30.12.06, 21:47
nie bede opisywac męczarni jakie przynosi,kto się z nim zetknął ten wie,
czy ktoś zna jakies sposoby radzenia sobie z tym schorzeniem
dzięki za wszelkie podpowiedzi
Obserwuj wątek
    • corutons Re: reflux 30.12.06, 23:25
      Tylko odpowiednia dieta i... spokój.

Pozdrawiam
      Corutons
      • corutons Re: reflux 30.12.06, 23:26
        Ja stosuję tą dietę:
        www.kulinaria.pl/artykuly.asp?id=59
        • artemika Re: reflux 01.01.07, 15:10
          dieta to najlepszy sposób,; kilka małych porcji jedzenia w ciagu dnia, nie mozna
          jesc na noc, nic osrego, smazonego i tego co szkodzi<kazdy ma inna tolerancje,
          wiec zapewne wiesz co ci szkodzi),mleka, owocow cytrusowych kawy ani mocnej
          herbaty, papierosow, alkoholu, jasnego, swiezego chleba spanie w bardziej
          pionowej pozycji i pij duzzzzzzo LNU!!!!!!!!!!! JA W OSTATNIM CZASIE MIAłAM
          CIEZKI OKRES Z REFLUKSEM, PIłAM CIAGLE LEN i teraz jest juz na tyle dobrze, ze
          pozowliłąm sobie nawet w swieta na niedozwolone produkty. pij tez przed
          jedzeniem mleczko <do kupienia w aptece>oczywiscie refluks nalezy takze leczyc
          srodkami farmakologicznymi i byc pod kontrola lekarza.Nie jest to ciezka
          choroba, ale nieleczona moze doprowadzic do astmy, zapalneia oskrzeli, do stanu
          zapalnego, owrzodzien,bólów uszu, a nawet nowotworu,,,,
          Pozdrawiam i zycze zdrowia
      • wadera3 Re: reflux 01.01.07, 15:45
        Controloc, Polprazol, Helicid, Geasec, Losec....
        któryś z tych specyfików i nie wiem co to refluks
    • azja74 Re: reflux 02.01.07, 10:22
      bylam u gastrologa i mam b.dobre tabletki, ktore dzialaja 12 godzin - FAMOGAST.
      polecam.
      mnie dieta malo pomagala: czy jadlam mniej czy wiecej i tak czulam sie zle.

18 stycznia ide na gastroskopie... ;((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka