kask31 08.06.03, 13:45 drętwieją mi ręce i nogi bardzo boję się że to może być sm, pomocy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: albercik RE: drętwieję pomocy IP: *.ipt.aol.com 10.06.03, 21:31 Witam! Ja rowniez mam tego typu objawy. Np.podczas snu dretwieja mi rece i nawet wtedy gdy leze na wznak, z rekoma wzdluz ciala - zaczynam sie denerwowac. Czy cos sie ze mna dzieje niedobrego???????? Kochani pomozcie, co o tym myslicie? albercik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: drętwieję pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.03, 09:11 Zacznij od wizyty u lekarza. Najczęstszą przyczyną opisywanych przez Ciebie dolegliwości (tak na marginesie to ilość informacji, ktróre podałeś jest więcej niż skromna) są zmiany zwyrodnieniowe w kręgosłupie. No ale trzeba chorego zbadać i potem zastanowić się nad badaniami i rozpoznaniem, a jak rozmumiesz na forum nie da się tego zrobić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: drętwieję pomocy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 22:18 Mój brat jest chory na sm i kończyny mu nie drętwieją, najczęściej są to objawy zwyrodnień kręgosłupa. W nocy miej poduszeczkę tylko pod głową /nie pod ramionami/. Ułóż poduszkę tak, żebyś miała podpartą brodę, kiedy śpisz na boku.Mnie pomogło przy tych drętwieniach. Niektórzy używają specjalnych wałków pod kark, ale ja nie mogę spać na takim wałku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: drętwieję pomocy IP: *.in.brzesko.net.pl / 192.168.9.* 15.06.03, 10:42 jesli pijesz duzo kawy-moze brakuje ci magnezu. Mi pomaga preparat magnezowy Magnokal- od dwoch tygodni zarzywam i jest wyrazna poprawa przedtem nie moglem usiedziec normalnie, nogi mi strasznie dretwialy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda010 Re: drętwieję pomocy IP: *.ub.uni-kiel.de 28.06.03, 15:13 Dretwienie moze miec bardzo wiele przyczyn, a sm to nie jest bardzo czesta choroba. Dlatego moze po prostu idz najpierw do lekarza rodzinnego, moze masz np. zaburzenia elektrolitow, niedobor jakiegos mineralu, czy cos takiego. Moze wystarczy zbadac krew. Jak nic nie wykaze, to sprobuj z wizyta u neurologa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elcia Re: drętwieję pomocy IP: *.kolornet.pl / 192.168.2.* 30.06.03, 19:02 Co to za choroba to "sm" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nutsa Kukhianidze Re: drętwieję pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.03, 21:52 Gość portalu: elcia napisał(a): > Co to za choroba to "sm" ? stwardnienie rozsiane pieklo Odpowiedz Link Zgłoś