Dodaj do ulubionych

Uśmiechu biel

31.10.06, 12:59
Moj dentysta polecil mi zel z colgate. Owszem 2 tyg stosowania, ale zabki sie
wybielily. Jednak ja nie mialam wiekszych problemow bo z grzeszkow to uzywam
tylko coca coli oraz sokow. Nie pale i nie pije kawy. Jezeli wasze zabki nie
wymagaja duzego wybielania to ten srodek powinien swietnie spelnic wasze
oczekiwania :-)
Obserwuj wątek
    • biserka79 Re: Uśmiechu biel 31.10.06, 22:30
      A com to dokładnie za żel? Jak się nazywa i czy jest dostępny w drogeriach,
      aptekach?
    • dalenne A dlaczego nik nie mówi o szkodliwości wybielania? 03.11.06, 11:14
      Przecież "wybielacze" osłabiają szkliwo zęba, każdy PORZĄDNY stomatolog powie,
      że zębów nie powinno się wybielać.
      • mary_ann Re: A dlaczego nik nie mówi o szkodliwości wybiel 29.03.07, 23:26
        dalenne napisała:

> Przecież "wybielacze" osłabiają szkliwo zęba, każdy PORZĄDNY stomatolog
        powie,
        > że zębów nie powinno się wybielać.

Dokładnie tak! Ale, niestety, business is business:-((
        • paninemo Re: A dlaczego nik nie mówi o szkodliwości wybiel 30.03.07, 09:47
          Nic bardziej mylnego. Wybielanie nie oslabia szkliwa tylko powoduje przejsciowa
          nadwrazliwosc. To znowu jakies zabobony. To tak jak sie mowi ze noszenie
          stalego aparatu powoduje prochnice, a powoduja ja la chigiena a nie aparat.

Wiem to z doswiadczenia bo mam w rodzinie i wsrod znajonych wielu lekarzy
          stomatologow.

Co innego cena.
    • farelkaa Re: Uśmiechu biel 04.11.06, 22:17
      Zdecydowanie odradzam używania polecanegoi w tym artykule żelu wyciskanego do
      silikonowego odlewu. Stosowałam to i już po drugim dniu nie mogłam wytrzymać z
      bólu, nadwrazliwość zębów została mi po tym do dzis (po 3 latach)
    • justynah82 Re: Uśmiechu biel 05.11.06, 11:33
      Co to w ogole za żel??? ja mam colgate simply white night w pedzelku,ktorym smaruje zeby na noc, ale szczerze powiem ze to nic nie daje. czy chodzi o ten sam preparat??
      • modem_angel Re: Uśmiechu biel 06.11.06, 08:42
        a ja polecam tym, ktorzy maja tylko lekkie przebarwienia dobra stara sode
        oczyszczona. zanurzamy wilgotna szczoteczle w pojemniku z soda, szorujemy zeby
        okolo minuty, pluczemy i myjemy zeby ponownie pasta do zebow. zabki staja sie od
        razu jasniejsze a szkliwo gladkie jak porcelana. uzywam tego sposobu od lat i
        ani ja ani stomatolog nie zauwazylismy do tej pory skutkow ubocznych. do
        zachowania olsniewajacego usmiechu stanowczo polecam poza tym szczoteczki
        elektryczne. nie musza byc nawet kosmicznie drogie, nowe modele braun/oral b,
        ktore kosztuja u niemieckiego rossmanna ok. 20euro mozna rowniez podobno kupic w
        polsce
    • b_06 Uśmiechu biel 24.03.07, 15:44
      Ja tam myje ząbki pastą BLEND-A-MED 3D WHITE i wspaniale mi się wybielają. Po
      pierwszym myciu zauważyłam różnice:)
      • kamillius Re: Uśmiechu biel 29.03.07, 17:38
        Moge podzielic sie swoimi doswiadczeniami - ja i moja siostra stosujemy razna
        pol roku bled-a-med white stripes (przez 7 dni, 2 razy dziennie zelowe paski na
        zeby) i sweitnie wybielaja. Do tego mycie zebow 2 razy dziennie i bielutkie
        zabki jak talala :-). Pozdrawiam i polecam!
        Acha, koszt tych paskow (jednej kuracji) to okolo 70 zl. Warto!
    • basia555 najpiękniejsze białe ząbki 29.03.07, 18:38
      Najpiękniejsze białe ząbki to sztuczne ząbki.
      A własne ząbki nie bolą, gdy ich już nie ma.
      • mceter Re: najpiękniejsze białe ząbki 29.03.07, 20:28
        WoW! Super ! Jeszcze nigdy nie widziałem taiej ilości spamu reklamowego od osób którym zapłacono za reklamowanie takich produktów i to zaraz po artykule reklamowym...
        • martineres1 Re: najpiękniejsze białe ząbki 29.03.07, 20:54
          mceter napisał:

> WoW! Super ! Jeszcze nigdy nie widziałem taiej ilości spamu reklamowego od osób
          > którym zapłacono za reklamowanie takich produktów i to zaraz po artykule rekla
          > mowym...

EEE tam,nie zartuj,tu chodzi o zdrowie zebow,a nie o jakas tam reklame;-)
        • iwi.wawdi Re: najpiękniejsze białe ząbki 29.03.07, 20:56
          Mam dokładnie takie samo wrażenie:/
    • malgorzata99 Re: Uśmiechu biel 30.03.07, 07:09
      stosowalam srodki wybielajace zeby/paski/ po nich moje zeby byly bardzo
      wrazliwe na zimno,musialam je potem smarowac jakas mazia ktora dostalam od
      dentystki,najlepsza jest zwykla soda oczyszczona goska
      • nivea63 Re: Uśmiechu biel 30.03.07, 10:27
        Pasty dla palaczy nawet jak się nie pali.
      • rysiek66 Re: Uśmiechu biel 03.04.07, 08:31
        ja zaczynam stosować te paski i zaczynam czuć własnie taka nadwrażliwość jakby
        ból nie wiem jak to określić i faktycznie na zimno i ciepło wrazliwe jeszcze
        dodam że dolne zęby jedynki mam lekko popękane i i nadłamane i tam najbardziej
        czuje ten defekt co radzicie nie stosować czy to póxniej z czasem przechodzi
    • jasminum23 Uśmiechu biel 06.05.07, 17:16
      mnie dentystka powiedziała, że moich zębów nie da się wybielić. stwierdziła, że
      mam taki kolor kości i już. jedyne co mogę zrobić to nałożyć porcelankę. ale
      widziałam przypadki że porcelanka przy dziąsłach czarnieje. więc co jeszcze
      mogłabym zrobić aby mieć w końcu białe zęby? od dziecka wstydzę się ich żółtawej
      barwy.
    • spector1 Uśmiechu biel 06.05.07, 18:52
      Następna reklama GW, na którą nabierze się wiele manekinów.

• edyta.a Uśmiechu biel 24.10.07, 23:32
      Przepraszam, ale czy ktoś mógłby mi wyjaśnić, czym są "zęby martwe"?
      • nglka Re: Uśmiechu biel 25.10.07, 00:34
        Ząb, który jest zatruty. Nie odbierasz żadnych bodźców docierających do martwego
        zęba. Zęby zatruwa się, gdy "szkoda" wyrywać a ząb psuje się notorycznie i stale
        boli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka