Dodaj do ulubionych

okropny bol zatoki???

04.05.07, 20:21
jakis czas temu jezdzilam na rowerze i mam wrazenie ze "wciagnelam" do nosa jakis pylek. chwile kichalam a potem bardzo mnie swedzialo. zaczely sie bole - cos jakby w glebi nosa, chyba zatoka. Wypilam aspiryne(nie wiem czy to pomoglo) i na nastepny dzien mi przeszlo Dzis intensywnie cwiczylam i zaczelo mnie znowu bolec.
Bol jestpromieniujacy na pol nosa i pol policzka, nawet dochodzi troche do czola. pojawia sie co kilkanascie kilkadziesiat sekund - takie uklucie, dokladnie nie wiem gdzie, fala bolu i przechodzi - i tak w kolko.
Moze ktos wie co to moze byc? Zaczynam sie martwic.
dodam ze nos mam drozny.
Obserwuj wątek
    • smolkowicz_a Re: okropny bol zatoki??? 05.05.07, 01:06
      To co mówisz brzmi jak porażenie nerwu trójdzielnego. Najlepiej idź do
      laryngologa.
      • black-orchid Re: okropny bol zatoki??? 05.05.07, 10:22
        az tak zle???
        liczylam ze moze to zwykla alergia. mam do tego niewielki katar.
        dzis od rana to samo. wczoraj ibuprom w ogole nie pomogl. na noc wzielam aspiryne to szybko zasnelam. moze ibuprom zatoki mi pomoze? Nie wiem co robic:(
        • tigerness.74 Re: okropny bol zatoki??? 05.05.07, 11:12
          Na co czekasz? Przedmówca(przedmówczyni) dobrze razi-idź do laryngologa, vo jak
          widać "samo" nie chce przejść. Myślę, że laryngolog oprócz zaordynowania leków
          (innych niż ibuprom) skieruje Ciebie na rtg zatok-ewidentnie "coś" w nich dzieje
          się-może proces zapalny?
    • mcmd Re: okropny bol zatoki??? 12.05.07, 23:16
      laryngolog konieczny! to moze byc zapalenie nerwu trojdzielnego twarzy, albo zapalenie zatok. im wcesniej leczone tym skuteczniej i szybciej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka