Dodaj do ulubionych

PROSZĘ O PORADĘ OKULISTYCZNĄ

IP: *.swietochlowice.org 01.07.03, 10:09
Piszę na tym forum bo już nerwowo nie wytrzymuję! Otóż jestem w 9 miesiącu
ciąży, gdzieś w 6 miesiącu zdarzyło się u mnie że widziałam chwilowe
kilkusekundowe "iskierki" po bokach, nie w centralnym polu widzenia zdarzyło
mi się to od tamtego czasu parenaście razy byłam w tym czasie dwa razy
w klinice okulistyki w katowicach gdzie zrobiono mi badania pola widzenia,
usg oczu, badanie dna oka i jeszcze tam coś ale to nic nie wykazało i lekarze
powiedzieli żeby się nie martwić jedynie co stwierdzono że oczy nieco są
przekrwione ale to podobno hormony rozszerzają naczynia w ciąży, mam też
nadwzroczniość i astygmatyzm ale to już od dziecka wiem.Acha dodam że te
iskierki piojawiały się najczęściej po nagłym zgięciu, schyleniu ciała Dużo
przez ten czas naczytałam się o chorobach oczu i odklejającej się siatkówce w
czasie porodu naczytałam się też dużo o jaskrze i wpatruję się w źródła
światła czy czasem nie widzę pól tęczowych czasami widzę jakieś kolory ale to
chyba jest związane z rozszczepieniem światła i to chyba wszyscy widzą ja już
naprawdę nie mogę !!!!!!! Pomóżcie mi bo zamiast spokojnie czekać na potomka
zadręczam się czarnymi myślami a poród już tuz tuż
POZDROWIENIA
Obserwuj wątek
    • Gość: Rabarbara Re: PROSZĘ O PORADĘ OKULISTYCZNĄ IP: 195.109.248.* 01.07.03, 13:33
      Wydaje mi się, że wyjaśnienie Twojego problemu jest bardzo proste. Przyczyną
      może być jak u mnie, niskie ciśnienie krwi. Spróbuj je sobie zbadać. Z tego co
      wiem, może ono pod koniec ciąży sprawiać problemy. Ja z opisaną przez Ciebie
      sytuacją jestem za pan brat od dawna. Mam raczej niskie ciśnienie i kłoty z
      dokrwieniem i bardzo często gdy pochylam głowę i potem nagle ją prostuję lub
      gdy zmieniam pozycję z leżącej na siedziącą (np szybko wyskakuję rano z łóżka),
      w skutek nagłego odpływu krwii od głowy pojawiają się przed oczami gwiazdki a
      nawet robi się zupełnie ciemno. Jednak za chwilę sytuacja unormowywuje się.
      Zaradzić temu można przez powolne zmienianie pozycji głowy. Np. gdy wstaję rano
      to chwilę najpierw siedzę na łóżku, a dopiero potem staję. Oczywiście Ty nie
      musisz cierpieć na to samo, ale jakiś trop to jest. Pozdrowienia
      • Gość: a.m. Re: PROSZĘ O PORADĘ OKULISTYCZNĄ IP: *.swietochlowice.org 01.07.03, 13:54
        zgadza się jestem niskociśnieniowcem
        • Gość: Rabarbara Re: PROSZĘ O PORADĘ OKULISTYCZNĄ IP: 195.109.248.* 01.07.03, 14:21
          Mam nadzieję, ze sprawa się wyjaśniła. Wszystkiego najlepszego przyszłej mamie.
          Pozdrowienia
    • Gość: a.m. Re: PROSZĘ O PORADĘ OKULISTYCZNĄ IP: *.swietochlowice.org 03.07.03, 14:34
      MOŻE KTOŚ JESZCZE MÓGŁBY MI COŚ DORADZIĆ BARDZO PROSZĘ
    • Gość: Teresa Re: PROSZĘ O PORADĘ OKULISTYCZNĄ IP: *.devs.ac-net.pl 03.07.03, 23:47
      ja mam wysoka krotkowzrocznosc i dodatkowo odwarstwila mi sie siatkowka w
      jednym oku (duzy wysilek w gorach). Odklejeniu nie towarzyszyly zadne blyski.
      Mialam je za to kilkakrotnie pozniej i z cala pewnoscia nie byly zwiazane z
      okiem i siatkowka, wiem, bo tez kontrolowalam u okulisty. Zatem, jesli badania
      okulistyczne nie wykazuja niczego zlego, to ciesz sie i zachowaj spokoj.
      Spokoj, spokoj i jeszcze raz spokoj - tego potrzeba Tobie i Twojemu dziecku
      teraz.
      Wszystkiego dobrego
      • Gość: pavlo Re: PROSZĘ O PORADĘ OKULISTYCZNĄ IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 01:55
        tez miałem takie iskierki, np na lekcjo wf, gdy przyszło mi robić jakieś
        fikołki czy ćwiczenia gdzie musiałem nisko pochylać glowę,dodam ze jestem
        krotkowzokowcem,Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka