcza na miesiąc.

> Trochę mnie anemia męczy a ja recepty nie wykupiłam.

To będzie Cię męczyć dalej.

> I mam już dość tej anemii - ciągnie się od kilku miesięcy.

Jesli masz dość, to wykupuj recepty i bierz leki.

> Czy to wogóle da się wyleczyć?

Za pomocą niewykupywania recept na pewo wyleczyć się nie da.

Dużo łatwo przyswajalnego żelaza jest w wątróbce. Szczególnie wieprzowej.

S.
    • tijgertje Re: anemia i leki 30.05.06, 10:27
      Sprobuj zmienic diete, bo bez tego po odstawieniu lekow wczesniej czy pozniej anemia prawdopodobnie wroci. Jedz tylko ciemne pieczywo z pelnego przemialu, duzo brokulow, suszone morele i rodzynki. Przy takiej diecie ja nawet w ciazy mialam tak idealne wyniki, ze lekarze uwierzyc nie mogli. Do wyleczenia anemii pewnie musisz jedank przez jakis czas brac leki, ale dieta naprawde duzo daje.
      • snajper55 Re: anemia i leki 30.05.06, 10:32
        tijgertje napisała:

> Sprobuj zmienic diete, bo bez tego po odstawieniu lekow wczesniej czy pozniej
        > anemia prawdopodobnie wroci. Jedz tylko ciemne pieczywo z pelnego przemialu,
        > duzo brokulow, suszone morele i rodzynki.

Akurat na brak żelaza taki zestaw niewiele pomoże. Choć dobre żywienie to
        podstawa zdrowia, nie ma sesu katować się nielubianymi potrawami. Zawsze można
        znależć zamienniki.

S.
    • wawan1 Re: anemia i leki 30.05.06, 10:35
      70 zł, to drogo? Ja biorąc antybiotyki płaciłam 30 zł za dzień leczenia, a
      trwało ono kilka miesięcy. 1000 zł/m-cznie jak w mordę szczelił, trzeba się
      było zapożyczyć:( Więc wykupuj te leki póki czas, bo potem możesz mieć większe
      komplikacje ze zdrowiem. No i wątróbka, wit. C- naturalna.
      • molly20 Re: anemia i leki 30.05.06, 10:37
        Pij regularnie zioła "POKRZYWA" sa bardzo dobre efekty
        • j2334 Re: anemia i leki 30.05.06, 12:26
          no jeszcze duzo zielonej pietruszki i salata zielona.A czy jest zbadana
          przyczyna tej anemii? Moze trzeba zaczac od tego?
          • kasia_n2 Re: anemia i leki 30.05.06, 13:18
            Powiem szczerze, że ja całe życie walczę z niedoborem żelaza. Mam tzw.
            nieprzyswajalność żelaza. Podobno to jest częsta przyczyna anemii i w tym
            przypadku dieta nie pomoże. Owszem jest istotna, ale trzeba się wspomagać
            lekami np. 1 lub 2x do roku przejść kurację. Ja brałam różne leki, ale na mnie
            działa b. dobrze tardyferon. Nie jest b. drogi. Teraz jestem w 30-tym tyg.
            ciąży, a wyniki badań są lepsze niż wcześniej (wiadomo, że w ciąży morfologia
            jest kiepska).
            Powodzenia
            • wisienkaa2 Re: anemia i leki 30.05.06, 19:37
              tyle az kosztuja leki na anemie? ja juz mam od 6 lat objawy anemi a teraz dopiero poszlam na badania. teraz mam zrobic poziom zelaza. wydaje mi sie ze przyczyna sa obwite miesiaczki, bo od tego sie to wszystko zaczelo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka