adgonzo 28.07.07, 20:59 Krew w kale ? o czym to może świadczyć ?? .... ja 25 lat - nie choruję, bie biorę leków. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka.z.kontem Re: Krew w kale 28.07.07, 21:40 adgonzo napisał: > Krew w kale ? o czym to może świadczyć ?? .... na przykład o hemoroidach ale nie tylko i niekoniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
jeanne72 Re: Krew w kale 28.07.07, 21:48 Jasnoczerwona, świeża krew na ogoł świadczy o hemoroidach. Może jednak być oznaką np. guzów odbytnicy, okrężnicy. Dlatego konieczne jest wykonanie odpowiednich badań. Odpowiedz Link Zgłoś
jeanne72 Re: Krew w kale 28.07.07, 21:49 Aha, w wieku 25 lat rakiem raczej nie ma się co stresować, za to mogą być np. owrzodzenia, jak w przypadku colicis ulcerosa. Trzeba zrobić kolonoskopię. Odpowiedz Link Zgłoś
green_land Re: Krew w kale 29.07.07, 16:10 U mnie świeża krew była objawem pękania śluzówki. Czasami widoczna była tylko na papierze, czasami na kale, raz więcej, raz mniej. Przekaz do proktologa, kolonoskopia /brrr/ będziesz wiedziala prawie wszystko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misiek121319 Re: Krew w kale 29.07.07, 16:44 hemoroidy, zylaki odbytu. IDZ DO LEKARZA> to niebezpieczne Odpowiedz Link Zgłoś
ania24242 Re: Krew w kale 08.08.07, 20:47 Skontaktuj się z proktologiem.W moim przypadku był to zespół spastycznego jelita Odpowiedz Link Zgłoś
magdusijaa Re: Krew w kale 09.08.07, 03:51 mam podobny problem z moim facetem... dokadnie to raz mu sie przytrafilo naprawde duuuuzo jasnej krwi tak przez 3dni. co jakis czas ma biegunki i bol brzuch (gdzie jaki nie powie bo to przecie silny mezczyzna jest). probuje go wypchnac do lekarza ale ten mi tlumaczy ze to albo wirus albo ze za duzo kukurydzy do sosu dodalm...i smieje sie tylko ze google mi glupot na gadalo: a ja sie martwie:(( wiec prosze, albo mnie uspokojcie albo podajcie jakies argumenty.i co to moze byc..? Odpowiedz Link Zgłoś