Dodaj do ulubionych

kaszel... pomocy

09.02.07, 21:37
Witajcie,
Kaszle i kaszle i juz nie moge wytrzymac. Zaczelo sie mega-przeziebienie w sam raz na Boze Narodzenie :/ Trawalo, jak zawsze dlugo prawie 3 tyg. A teraz kaszle i akszle juz 2 miesiace!
Dwa tygodnie temu bylam u lekarza (w koncu !), dostalam syrop na suchy kaszel....cala butelke wypilam i w sumie bez zmian:(( Kaszle nadal...Jest to bardzo uciezliwe (dla miesni brzucha tez) bo jak chce cos powiedziec to zaczynam kaszlec..
Co zrobic z kaszlem? Ponownie wybrac sie do lekarza?
Moze znacie jakies domowe sposoby?
A tak na marginesie, jaki jest Wasz rekord kaszlu?;)))
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: kaszel... pomocy 09.02.07, 22:08
      napisz co używałaś ?
    • masumi2006 Re: kaszel... pomocy 09.02.07, 22:25
      Syrop to samemu można w aptece kupić.Tu przydałby się jakiś
      antybiotyk.Podejrzwam zapalenie krtani.Sama też tak mam:jak zacznę kaszleć to
      mogę kaszleć 2,3 miesiace i nic nie pomaga.Dlatego nie czekając na długie
      kaszlenie piję syrop,a potem idę po antybiotyk.
    • donnie.darko może spróbuj zioła- Pektosan 09.02.07, 23:04
      ale raz czy dwa nie wystarczy, przynajmniej tydzień-dwa; można oczywiście
      dłużej osłonowo
    • ew.sa Re: kaszel... pomocy 11.02.07, 21:14
      Należy doprowadzic by kaszel z suchego zamienił się w mokry.I to nie syropami.
      Na początek odstawić wszystko co przy suchym kaszlu dodatkowo podrażnia gardło.
      Duż pić, dobre są tabletki emskie. A jeżeli to się ciągnie od przeziębienia, to
      rzeczywiście chyba jakis antybiotyk ale to po konsultacji z lekarzem.
      • caixa Re: kaszel... pomocy 12.02.07, 12:56
        mojej mamie w wieku prawie 50 lat po takim długim kaszlu zrobiono badania
        alergiczne i wyszła alergia na roztocze i astma. często właśnie w ten sposób
        sie objawia. mojej córeczce teraz wykryto to samo, kaszlała od kilku miesięcy,
        pomagaja wziewy i Zyrtec. a i ja mam to samo już od 3 tygodni i chyba wybioę
        się zrobić testy...
        • mickey13 Re: kaszel... pomocy 14.02.07, 12:59

No! Jestem nareszcie:))
          Co do syropow..to sa nazwy francuskie, wiec nie wiem czy sie przydadza...chyba
          ze wypisze skladniki po lacinie:))
          A co do kaszlu....tu zmienil sie na mokry rano, a suchy w ciagu dnia...no i
          dalej kaszle...grr...Chyba jednak wybiore sie do lekarza
    • alexxa6 Re: kaszel... pomocy 14.02.07, 14:16
      ACC AKUT 600
      no chyba że to już chroniczny bronchit ,to tylko lekarz pomoże.

vanilla-cafe.net/
      • monikapie Re: kaszel... pomocy 18.02.07, 16:53
        i jak tam Twoj kaszel? ja mam to samo. przeziebienie- tydzien przed swietami,
        minelo po tygodniu. kasel pozsostal. wzielam juz 2 rodzaje antybiotykow. wypilam
        litry syropu i dalej szczeka jak pies. ale tylko w dzien. w nocy spokoj. w
        plucach czysto i lekarze nie potrafia mi pomoc. dodam, ze jestem w 6 tyg. ciazy
        i umieram ze strachu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka