Dodaj do ulubionych

PROŚBA DO WSZYSTKICH !

01.03.07, 23:17
Mam do Was Kochani wielką prosbe aby wszyscy formuowicze wpisywali sie pod
wątkiem danej osoby /jesli cos sie ma do tej osoby/a nie tworzyli nowych
watków niekoniecznie potrzebnie znów do tych osób.Myslę ze wtedy bedziemy
miec lepszy porzadek na forum,łatwiej bedzie cos znależć.Inaczej się
pogubimy.Kazdy "nowy "niech napisze nowy watek tylko o sobie o swojej
historii choroby o swoich doświadczeniach,leczeniu i walce z bólem.Potem
cały czas mozna sie pod tym swoim watkiem wpisywac chyba ze jest jakis nowy
ciekawy temat to oczywiście nowy watek ale to bedzie już rzadziej.Pozdrawiam
serdecznie Wszystkich
Obserwuj wątek
    • boncia1 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 03.03.07, 00:17
      dziękuję ci Ewuniu za cenne uwagi i za umożliwienie nauczenia sie znowu czegoś
      nowego od kogoś. Właśnie miałam z tym problemy jak sie poruszać po forum. dzięki
      też za BARDZO MIŁE SŁOWA.Ty tez jesteś WSPANIAŁA!!
      hej
      pozdr,
      • ewax100 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 05.03.07, 17:07
        wznawiam moją prośbę do Wszystkich
        • ewax100 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 06.03.07, 12:51
          Proszę zakładajcie własne wątki o swojej chorobie.Jeśli Wam się nie chce to
          powklejajcie to co moze juz zostało napisane.Mam nadzieję ze "nowi"juz będą
          przy pierwszym wpisie opisywac swoją chorobę.Dobrze byłoby wiedzieć gdzie
          mieszkamy.Nieraz ktoś moze komus polecić jakiegos dobrego lekarza.Pozdrawiam i
          dziękuję
    • myalgan Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 07.03.07, 03:40
      oczywiscie ze napisze ale musze to wszystko poukladac narazie jestem jakas
      roztrzepana i nic mi sie nie chce

przesilenie wiosenne czy co

endokrynolog zmienil mi dawke leku i jakos tak nieswojo sie czuje
      mam dreszcze i jest mi bardzo zimno
      wczoraj wieczorem temperatura ciala wynosila 34,5 i moze dlatego
      musze jeszcze raz odwiedzic lekarza
      pozdrawiam
      • ewax100 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 07.03.07, 10:54
        Czy u Was też nie wyświetla sie ten pierwszy link o Diagnostyce i leczeniu
        fibromialgii-jakiś błąd?
        Myalgan do endokrynologa chodzisz prywatnie?Pozdrawiam
        • myalgan Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 08.03.07, 03:49
          czesc tak ewax do endokrynologa chodze niestety prywatnie i na dzien dzisiejszy
          tez nbie wiem czy leczy mnie prawidlowo
          bede robic wszystkie badania jeszcze raz i pojde do innego lekarza na
          konsultacje
          bo moze to tarczyca mnie zzera
          jestem tak daleko a moze to calkiem blisko
        • myalgan Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 08.03.07, 04:09
          ewax100 napisała:

> Czy u Was też nie wyświetla sie ten pierwszy link o Diagnostyce i leczeniu
          > fibromialgii-jakiś błąd?

link otwiera sie normalnie nie ma bledu
          > Myalgan do endokrynologa chodzisz prywatnie?Pozdrawiam
          • ewax100 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 08.03.07, 11:00
            Ja tez słyszłam ze przy chorobie tarczycy chyba niedoczynności tak? moga być
            takie bóle.Jednak bóle mam długo a w miedzyczasie badania tarczyc były
            dobre.Pozdrawiam

Myalgan napisz prosze swoją historię choroby w swoim watku. Pozdrawiam
            • ewax100 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 08.03.07, 11:08
              Widzę ze nie macie ochoty opisać swojej historii choroby w swoim wątku
              nowym.Jak dotąd zrobiłam to tylko sama.
              • ewax100 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 08.03.07, 11:23
                Do
                myalgan,jolac171,annazopola,jagoda85,boncia1,agataciesielska,budryska1,ivee83
                i inne nowe osoby
                - poraz kolejny tylko proszę załóżcie swój nowy wątek z opisem własnej
                choroby /tylko swoje odczucia/ujmując swoje objawy,doświadzenia,leczenie-jak
                Was traktują lekarze,jak długo trwa choroba,jak sobie radzicie z bólem,czy
                pracujecie-jesli mozecie napiszcie gdzie mieszkacie ,swoje namiary GG ,adress
                mailowy.Nieraz jakis drobiazg a tak wiele może znaczyć dla innej osoby.To
                wszystko dla naszego wspólnego dobra i tych którzy tu sie jeszcze pojawią,dla
                porównania naszych objawów,dla lepszego kontaktu ze sobą.Jesli uważacie ze to
                zły pomysł i uwazacie inaczej to napiszcie.Dziewczyny nie dajcie sie dłużej
                prosić bo juz mi naprawdę głupio.Pozdrawiam Was serdecznie
                • myalgan Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 08.03.07, 13:38
                  oczywiscie ze napisze musze tylko zalapac cos ostatnio glowka troche szfankuje
                  napisze...
                  pozdrawiam
                  wlasciwie to musze sobie przypomniec bo juz zapomnialam poczatki zawsze cos
                  dochodzi jakies badanie wizyta u lekarza takiego czy innego i tak zlatuje
                  rano sie nastawie na opowiesci
                  pozdrawiam
                  • ewax100 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 08.03.07, 15:01
                    Myalgan dzięki ze mnie namówiłaś na ta amipryptylinę -lepiej się czuję po
                    niej /bo wiesz jak strasznie cierpiałam/mniej boli i wiecej śpię.Pozdrawiam
                    serdecznie
    • jagoda85 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 08.03.07, 18:00
      Hej Ewa. Postaram się załozyć ten wątek o mojej chorobie, ale trochę to potrwa,
      bo nie mam za dużo czasu. Nazbierało mi się trochę problemów. muszę się
      zmobilizować, a idzie mi to trochę ciężko, bo jeszcze nie odreagowałam wyjazdu,
      i jestem bardzo zmęczona, a jeszcze do tego doszły bieżące sprawy, ale
      obiecuję, że to zrobię. Pozdrawiam.
      • jolac171 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 08.03.07, 20:42
        Kurcze! Prawie całą historię napisałam i się zagapiłam na cos nacisnęłam i
        wszystko się skasowało! Już nie mam siły pisac na nowo ,może innym razem.
        No to tymczasem.
        • jagoda85 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 08.03.07, 20:48
          Najlepiej utwórz sobie specjany katalog ze "swoją fibromialgią" i potem tylko
          sobie skopiuj, wtedy ci nie zginie. Ja jestem na etapie zbierania wszystkich
          informacji, które przekazałam na tym forum, jutro sobie przeglądnę i
          przekopiuję, ale to wymaga jeszcze trochę pracy. Mając katalog masz gwarancję,
          że nic ci nie zginie, najwyżej skopiujesz jeszcze raz. Pozdrawiam.
    • dorota453 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 08.03.07, 23:35
      Mam wiele z objawów przedstawionych na forum.Trwa to mniej więcej od sześciu
      lat ,Czasami żyć się nie chce,Ale diagnozy nie mam postawionej .Czy ktoś poleci
      mi lekarza znającego się na rzeczy?
      • jagoda85 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 09.03.07, 17:56
        Napisz gdzie mieszkasz, to ktoś napewno ci pomoże w znalezienu lekarza.
        • ewax100 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 10.03.07, 11:22
          do Doroty: tu znajdziesz adresy szpitali
          www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060410/MAGAZYNDOMOWY/60409013&nocache=1
          • dorota453 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 11.03.07, 19:16
            Dziękuję za informacje o ośrodkach leczacych fibromialgię.Mam jeszcze
            pytanie.Czy aby dostać się na przykład do szpitala we Wrocławiu gdzie mam chyba
            najbliżej, mieszkam koło Zielonej Góry muszę miec skierowanie od lekarza
            pierwszego kontaktu.Dziękuję za ewentualne odpowiedzi.Nie bardzo jeszcze wiem
            jak poruszać się w temacie.Wiem ze fibromialgii się nie leczy ,ale diagnoza
            pozwoliłaby mi uwierzyć ,że nie jestem hipochondryczką i naprawdę coś mi
            dolega.Pozdrawiam
            • ewax100 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 11.03.07, 22:01
              Tak,potrzebne jest skierowanie.We Wrocławiu to Szpital Kolejowy na ul.Wisniowej
              Dobrze jest zdiagnozować w szpitalu bo tam zrobia Ci inne badania wykluczajace
              inne choroby .Pozdrawiam
              • ewax100 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 11.03.07, 22:18
                Dorota opisz proszę swoje objawy w nowym swoim watku.Ze skierowaniem musisz sie
                zgłosić tam ustalą termin przyjęcia i trzeba czekać na przyjęcie.Wstepnie
                mozesz sobie sama zdiagnozować po objawach i punktach bolesnych uciskowych.
                • ewax100 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 17.03.07, 21:09
                  To co napiszę odnosi się do Wszystkich-Jestem po rozmowie z lekarzem,który zna
                  boreliozę.Ja naprawde mam boreliozę bardzo przewlekłą,prawdopodobnie mam ja jak
                  niby miałam RZS w 12 r.ż.i tyle lat tak cierię.Ja jestem chyba pierwsza na tym
                  forum która miała czy mam fibromialgię i stwierdzili mi dodatkowo
                  boreliozę.Proszę Was potraktujcie to poważnie choć wiem ze kazdy zrobi jak
                  bedzie uważał.Mówiła mi to też lekarka ze kazdy kto ma fibro powinien zacząć od
                  badania WB Wester Blota w dwóch klasach IGG i IGM.Pamietajcie tylko nie
                  Elisa.Badanie robi się niestety prywatnie i kosztuje 220zł/jak u mnie/Krew sie
                  pobiera na miejscu i wysyłają ja -moją np.do Krakowa.Chorobe ta moga przenosic
                  nie tylko kleszcze ale tez ine wszy,pchły,muchy konskie itd.
                  Dowiedziałam sie ze czeka mnie bardzo długie leczenie antybiotykami i
                  probiotykami.Pozdrawiam
                  • myalgan Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 18.03.07, 05:30
                    ewax100 napisała:

> To co napiszę odnosi się do Wszystkich-Jestem po rozmowie z lekarzem,który
                    zna
                    > boreliozę.Ja naprawde mam boreliozę bardzo przewlekłą,prawdopodobnie mam ja
                    jak
                    >
                    > niby miałam RZS w 12 r.ż.i tyle lat tak cierię.Ja jestem chyba pierwsza na
                    tym
                    > forum która miała czy mam fibromialgię i stwierdzili mi dodatkowo
                    > boreliozę.Proszę Was potraktujcie to poważnie choć wiem ze kazdy zrobi jak
                    > bedzie uważał.Mówiła mi to też lekarka ze kazdy kto ma fibro powinien zacząć
                    od
                    >
                    > badania WB Wester Blota w dwóch klasach IGG i IGM.Pamietajcie tylko nie
                    > Elisa.Badanie robi się niestety prywatnie i kosztuje 220zł/jak u mnie/Krew
                    sie
                    > pobiera na miejscu i wysyłają ja -moją np.do Krakowa.Chorobe ta moga
                    przenosic
                    > nie tylko kleszcze ale tez ine wszy,pchły,muchy konskie itd.
                    > Dowiedziałam sie ze czeka mnie bardzo długie leczenie antybiotykami i
                    > probiotykami.

wiecie a ona nie wierzyla ze to moze byc borelioza
                    dala sie skusic na badania i ciesze sie ze je zrobila
                    teraz musi nadgonic 30 lat zlej diagnozy
                    zycze cierpliwosci i wytrwania jestesmy z toba pisz jak idzie leczenie
                    • ewax100 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 18.03.07, 11:54
                      Na razie czekam na pełny wynik.Nie wiem kiedy moze poniedziałek moze wtorek.Tak
                      więc jeszcze sie nie lecze i nie wiem kiedy to nastąpi.Nie jest to prosta
                      sprawa.Jesli ktos chce wiedzieć dlaczego to odsyłam do Forum Borelioza.
                      Uwierzcie ze ciagle jestem w szoku i nie mogę w to uwierzyć.Uwierzę może wtedy
                      jak zobaczę swój wynik na papierze bo narazie lelefonicznie.Kto robi badanie
                      jak nie pamieta ugryzienia przez kleszcza?Dlatego tak trudno było mi sie
                      zdecydować i wydać tyle kasy choć nie pracuje.Zawsze ogladam swoje ciało i
                      wydaje mi sie to niemozliwe a jednak.Zastanawiam się jak ten wynik bedzie się
                      miał do hipochondrii,jaką uznał orzeczik ZUS.Róbcie badania dla Waszego dobra!
                      Pozdrawiam serdecznie Ewa
                      • ewax100 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 20.03.07, 10:22
                        Kochani zróbcie sobie naprawdę to badanie na Wester Blota WB w dwóch
                        klasach.Teraz wiem że kazda diadnozna fibromialgia powinna się zacząć od
                        wykluczenia WB.Całe zycie wmawiali mi stawy,gościec,potem fibro!To jest
                        przerażające tyle lat zyć w takich bólach i nie wiedzieć o boreliozie.Borelioza
                        im jest bardziej zaawansowana dłuzej trwa tym wymaga dłuzszego leczenia.KLasa
                        IGG świadczy o przewlekłej boreliozie a IGM o świeżej.Ja w zyciu bym o tym nie
                        pomyślała nie ugryzł mnie kleszcz-nie pamiętam no chyba ze jak miałam moze 8
                        lat i nie pamietam tego.Pamiętajcie 2/3 chorych niby na fibro ma
                        boreliozę.Chcociaz moze mam fibro wtórne.Jestem przerazona tym leczeniem bo
                        zanosi sie na leczenie duzymi dawkami antybiotyku i długo miesiącami albo i
                        latami.To nie jest leczenie anginy to jest bardzo poważne leczenie.No może ktos
                        powiedzieć lepiej takie niz żadne.Mimo wszystko jest to trudna decyzja bo taka
                        ilość antybiotyków nie jest obojetna dla organizmu.Pozdrawiam
                        • szympek88 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 20.03.07, 16:26
                          ewax100 napisała:
                          KLasa
                          > IGG świadczy o przewlekłej boreliozie a IGM o świeżej.

Poprawka: Klasa Igg swiadczy o przewlekłej borliozie a klasa Igm swiadczy o
                          aktywnej infekcji boreliozy w ogranizmie. Igm moga wystapic zarówno w
                          przewlekłej jak i wczesnej boreliozie,a igg tylko w przewlekłej. Wynik dodatni
                          Igm nie swiadczy o tym ze zakazenie borelioza jest wczesne...
    • jolanta534 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 02.04.07, 13:08
      Witam w tym roku skoncze 54 lata a na fibromialgię cierpię kilkanascie
      lat.Przed 5 laty przeczytałam w Vicie artykuł o tym schorzeniu po raz
      pierwszy,co utwierdziło mnie w pewności,ze nie jestem histeryczką.Do tego czasu
      zaliczyłam róznych specjalistów i liczne metody leczenia,co oczywiscie nie
      dawało wiekszych rezultatów.Moj lekarz domowy dosłownie machał na mnie reką
      (mieszkam na wsi)tym bardziej,ze badania w kierunku reumatyzmu nic nie
      wykazywały.No cóz kiedy poznałam przyczynę moich dolegliwości,łatwiej było mi
      się z nimi oswoić jak również z wszechogarniającym bólem,tylko tak sobie
      myslę,czy kiedykolwiek jeszcze będę mogła smakowac zycie bez tego
      cierpienia.Wszystkich bardzo serdecznie pozdrawiam i zyczę lepszych dni.
      • ewax100 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 02.04.07, 13:38
        Witam Jolu! widze ze jestes pierwszy raz załóż swój nowy watek z Twoją historią
        choroby wtedy innym łatwiej bedzie cos doradzic ocenic wymienic swoje
        doswiadczenia.Kierujac sie włsnymi doswiaczeniami i wykrywając u siebie
        boreliozę także namawiam Ciebie /jak i wszystkich /zebyś zrobiła badanie WB
        Wester Blota.To badanie jest niestety drogie 220zł i na to nie dają
        skierowania.O ile ktos dostanie skierowanie to tylko na Elise która odradzam bo
        wychodzi czesto fałszywie ujemna a chory cieszy sie ze nic mu nie jest i
        zniechęca sie do badania następnego WB.Ja żałuje ze tego wcześniej nie
        zrobiłam.Przeczytaj inne watki gdzie więcej o tym piszę.Okazało sie za mam
        fibromialgie wtórną z przewlekła boreliozą i depresja.
        Wszystkim teraz radze żeby poszli moim śladem.Nie kieruj sie czy pamietasz
        ugryzienie kleszcza czy ja nie pamietałam a wynik wyszedł dodatni.Pozostań z
        nami bo razem jest łatwiej pokonywać problemy choroby.Pozdrawiam serdecznie
        • jolanta534 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 02.04.07, 17:19
          Dziekuję za rady,ja lecze depresję Sorenilem i Depakine chrono,przez ponad 2
          miesiące brałam Myalgan z marnym efektem,to oczywiscie na fibromialgie.Ciesze
          się,ze znalazłam to forum a własciwie mój mąż wczoraj znalazł,bo mimo,że
          spedzam duzo czasu przy komputerze nie trafiłam na Was a teraz nie czuje się
          już osamotniona w cierpieniu i przeczytałam mnóstwo rad i choc z natury jestem
          optymistką to po tylu latach coraz trudniej samej zmagac się z cierpieniem.
      • jagoda85 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 02.04.07, 17:34
        Witam "w Klubie" chorych na fibromialgię. Opisz proszę historię, tak jak
        sugeruje ci Ewa. Łatwiej będzie nam coś ci podpowiedzieć, coś doradzić.
        Pozdrawiam.
        • jolanta534 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 02.04.07, 23:15
          No cóz moja choroba zaczęła się przed 40 najpierw bólem nóg a szczególnie
          kolan.Lekarz ortopeda zalecił tzw.wirówki(takie kapiele wodne)i blokady do
          kolan a jakze oczywiscie zero efektu.Potem doszły bóle kręgosłupa,więc
          nagrzewania,masaze na końcu nastawianie u kregarza,po czym ból kregosłupa
          minął,w nogach został.Ale żeby nie było zbyt pieknie po miesiącu kręgosłup
          odezwał się znowu.Potem zabrałam się za tarczycę tzn.za jej leczenie a że było
          to leczenie prywatne,bo wtedy jeszcze pracowałam i nie miałam czasu wystawać w
          kolejkach do specjalistów więc lekarka leczyła jak sie potem okazało moją
          rzekomo chorą tarczycę nie tym co trzeba.No i pierwsze sanatorium a nóż pomoże
          na bóle i na depresję,która mnie powoli dopadała jak się domyślacie i to
          niewiele pomogło.Jak już pisałam jestem optymistką o pogodnym nastroju i to
          najbardziej mnie chyba ratuje przed całkowitym załamaniem się,szczególnie,że
          boli mnie całe ciało,w nocy więcej się przewracam,niz śpię,rano jestem sztywna
          i obolała jakby mnie kto kijem obił a do tego mam niskie cisnienie i jestem juz
          od rana potwornie zmeczona a tu trzeba zyć i coś robić!Dzisiaj taki
          przykład:pracowałam w ogródku,zwykłe pielenie,grabienie trochę kopania jak to
          wiosną i po 1,5 godzinie juz chodziłam cała sztywna.Acha jeszcze jedno bardzo
          muszę pilnować pory posiłku,jeśli przedłuzę o nie daj Boże pół godziny porę
          następnego posiłku to mam okropne samopoczucie-cała się trzęsę i słabnę,dawniej
          tego nie miałam.Zaznaczam,ze poziom cukru jest u mnie prawidłowy.Lekarze na
          razie mi nie pomogli medycyna alternatywna niestety też nie,chociaż nie
          próbowałam na razie ani komory krio ani np.akupunktury a podobno tez
          pomaga,mieszkam na opolskiej wsi od 8 lat nie pracuję i nie bardzo stać mnie na
          fachową pomoc,za którą trzeba płacić.No to tyle postaram się być w
          kontakcie,bądzmy dobrej myśli.
          • jagoda85 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 03.04.07, 13:20
            Jolu, zastanawia mnie sprawa twoich posiłków, te objawy o których piszesz, tzn.
            to złe samopoczucie, trzęsienie się i słabość w przypadku przedłużenia czasu
            między posiłkami, wskazywałyby na niedocukrzenie organizmu. Mówię to na
            podstawie mojego doświadczenia. Mnie się to również zdarza. Cukier mam w
            normie, ale jest on zawsze bliski dolnej granicy normy.
        • ewax100 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 03.04.07, 09:40
          Jolu fajnie że napisałaś ale zrób to /przenieś /do nowego tylko Twojego watku
          bo tak to Twoja historia znalazła sie w watku Prosba do Wszystkich.
          A co sadzisz o badaniu WB?Jolu czy Ty odczuwasz że ból z kolan nóg promieniuje
          tak ze wydaje sie jakby bolało Twoje ciało.Wiesz ja tez brałam Syronil a teraz
          na Amitryptylinę jest za darmo i bardziej działa na zmniejszenie bólu i
          uspakająco-na poczatku jest sie sennym ale to przechodzi.

Nie wiem dlaczego -tyle razy piszę do Was o tym badaniu a Wy wszsystkie jakos
          milczycie żadego komentarza na tak czy nie.Napiszcie chociaz co o tym sadzicie?
          Pisze Wam to po to bo ja tez nie wierzyłam jak Artur mnie namawiał kilka lat
          wcześniej.Gdybym uwierzyła to może dzisiaj byłoby lepiej.Pozdrawiam
          • jagoda85 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 03.04.07, 13:15
            Kiedyś pytałam Artura, jeszcze na forum zdrowie, (bo tam, sie często włączał do
            dyskusji), czy maje objawy mogą wskazywać na boreliozę, powiedział mi, że
            raczej nie, wydając opinię na podstawie tego co napisałam, więc się
            zastanawiam, czy w moim przypadku ma sens robienie takich badań. Porozmawiam
            jeszcze z moją reumatolog, ale będę u niej dopiero w czerwcu. Pozdrawiam.
            • ewax100 Re: PROŚBA DO WSZYSTKICH ! 03.04.07, 14:55
              Ja myslę ze lekarze przd postawieniem diagnozy fibromialgia powinni wykluczyc
              wszystko inne co mozna potwierdzic badaniem.U mnie wykluczono inne np.toczen
              ale w szpiatalach chyba nie robią badania WB ja przynajmniej nie
              miałam.Poczytaj sobie objawy boreliozy i sama sie przekonasz czy Twoje objawy
              sa podobne.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka