givenchy 13.02.03, 12:02 Czy światło księżyca ma negatywny wpływ na zdrowie człowieka ? Wiem, że to trochę pytanie z kosmosu (:-)), ale wczoraj usłyszałam, że księżyc niekorzystnie może wpłynąć na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kacha księżyc IP: 195.117.149.* 13.02.03, 14:25 Tu raczej chyba nie o światło chodzi tylko o fazy.Np.podczas pełni jest więcej samobójstw,zabójstw,wypadków na drogach.Niektórzy są bardziej podenerwowani,nie mogą spać.Ale też ponoć kobiety mają większą ochote na bara bara. Odpowiedz Link Zgłoś
givenchy Re: księżyc 13.02.03, 14:28 Całkiem możliwe. Wczoraj akurat światło księżyca wpadało przez moje okno połaciowe wprost na mnie i nie wiem, czy to z tego powodu, czy nie, ale budziłam się w nocy kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Księżyc a zdrowie IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 13.02.03, 21:02 Moge sobie wyobrazic taki mechanizm wplywu ksiezyca na zdrowie: oddzialywanie ksiezyca powoduje plywy morza, a to z kolei moze wywolac powod (w sprzyjajacych warunkach). Niekorzystne oddzialywanie powodzi na zdrowie latwo udowodnic. Inne wplywy naleza raczej do domeny czarnej magii niz naukowo potwierdzonych faktow. Byc moze ksiezyc wplywa na nastroje i ta droga wydaje nam sie, ze cos sie dzieje z naszym zdrowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Księżyc a zdrowie IP: *.kd4nxx10.adsl.tele.dk 13.02.03, 21:05 Doki ! Wpierdalasz sie do rzeczy na ktorych sie nie znasz. Spierdalaj ! Odpowiedz Link Zgłoś
givenchy Re: Księżyc a zdrowie 14.02.03, 08:39 Nino, nie przesadzasz z reakcjami ? Hamuj się trochę !! Odpowiedz Link Zgłoś