Dodaj do ulubionych

Dieta kapuściana

16.06.06, 14:47
Czy ktoś stosował diete kapuścianą? jak długo i jakie efekty są? Co zrobić by
uniknąć jojo? =]
Obserwuj wątek
    • margonik Re: Dieta kapuściana 22.06.06, 16:06
      Próbowałam, ale jedzenie tej samej mdłej zupy przez kilka dni przerosło moje
      możliwości :-)

Natomiast przeczytałam książkę "Jeść, aby schudnąć" Montignaca, zastosowałam w
      życiu i przestałam mieć jakiekolwiek problemy z nadwagą :-) (z głodem także)
      • margonik Re: Dieta kapuściana 22.06.06, 16:09
        Chociaż niektórym ta zupa smakuje... Moja kuzynka (wygłodzona studentka) wzięła
        ode mnie słoiczki z tą zupą i nawet sobie chwaliła :-)

Ale to z pewnością metoda doraźna, przed jakimś wielkim wyjściem, by troche
        zesmukleć jest ok. Jeśli chcesz jednak na trwale stracić kg, to polecam książkę
        o której wyżej. Pomoże Ci zmienić zwyczaje żywieniowe tak, by nie mieć takich
        problemów.
    • iglonus Re: Dieta kapuściana 23.06.06, 11:10
      Ja byłam na tej diecie i pod koniec już byłam strasznie nerwowa, ale nie ze
      względu na smak zupy (mi smakowała), tylko jedzenie owoców nawet do woli nic
      nie daje, ciągle w "dni owocowe" byłam głodna. Nie polecam diety
      głównie dlatego, że specjaliści mówią, że ona wydobywa wodę i odwadnia
      organizm. Tracisz na wadze, ale nie tłuszcze, tylko wodę, co jest bardzo
      niezdrowe. Ja załatwiałam się co pół godziny i bardzo mnie to wymęczyło. A ja
      osobiście efektów raczej nie miałam oprócz skurczenia żołądka. Tragedia.
      Odradzam. Na prawdę dużo bardziej efektywne, długodystansowe i zdrowe jest
      rozsądne jedzenie na codzień. To mi pomogło.
      Pozdrawiam
    • barbara_dabrowska Re: Dieta kapuściana 23.06.06, 13:29
      Dieta kapuściana, podobnie jak wszelkie inne monodiety (grejpfrutowa, jabłkowa,
      ryżowa, ziemniaczana...) są wyniszczające i niedoborowe. Tak na zdrowy rozsądek-
      jaką wartość odżywczą może mieć jadłospis oparty o jeden produkt czy posiłek?
      Powtarzam po raz kolejny- jedyny sposób na trwałą utratę wagi to urozmaicona
      dieta niskokaloryczna!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka