k_sweet 16.02.07, 17:14 Moja babcia ma zaniki pamieci,problemy z koncentracja.. bierze leki,ale odkad zmarl dziadek jej stan sie znacznie pogorszyl. Oprocz czytania ksiazek nie ma zadnych zajec, zastanawiam sie co moglaby robic tak aby miec zajecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fraaszka Re: zajęcia babcine 16.02.07, 18:17 może to co lubiła kiedyś a przeważnie nie miała na to czasu? trudno teraz gwałtownie babci wrzucić na głowę opiekę nad wnukami, zakupy dla kilku osób, kopanie ogródka i generalne porządki.. czasami uszczęśliwianie kogoś na siłę przynosi odwrotny skutek a czytanie książek dla mnie mogłoby być jedynym zajęciem i biada temu kto próbowałby wciskać mi zamiennie hodowlę pomidorów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: zajęcia babcine 16.02.07, 21:05 babcia ktora czyta ksiazki to skarb. wiekszosc starszych ludzi jakich znalam lub znam nie interesuje sie czytaniem. w zwiazku z czym dopiero nie maja zajec. 'jesli myslisz ze samo czytanie nie wystarcza - ja marze o tym zeby calymi dniami tylko czytac czytac czytac. Ale jak koniecznie chcesz - naucz babcie obslugiwac komputer (jesli nie umie). znajdzie sobie moze fora dla seniorow i bedzie miala z kim pogadac. ale nie zmuszaj. Venus Odpowiedz Link Zgłoś