Dodaj do ulubionych

FITOLIZYNA

IP: *.piotrkow.leased-e.ids.pl 06.03.03, 17:26

Okazało się, że mam piasek na nerce, zaczęłam własnie brać fitolizynę. Jakie
macie doświadczenia z tym lekiem. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • deczi Re: FITOLIZYNA 06.03.03, 19:55
      Gość portalu: Ania napisał(a):

>
      > Okazało się, że mam piasek na nerce, zaczęłam własnie brać fitolizynę. Jakie
      > macie doświadczenia z tym lekiem. Pozdrawiam

Lekarz przepisał mi Fitolizynę, kiedy byłam dzieckiem, ale miała tak obrzydliwy
      smak, że z wielkim rykiem odmówiłam picia tego świństwa. Za to moja mama pije
      to teraz i bardzo chwali. Działanie niemal natychmiastowe (jeśli chodzi o
      zapalenie pęcherza). Myślę, że na piasek też będzie dobra.
      pozdrawiam
      D.
    • Gość: moboj Re: FITOLIZYNA IP: *.magma-net.pl 07.03.03, 10:49
      dodaj do kuracji jeszcze wodę "jan". można ją kupić w aptekach, hurtowniach wód
      mineralnych, widziałam tez tę wodę w geancie. woda nie ma smaku, a
      pięciolitrowe opakowanie kosztuje około 13 - 14 złotych.
    • Gość: Ania Re: FITOLIZYNA IP: *.piotrkow.leased-e.ids.pl 09.03.03, 17:40

Witam!!!
      Podbijam wątek, co jest jeszcze dobre na piasek w nerkach i małe kamienie.
      Pozdrawiam Ania
      • ankaa1 Re: FITOLIZYNA 09.03.03, 19:35
        Aniu, sama urodziłam wiele kamieni, więc znam problem. Po fitolizynie zawsze
        miałam nudności, a poza tym nie zauważyłam żadnego jej oddziaływania na moje
        kamienie. Natomiast moje kamienie "pięknie rodzę" po tabletkach z chińskich
        ziół o nazwie "Ginjal". Dla mnie są rewelacyjne (przepisał mi je urolog, ale są
        do nabycia bez recepty), bo działają również w ten sposób, że ból jest
        mniejszy. Do tego Noo-spa i można pozbyć się piasku i kamyków do 5 mm.
        Pozdrawiam
        • alfa36 piasek 03.12.13, 09:25
          Podnoszę wątek. Mam małe kamyki, wlasciwie piasek (3 mm), jest tego dużo. Czym mogę potraktować, żeby złogi nie były coraz większe? Poki co kupiłam wodę j.ana.
          • sp9tcu Od sp9tcu 06.12.13, 00:20
            czy jest stan zapalny ?
            czy boli ?
            czy jest krew w moczu
          • horpyna4 Re: piasek 06.12.13, 11:46
            Fitolizynę można zastąpić Debelizyną, ma o wiele lepszy smak. Warto też łykać lek No-spa, który ma działanie rozszerzające i dzięki temu ułatwia przesuwanie się piasku w moczowodach, a że ścianki rozszerzonych moczowodów nie są tak kaleczone przez ostry piasek, to i znacznie zmniejsza lub likwiduje ból.

Ginjal, indonezyjski preparat bardzo skuteczny w leczeniu kamicy nerkowej, nie jest już dostępny u nas od kilku lat ze względu na to, że jest robiony z chronionych koników morskich. Ale jest inny preparat, czysto ziołowy zresztą, tyle że skuteczny przy kamicy szczawianowej; nie wiem, co brać w przypadku moczanowej lub fosforanowej. Preparat ów nazywa się Nefro protect, naprawdę pomaga.

Przy kamicy nerkowej warto też dużo chodzić, biegać i skakać. Spać najlepiej w pozycji półleżącej - zwłaszcza wtedy, jak pojawiają się bóle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka