Dodaj do ulubionych

ocet jabłkowy

11.05.07, 19:25
od wielkanocy postanowiłam się odchudzać polecono mi ocet jabłkowy zaczęłam
go pić efekty sa rewelacyjne schudłam już 4 kg nie wiem tylko czy jest on
zdrowy bo skuteczny napewno jesli ktos go stosował lub wie o jego działaniu
więcej to bardzo proszę o informacje
Obserwuj wątek
    • evita32 Re: ocet jabłkowy 12.05.07, 18:35
      Ocet jabłkowy jest zdrowy. Można go również zrobić samemu.
      pozdrawiam.
    • evita32 Re: ocet jabłkowy 12.05.07, 18:36
      Tu możesz poczytać
      www.biomedical.pl/uroda/otylosc-przyprawa-ktora-leczy-ocet-jablkowy-36.html
    • tusiek22 a jak go stosowac? 15.05.07, 21:55
      tez o nim slyszalam, i chcialabym sie Ciebie spytac jak go stosujesz? rano na
      czczo czy jak? i w jakich ilosciach?
      • natalka071 Re: a jak go stosowac? 16.05.07, 14:01
        Witaj
        poczatkowo miałam tabletki ,ale są dość drogie więc zaczęłam pic w płynie.
        kupiłam w ROSSMANIE0,5 l za ok 4zł.Piję 3 rzy dziennie naczczo,przed obiadem i
        wieczorem przed snem. 2 łyzki octu na ok 3/4 szklanki wody mineralnej nie
        gazowanej. Ograniczając jedzenie schudłam obecnie 4,5 kg.Nadmieniam , że mam
        niedoczynność tarczycy co powoduje bardzo trudne chudnięcie.
        pozdrawiam i życzę powodzenia.
    • tijgertje Re: ocet jabłkowy 18.05.07, 19:57
      Moze i jest zdrowy, ale chyba nie dla kazdego:-( Tez kiedys chcialam schudnac,
      kupilam kapsulki z octem jablkowym wlasnie, skonczylo sie wrzodami zoladka i
      leczeniem, w wyniku ktorego w ciagu miesiaca przytaylam ponad 20kg. I tak juz
      od kilku lat tych kilogramkow zrzucic nie moge:-(
      • wisienkaa2 Re: ocet jabłkowy 19.05.07, 16:50
        a mnie tata z.. ze jakies gowna pije, bo zle sie czulam, ale pozniej doszlam do wzniosku ze to bylo z nerwow a nie od tego. chyba znowu zaczne pic tylko tak zeby nikt nie widzial. jemu sie ta nazwa nie podoba, twierdzi ze kazdy ocet jest tak samo szkodliwy.

a samemu jak sie go robi???
    • scept89 bzdurny artykul w biomedical.pl 21.05.07, 14:58
      W natchnionym dziele: tinyurl.com/33dpac czytamy:

1) "Lekarze, <snip> rekomendują go jako naturalny środek o korzystnym działaniu,
      głównie ze względu na dużą zawartość potasu, wapnia, fosforu i sodu."

pytania:
      * skad sie owe pierwiastki w owym occie leczniczym biora? Chyba nie z powietrza
      (z powietrza to bakterie biora ten a nie wapn i potas...) czyli jedyne zrodla
      to woda oraz jablka.

* jaki lekarz zaleca uzupelnianie sodu w organizmie przy pomocy octu jablkowego?
      To jest nonsens. Zwykle i tak jestesmy przeladowani sodem przy pomocy tak
      wyszukanej przyprawy jak sol kuchenna.

* jaki sens ma wyliczanka pierwiastkow bez podawania dziennego rekomendowanego
      zapotrzebowania oraz zawartosci w/w pierwiastkow w dziennej dawce octu? Czy
      dwie lyzki octu maja wiecej wapnia niz dwie lyzki jogurtu? Zdecydowanie watpliwe.

2) "Główną rolę w powrocie organizmu do zdrowia odgrywa tu składnik octu
      jabłkowego pektyna".

* pektyna pochodzi z jablek. Bacterie nie wytwarzaja pektyn:
      en.wikipedia.org/wiki/Pectin
      tak wiec octowanie jablek nie ma sensu aby organizmowi pektyn dostarczac.

* tak jak przy pierwiastkach: ile jest pektyn w dwoch lyzkach vs dwoch jablkach?

3) "Ocet jabłkowy zawiera także witaminę E"
      * Witamina E jest rozpuszczalna w tluszczach i ocet taki czy siaki nijak nie
      jest podawany jako jej zrodlo:
      en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_e#Sources_of_vitamin_E
      4) "Przyspiesza trawienie, pobudza wydzielanie soków żołądkowych i syntezę
      enzymów trawiennych, usuwa złogi i pomaga rozszczepiać tłuszcze, a w rezultacie
      przyczynia się do obniżenie wagi."

* Pomieszanie z poplataniem. Zaden organizm nie moze sobie pozwolic na
      zakwaszenie plynow ustrojowych i dlatego jakikolwiech wchloniety kwas octowy
      zostanie zbuforowany (bufor weglanowy). Zlogi to usuwa z czajnika a nie z
      organizmu. Rozszczepianie lipidow w swoietle przewodu pokarmowego powodowalo by
      ich wieksze wchlanianie.

Innymi slowy bzdura na bzdurze bzdure pogania. Istnieja opublikowane prace
      naukowe mowiace o obnizaniu Glycemic Index pokarmow jesli spozywamy je _razem_ z
      mala iloscia octu (moze byc chemicznie czysty ale _rozcienczony_) oraz hamowaniu
      laknienia ale dalej jest to w powijakach. Dane sa sprzeczne. Do tego czasu to
      mozna sobie pogryzac marnowanego ogora do posilkow a nie opijac octem na czczo.

QED
    • stomil007 Re: ocet jabłkowy 23.05.07, 15:42
      Nie pijcie octu jablkowego!!!!!!
      Owszem na początku bedziecie chudly, ale dluższe spozywanie octu jablkowego
      wyniszcza organizm (wysusza go). Przez co wasza wątroba, żołądek, trzustka,
      dwunastnica nie beda w stanie przeprowadzac rozkładu pokarmu na cukry, tłuszcze...
      Po takim czasie spożywania bedziecie wygladac jak chodzce trupy, nie ma nic
      gorszego niz zobaczyc oslabioną dziewczynę na mieście gdzie ma bladą baaa,
      czsami siwą skórę twarzy!!!TAK TWARZY!!!Włosy osłabione, jest ospala, ale sie
      cieszy bo zrzucila 20-25kg dzieki temu ze pila ocet jablkowy.

Najlepiej jest przejsc na zrownowazoną diete bogata w warzywa, owoce, WAŻNĄ DLA
      NAS WODE i nienasycone tłuszcze. Pozatym podzielic sobie porcje jedzenia.
      Najlepiej i najszybciej sie chudnie metodą 3x. Czyli co 3 godziny spozywac
      posilek, a ostatni zjesc 3 godziny przed snem. Jedząc male porcje ale co 3
      godziny jemy prawie przez caly dzien i co wazne wplywa to na strate zbednych KG.

POZDRAWIAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka