Dodaj do ulubionych

Operacja na przepukline

IP: mieszko.pl.u* 30.04.03, 15:20
Witam!
Mam przepukline (a mam dopiero 25 lat) i chcialbym zapytac jak dlugo jest sie
w szpitalu przy takiej operacji, jakie jest znieczulenie, czy wkladaja jakas
siatke w brzuch itp.
Dziekuje za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: pracujący w szpita Re: Operacja na przepukline IP: *.star.ceti.pl / 192.168.1.* 01.05.03, 19:06
      Wszystko zaleZy od umiejscowienia i wielkości przepukliny. Jeżeli jest duża to
      faktycznie zabezpiecza się powłoki brzucha siatką.
      Zabieg można wykonać met. laparoskopową w znieczuleniu do kregosłupa lub
      ogólnym.
      Pobyt w szpitalu do 3 dni.
      • Gość: Martin Re: Operacja na przepukline IP: mieszko.pl.u* 07.05.03, 11:26
        Przepuklina jest mala.
        A jakie znieczulenie jest lepsze dla organizmu?
        Czy zniecz. w kregoslup jest niebezpieczne?
        Co to jest metoda laparoskopowa?

Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam
        Martin
        • Gość: pracujący w szpita Re: Operacja na przepukline IP: *.star.ceti.pl / 192.168.1.* 07.05.03, 13:39
          Przy met. laparoskopii, mozesz iść do domu na drugi dzień.
          Zrobią ci trzy dziurki w brzuchu, a nie cięcie jak w met tradycyjnej. Na każdej
          dziurce po 1-2 szwy.
          Po narkozie się wymiotuje, a po znieczuleniu dokręgosłupa, jestes przytomny,
          nic nie czujesz.
          To znieczulenie tzw zewnatroponówka, zakłada anestezjolog, takrze nic ci się
          nie stanie.
          Powodzenia
          • Gość: martin Re: Operacja na przepukline IP: mieszko.pl.u* 07.05.03, 15:31
            A jak dlugo trwa taki zabieg met. laparoskopii?
            Raczej zdecyduje sie na znieczulenie w kregoslup.
            • Gość: pracujący w szpita Re: Operacja na przepukline IP: *.star.ceti.pl / 192.168.1.* 11.05.03, 19:38
              Zabieg trwa ok godzinke.
              Anestezjolog napewno zadba żebyś sobie podsypiał przez ten czas.
              Powodzenia.
            • Gość: Ada Re: Operacja na przepukline IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.05.03, 01:10
              Z tym znieczuleniem w kregoslup to roznie bywa. Ja mialam takie znieczulenie
              podczas cesarki. Anestezjolog przez pol godziny probowal wkluc mi sie w
              kregoslup. Mialam co najmniej 4 wklucia i za kazdym razem podskakiwalam na
              lozku z ta igla w kregoslupie( dobrze ze nie zostalam kaleka). Na koniec
              powiedzial mi ze chyba zrobimy te cesarke w znieczuleniu ogolnym. Po czym
              sprobowal jeszcze raz i w koncu mu sie udalo, ale dlugo po wszystkim nie
              mialam czucia w nogach i co czulam nie chce nawet pisac. Poza tym patrzenie
              jak lekarze manewruja przy tobie do przyjemnosci nie nalezy. Mysle ze jest to
              dla ludzi o silniejszych nerwach. Pozdrawiam. Jak duzo czasu jest miedzy
              diagnoza a operacja? Czy stosowanie tych siatek jest bezpieczne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka