Dodaj do ulubionych

Marchewka w pigułce

13.01.07, 14:14
Jestem wegetarianką i nie zażywam żadnych witamin w postaci tabletek itp.
Jestem zwolennikiem żywności ekologicznej, jak najmniej przetworzonej, nie
modyfikowanej genetycznie, za to na maksa urozmaiconej, organizm sam
podpowiada na co ma ochotę. Tak się żywię i odpukać nie choruję. Preparatów
multiwitaminowych nie daję nawet psu, bo stary jest i dbać muszę o niego, a
nie sądzę by to mu przedłużyło życie
Obserwuj wątek
    • qin Re: Marchewka w pigułce bzdura FEFEFE 13.01.07, 18:43
      Tabletki nie zastapia warzyw,owocow.Wit w tej postaci sa najlepiej
      przeswajalne.Oprocz wit.dostarczsz i inne zwiaski potrzebne.
      Nie wierze firmom farmaceltycznym kupuje sama warzywa i owoce i robie surowki
      codzinnie.Polecam kiełki.
    • prow-or Re: Marchewka w pigułce 15.01.07, 10:45
      Zgoda co do żywności ekologicznej, nie modyfikowanej genetycznie, najmniej przetworzonej. Inny mam jednak stosunek do preparatów multiwitaminowych od czasu, gdy poznałem takie preparaty. Oczywiście "Centrum" i tego typu do nich nie zaliczam. Wracając do tytułowej marchewki w pigułce....jest firma, która nazywa się Nutralite i o ile się nie mylę ma w swojej ofercie, w formie tabletki beta karoten. Ktoś dociekliwy może dotrzeć do informacji co to jest za firma, czym się zajmuje, co,z czego i w jaki sposób produkuje. Ta wiedza może spowodować zmianę poglądów na preparaty nie tylko multiwitaminowe. Bo się okazuje, że preparat, który ma formę tabletki może zawierać w swoim składzie wyłącznie naturalne składniki i nie tak bardzo prztworzone co oczywiście nie zmienia faktu, że pokarm powinien być naturalny. Tylko jest jedno "ale" - skąd brać zdrowy pokarm pozbawiony niechcianych dodatków takich jak środki ochrony roślin, antybiotyki, hormony? Idąc dalej tym tropem, to na podstawie dosyć częstych publikacji można wyczytać, że w glebie jest coraz mniej minerałów potrzebnych człowiekowi a zatem i w roślinach przez nas spożywanych.
      To wszystko powoduje, że coraz więcej mówi się i pisze o konieczności suplementowania diety. Tylko od naszej mądrości i zasobności portfela zależy z czego skorzystamy, o ile zechcemy skorzystać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka