14.06.06, 21:59
Witam wszystkich na Forum,
slyszalam od paru osob o tym, ze irydolog pomogl im zdiagnozowac chorobe oraz
przepisal mieszanki ziolowe, ktore ponoc pomogly (bylo to w Czechowicach-
Dziedzicach). Mam pytanie, czy ktos moglby opisac wlasne doswiadczenia z tego
typu terapia?
pozdrawiam Joanna
Obserwuj wątek
    • mag401 Re: irydolog 15.06.06, 21:30
      Mikroskop szczelinowy pozwala na znaczne powiększenie obrazu tęczówki.Na
      podstawie przebarwień , rozlużnien struktury i miejscz występowania zakłóceń
      można wyciągńąć daleko idące wnioski co do stanu zdrowia pacjenta. Kłopot się
      zaczyna gdy ekipy się zmieniają i urządzeniem posługują się ludzie którzy się
      nieznają /mówię o przychodniach z fachowcami ze wschodu /. Praktycznie zapisy
      na karcie informacyjnej są identyczne.Irydiolog przepisuje zioła które można
      kupić w ich sklepie po odpowiednio wyższej cenie.Ponadto zapisuje zabiegi typu
      masarz, akupunkturę itp. które wykonują jego koledzy.I na tym zarabiają dużo
      pieniędzy.Osobiście jestem zwolennikiem irydiologi.
    • j2334 Re: irydolog 15.06.06, 22:23
      znalam dokladnie swoja diagnoze oparta na wynikach i badaniach zleconych przez
      lekarza pierwszwgo kontaktu.Poszlam do irydologa,tylko po to aby sie
      przekonac,czy rzeczywiscie,to prawda,co oni z tych oczu potrafia wyczytac.No i
      co sie okazalo? prawie w 100% wszystko sie potwierdzilo.Ale trzeba byc bardzo
      ostroznym,gdyz irydolodzy bardzo czesto o wiele rzeczy i objawow wypytuja,co
      tym sposobem moze ich naprowadzic na trop rzeczywistej diagnozy.Wiedzialam o
      tym wiec nic nie mowilam o tych objawach ,ktore mialam.No i jednak to wszystko
      wyczytala,zapisala mi mnostwo ziolek,ale i tak ich nie wykupilam,bo jedynym
      wyjsciem leczenia mojej choroby byla operacja,
      Jezeli o mnie chodzi to z czystym sercem polecam diagnozowanie choroby u
      irydologa.,z tym ,ze chotob serca nie da sie wyczytac z oczu,nalbardziej
      przewod pokarmowy ,tarczyca,narzady rodne,choroby pluc.Wizyta 30-50 zl
      • ida37 Re: irydolog 15.06.06, 22:31
        3 lata temu zapłaciłam za wizytę 180 zł
        • pia.ed Re: irydolog 15.06.06, 23:35
          Wiele lat temu irydolog powiedzial ze mam chore nerki ...
          Nie byly chore wtedy, ani nie sa teraz.
          • ida37 Re: irydolog 16.06.06, 07:27
            mnie również - a może to na "starość" wyjdzie?
      • snajper55 Re: irydolog 16.06.06, 13:03
        j2334 napisała:

> Ale trzeba byc bardzo ostroznym,gdyz irydolodzy bardzo czesto o wiele rzeczy
        > i objawow wypytuja,co tym sposobem moze ich naprowadzic na trop rzeczywistej
        > diagnozy.

Moja znajoma była u irydologa. Przeprowadził normalny wywiad, obejrzał wyniki
        badań, przepytał na co się leczy i co mówią lekarze a potem zajrzał jej w oczy
        i... postawił prawidłową diagnozę. Cuda jakieś, czy co ? ;))

S.
    • jo_an77 Re: irydolog 16.06.06, 12:01
      Dziekuje bardzo za posty!! Teraz wiem troszke wiecej a kazda informacja jest
      istotna i moze sprobuje takiej terapii.
      • ida37 wejdź w wyszukiwarkę 16.06.06, 12:20
        tam jest dodatkowa lekturka:)))
        • g7neuro milion dolarów 16.06.06, 15:48
          Irydologia jest metodą niesprawdzoną. Na irydologa, który potrafi rozpoznawać
          choroby tą metodą czeka od lat milion dolarów do wzięcia z Fundacji Randiego.
          Tak saqmo z bioenergoterapią i jasnowidzami oraz różdżkarzami. Pozdrawiam was
          sceptycznie.
          • rudeboys Re: milion dolarów 19.06.06, 21:31
            nie wiem jak pacjentów traktują sami irydolodzy, ale pewnie jak we szystkim - potrzebne jest ograniczone zaufanie i uważanie na zwykłych oszustów i szarlatanów, a takich zapewne nie brakuje. co do samej "nauki" to coś w tym musi być. od lat mam kropkę na lewym oku, sprawdziłem sobie na mapie oka- którą posługują się irydolodzy, wyszło z niej że mam problemy z układem moczowym. i co się okazało, niedawno poszedłem do urologa, który wykrył mi niegroźną na szczęście torbiel na najądrzu. więc coś w tej "nauce" musi być :)
            • franc_tireur Re: milion dolarów 11.07.06, 20:58
              Jeden problem - najądrze nie jest elementem układu moczowego.
              Taka to właśnie "nauka" i takie "diagnozy", co to się "na 100% potwierdzają".
      • paberu Re: irydolog 11.07.06, 20:44
        Istenieje książka elektroniczna o diagnozowaniu irydologicznym.
        Można ją zamówić pod adresem: irydologia.zlotemysli.pl/paberu.php
        Na tej stronie jest też kilka zdjęć tęczówek z przebarwieniami, i opisanymi
        odpowiadającymi im chorobami. Można na podstawie tego dowiedzieć się jak bada
        irydolog.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka