margit.b 23.02.07, 13:32 czy to coś niepokojącego liczne odbicia jelitowe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeanne72 Re: odbicia jelitowe 23.02.07, 21:26 Musisz dokładniej opisać, o co ci chodzi. Ktoś postawił ci taką diagnozę? Na jakiej podstawie? Opisz swoje dolegliwości, wtedy na pewno ktoś ci odpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
margit.b Re: odbicia jelitowe 23.02.07, 21:38 na usg oprócz kamicy żółciowej wyszły mi liczne odbicia jelitowe-taki tylko był opis czy to świadczy o jakiejś chorobie? Odpowiedz Link Zgłoś
jeanne72 Re: odbicia jelitowe 24.02.07, 13:59 Sądzę, że należałoby po prostu zapytać radiologa, co rozumiał przez taki opis. "Odbicia jelitowe" to nie jest przecież żadna jednostka chorobowa, tylko określenie związane o obrazem, z tym że fale ultradźwiękowe się mocniej, czy słabiej "odbijały" w tych miejscach...Trudno powiedzieć, o czym to może świadczyć. Raczej nie ma znaczenia diagnostycznego. Najlepiej po prostu zapytać lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
nikitka5 Re: odbicia jelitowe 24.02.07, 18:35 myslę, że chodziło o dużą ilość gazów, ja tez miałam kamienie w pecherzyku i radiolog mówił na usg o odbijaniu coś ... pęcherzyka się juz pozbyłam ! Nie martw się na zapas, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś