Dodaj do ulubionych

Uderzenia gorąca!

05.12.06, 14:55
Mam 21 lat i męczą mnie od paru miesięcy uderzenia gorąca. Co mnie doprowadza
do szału, czuje sie przez to bardzo osłabiony, senny. A poza tym mam wrażenie
poważnej choroby. Mialem robione badania, ktore nic nie wykazaly m.in. TSH.

Czy jakies inne hormony moga byc za to odpowiedzialne (jak w przyypadku kobiet
estrogeny)? Albo jakies inne zaburzenia?
Obserwuj wątek
    • marcin2015 Re: Uderzenia gorąca! 06.12.06, 12:57
      up^
      • joannaagata Re: Uderzenia gorąca! 06.12.06, 16:50
        Takie uderzenia mogą być spowodowanie przez 150 różnych rzeczy, więc najlepiej
        lekarz. Może to być związane z krążeniem - w końcu im szybciej bije serce tym
        wyższa temperatura ciała. Koniecznie do lekarza "pierwszego konfliktu";-)
        • marcin2015 Re: Uderzenia gorąca! 06.12.06, 17:25
          No bylem u lekarza:) A co do temperatury to przewaznie mam ponizej 36.6.
          Natomiast pikawa pika 140/90, ale skacze miedzy 110-xx ;] (70 chyba). Dostalem
          concor 1.25 i czy biore leki czy nie to mam te uderzenia goraca. Teraz po
          prostu jest mi goraco jakbym siedzial w saunie. Strasznie to jest denerwujace,
          zwlaszcza ze to juz trwa pare miesiecy... A lekarze 1-go konfliktu, juz pomogli
          jak mogli :P

A chyba przesadzasz z tymi 150 roznymi rzeczami, bo ja slyszalem o 3;]- hormony,
          serce, nerwica. Serce mialem sprawdzane, tsh tez, to chyba zostalo mi zmierzyc
          testosteron. Bo nerwicy to ja u siebie nie podejrzewam, chociaz jeszccze pare
          miesiecy i pewnie ja bede mial...

Przekwitam:(
          • magdala555 Re: Uderzenia gorąca! 06.12.06, 17:37
            Zawodowo zajmuję się terapiami w/g med chinskiej.Nie da się niestety postawić
            diagnozy przez internet ale herbata miętowa z kwiatem hibiskusa 2xdziennie
            powinna pomoc. Zrezygnuj z kawy i akoholu .
            • marcin2015 Re: Uderzenia gorąca! 06.12.06, 18:10
              Kawy nie pijam i jestem tylko weekendowym alkoholikiem;] A co do herbaty to skad
              ja mozna zamowic przez internet? Nie wiem za bardzo gdzie mam w poblizu
              herbaciarnie. Mysle, ze jezeli nic innego nie pozostanie to spróbuje.
              • magdala555 Re: Uderzenia gorąca! 06.12.06, 22:32
                Mięte i hibiskus kupisz w każdym większym markecie lub sklepie zielarskim.Mięta
                w totebkach ok4-5 pln a hibiskus okolo 3pln.Koszt żaden a wyniki
                przewiduję.Poprawa juz powinna wystąpić po kilku dniach.Herbatkę tę polecam na
                śniadanie i kolację.Zyczę zdrowia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka