ktototaki123 20.04.07, 12:26 Witam. Od bardzo dawna mam blade/sine 'podkowy' pod oczami. Czy to moze byc zwiazane z jakas choroba? Zbyt dlugie siedzenie przed komputerem z gory wykluczam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i.greczko Re: "podkowy" pod oczami 20.04.07, 18:01 nie sadze zeby to byla choroba :D Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: "podkowy" pod oczami 20.04.07, 19:16 takie objawy można mieć przy anemii Odpowiedz Link Zgłoś
i.greczko Re: "podkowy" pod oczami 20.04.07, 19:29 Idąc takim tokiem rozumowania powiemy, że ktoś, kto kaszlnął, ma zapalenie płuc. Odpowiedz Link Zgłoś
essi23 Re: "podkowy" pod oczami 20.04.07, 20:10 na zajęciach nam powiedziano,że zwłaszcza u dzieci podkówki pod oczami mogą świadczyc o alerii albo skłonności do alergii(podobnie jak długie!!!rzęsy u dzieci-serio) niczego nie wymyśliłam,ani nie mam też zamiaru straszyć,piszę to czego się dowiedziałam na studiach,a nuż komuś pomogę... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wandka1 Re: "podkowy" pod oczami 20.04.07, 20:40 Potwierdzam to o czym napisała essi23. Mam doświadczenie, bo mój syn jest alergikiem. Przez te wszystkie lata zaobserwowałam, że przed "rzutem" alergicznym na jego policzkach pojawiały się białe pręgi, pod oczami jasne podkówki, obniżała się temperatura (nawet do 35,5) albo oczy robiły mu się bardzo błyszczące, jakby załzawione. To był sygnał, że się zaczyna. Rzeczywiście mój syn, tak jak i inne dzieci z którymi spotykaliśmy się u alergologa, ma przepiękne bardzo długie rzęsy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jeanne72 Re: "podkowy" pod oczami 20.04.07, 20:46 Zgadza się, tylko że przy alergii na ogół występuje jeszcze świąd, nieraz pieczenie, łzawienie itp. Od dawna występujące cienie, bez innych objawów, rzadko świadczą o jakiejś chorobie. Na ogół po prostu o takim typie urody ( cienka skóra pod oczami, albo zaburzenia ukrwienia). Czasem może świadczyć np. o anemii, w każdym razie o niedotlenieniu organizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
wandka1 Re: "podkowy" pod oczami 20.04.07, 21:37 To prawda. Jednak w naszym przypadku świąd, pieczenie czy łzawienie pojawiały się dopiero następnego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
i.greczko Re: "podkowy" pod oczami 20.04.07, 23:11 no dobrze, ale ten kto to napisal nie jest dzieckiem. ja tez mam niezdrowo wygladajce okolice oczu :D Odpowiedz Link Zgłoś
ktototaki123 Re: "podkowy" pod oczami 21.04.07, 09:29 Wiec wszystko jasne. Tez mam alergie i pewnie stad ten problem. A moze wiecie jak sobie z nim radzic? Oczywiscie makijaz odpada ;) Jakies oklady, kremy? A moze jest jakas inna metoda dzieki ktorej pozbede sie tego na zawsze albo na dluzszy czas? Dzieki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś