Dodaj do ulubionych

wit. PP a obnizanie cholesterolu

22.07.06, 19:35
Wyczytałam,że wit.PP / niacyna/ powoduje obniżanie złego cholesterolu
porównywalnie z lekami. Nie można jej jednak zażywać dowolnie lecz pod
konrolą lekrza. Jest na receptę. Czy macie jakieś doświadczenie w tej
dziedzinie. Zamierzam ją zażywać /cholesterol 250/
Obserwuj wątek
    • agakoziorowska Re: wit. PP a obnizanie cholesterolu 22.07.06, 20:35
      po pierwsze sama wit.PP jest niezalecana, raczej w połączeniu, po drugie
      czytałąś tez o skutkach ubocznych? wit.PP bierze sie w leczeniu miażdzycy w
      sporych dawkach i na ogół nie jest to dobrze tolerowana.
    • justy1 Re: wit. PP a obnizanie cholesterolu 22.07.06, 21:20
      już lepiej zażywać omegę-3
    • astro_glide Re: wit. PP a obnizanie cholesterolu 23.07.06, 04:37
      Dlaczego chcesz obnizac cholestorol? Nie ma zlego cholesterolu .Nie cholesterol
      we krwi powoduje miazdzyce .Z obnizaniem cholesterolu narobisz sobie wiecej
      zlego niz dobrego .
      • andula24 Re: wit. PP a obnizanie cholesterolu 23.07.06, 10:14
        astro_glide napisał:

> Dlaczego chcesz obnizac cholestorol? Nie ma zlego cholesterolu .Nie
        cholesterol
        >
        > we krwi powoduje miazdzyce .Z obnizaniem cholesterolu narobisz sobie wiecej
        > zlego niz dobrego .

Przyznam, że nie bardzo rozumiem. Czy poziom cholesterolu ponad 250 / znczny
        udział złego/ nie jest powodem do niepokoju i podjęcia działań aby go obniżyć?
        CZy mozesz rozwinąć Twoją wypowiedź?
        • astro_glide Re: wit. PP a obnizanie cholesterolu 23.07.06, 18:50
          Moj znajomy bral prochy na obnizenie cholesterolu przez 2 lata i zniszczyl
          sobie watrobe tymi prochami .Teraz bieze cos na watrobe .Srodowiska lekarskie
          uwazaja ze trzeba obnizyc poziom cholesterolu we krwi ,bo sa oplacane albo
          oglupiane przez firmy farmalceltyczne .To lekarze poprzez te firmy utrzymuja
          ludzi w przekonaniu ze musimy brac lekarstwa do konca zycia na wysoki
          cholesterol ,wysokie cisnienie krwi i wiele innych dolegliwosci .Czy te leki
          przepisywane usuwaja przyczyne czy tylko skutek ? Jak woda cieknie na
          podloge ,to nikt nie bierze sie za wycieranie podlogi ,najpierw zakreca sie
          wode ,potem wyciera podloge .Jednak lekarze tylko wycieraja podloge bez
          zakrecania kurka .
          No ale co mozesz zrobic zeby zapobiec miazdzycy ?Przede wszystkim dbac o siebie
          w wlasciwy sposob ,wlasciwy sposob odzywiania i nie zatruwania swojego
          organizmu .Wysoki cholesterol nie swiadczy o miazdzycy ,tylko jakosc
          arterii.Znaczy sie czy twoje zyly nie sa od srodka pouszkadzane i powoduje to
          ze cholesterol osiada na tych uszkodzonych miejscach i sie nadbudowuje.Ludzie
          co maja zdrowe zyly moga miec bardzo wysoki cholestero i nie grozi im zadna
          choroba serca .Skad sie dowiedziec jak to robic ?Malo ktory lekarz powie ci
          to .Oni sa szkoleni do wypisywania recept i do robienia operacji .Poszukaj
          kogos kto leczy bez lekarstw i bez operacji .Jest wiele naturalnych sposobow
          jak zapobiegac chorobom ,ale zeby sie dowiedziec wszystkiego trzeba poszukac
          tego w innych zrodlach niz lekarskie .Jesli znasz angielski podam ci link w
          ktorym mozesz poczytac o wysokim cholesterolu ,jak firmy farmaceutyczne
          nabijaja sobie kieszenie niewiedza ludzi i lekarzy
          tez :www.ravnskov.nu/cholesterol.htm
          • piotrbbyd Re: wit. PP a obnizanie cholesterolu 23.07.06, 19:06
            Z naturalnych srodków , oprócz omega3 , CLA przepycha złogi
            cholesterolowe - ale zawsze warto to skonsultować z lekarzem
    • vera1 Re: wit. PP a obnizanie cholesterolu 23.07.06, 07:20
      w Warszawie własnie podawaniem leków anty- cholesterolowych + wit PP zajmuje
      sie szpital na Banacha. Oddział kardiologiczny. Zadzwoń tam i dowiedz się.
      Oczywiście nie trzeba leżeć w szpitalu!! i wystarczy skierowanie od lekarza.
      • andula24 Re: wit. PP a obnizanie cholesterolu 23.07.06, 10:18
        Przyznam , że brzmi to dość poważnie. Rzeczywisci poczytałam i wit.PP ma wiele
        skutków ubocznych. Sytuacja nie jest tragiczna. Myślałam, że zamiast leków mogę
        zażywać "witaminkę" i po sprawie. Znacie jakieś inne środki oprócz Omega-3 / na
        mnie nie działał/ w miarę naturalne, obniżajace skutecznie cholesterol? Dieta
        też słabo na mnie działa.
        • snajper55 Re: wit. PP a obnizanie cholesterolu 23.07.06, 21:28
          andula24 napisała:

> Przyznam, że brzmi to dość poważnie. Rzeczywisci poczytałam i wit.PP ma wiele
          > skutków ubocznych. Sytuacja nie jest tragiczna Myślałam, że zamiast leków moge
          > zażywać "witaminkę" i po sprawie.

Witaminy to takie same leki jak i wszystkie inne farmaceutyki.

> Znacie jakieś inne środki oprócz Omega-3 / na mnie nie działał/ w miarę natu
          > ralne, obniżajace skutecznie cholesterol? Dieta też słabo na mnie działa.

Szeroko stosowane są w tym celustatyny, jednak takie lekarstwa powinien dobrać
          lekarz specjalista na podstawie badań i wywiadu, a nie amatorzy z forum.

S.
          • andula24 Re: wit. PP a obnizanie cholesterolu 23.07.06, 22:53
            Problem w tym, że nie chcę zażywać statyn, po Cardinie miałam sensacje
            żołądkowe. Coś bardziej naturalnego proszę.
            • snajper55 Re: wit. PP a obnizanie cholesterolu 23.07.06, 23:37
              andula24 napisała:

> Problem w tym, że nie chcę zażywać statyn, po Cardinie miałam sensacje
              > żołądkowe. Coś bardziej naturalnego proszę.

To może trzeba spróbować innego specyfiku, jest ich jeszcze sporo, np Atoris.
              Nie znam skutecznych środków "naturalnych" obniżających poziom cholesterolu. Ja
              bym proponował dzielić lekarstwa na skuteczne i nieskuteczne, a nie na
              naturalne (czyli jakie ???) i nienaturalne.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka