Gość: Ania IP: *.piotrkow.leased-e.ids.pl 06.03.03, 17:26 Okazało się, że mam piasek na nerce, zaczęłam własnie brać fitolizynę. Jakie macie doświadczenia z tym lekiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deczi Re: FITOLIZYNA 06.03.03, 19:55 Gość portalu: Ania napisał(a): > > Okazało się, że mam piasek na nerce, zaczęłam własnie brać fitolizynę. Jakie > macie doświadczenia z tym lekiem. Pozdrawiam Lekarz przepisał mi Fitolizynę, kiedy byłam dzieckiem, ale miała tak obrzydliwy smak, że z wielkim rykiem odmówiłam picia tego świństwa. Za to moja mama pije to teraz i bardzo chwali. Działanie niemal natychmiastowe (jeśli chodzi o zapalenie pęcherza). Myślę, że na piasek też będzie dobra. pozdrawiam D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moboj Re: FITOLIZYNA IP: *.magma-net.pl 07.03.03, 10:49 dodaj do kuracji jeszcze wodę "jan". można ją kupić w aptekach, hurtowniach wód mineralnych, widziałam tez tę wodę w geancie. woda nie ma smaku, a pięciolitrowe opakowanie kosztuje około 13 - 14 złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: FITOLIZYNA IP: *.piotrkow.leased-e.ids.pl 09.03.03, 17:40 Witam!!! Podbijam wątek, co jest jeszcze dobre na piasek w nerkach i małe kamienie. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
ankaa1 Re: FITOLIZYNA 09.03.03, 19:35 Aniu, sama urodziłam wiele kamieni, więc znam problem. Po fitolizynie zawsze miałam nudności, a poza tym nie zauważyłam żadnego jej oddziaływania na moje kamienie. Natomiast moje kamienie "pięknie rodzę" po tabletkach z chińskich ziół o nazwie "Ginjal". Dla mnie są rewelacyjne (przepisał mi je urolog, ale są do nabycia bez recepty), bo działają również w ten sposób, że ból jest mniejszy. Do tego Noo-spa i można pozbyć się piasku i kamyków do 5 mm. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 piasek 03.12.13, 09:25 Podnoszę wątek. Mam małe kamyki, wlasciwie piasek (3 mm), jest tego dużo. Czym mogę potraktować, żeby złogi nie były coraz większe? Poki co kupiłam wodę j.ana. Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Od sp9tcu 06.12.13, 00:20 czy jest stan zapalny ? czy boli ? czy jest krew w moczu Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: piasek 06.12.13, 11:46 Fitolizynę można zastąpić Debelizyną, ma o wiele lepszy smak. Warto też łykać lek No-spa, który ma działanie rozszerzające i dzięki temu ułatwia przesuwanie się piasku w moczowodach, a że ścianki rozszerzonych moczowodów nie są tak kaleczone przez ostry piasek, to i znacznie zmniejsza lub likwiduje ból. Ginjal, indonezyjski preparat bardzo skuteczny w leczeniu kamicy nerkowej, nie jest już dostępny u nas od kilku lat ze względu na to, że jest robiony z chronionych koników morskich. Ale jest inny preparat, czysto ziołowy zresztą, tyle że skuteczny przy kamicy szczawianowej; nie wiem, co brać w przypadku moczanowej lub fosforanowej. Preparat ów nazywa się Nefro protect, naprawdę pomaga. Przy kamicy nerkowej warto też dużo chodzić, biegać i skakać. Spać najlepiej w pozycji półleżącej - zwłaszcza wtedy, jak pojawiają się bóle. Odpowiedz Link Zgłoś