sintra88 30.08.07, 17:01 Mam do usunięcia dwa zęby mądrości , w dolnej szczęce. Czy przechodziliście ten zabieg? Czy strasznie boli? Czy warto brac narkozę, czy na miejscowym znieczuleniu też da się wytrzymac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sp9tcu Re: *Usuwanie ósemek-horror ?* 30.08.07, 17:54 Przede wszystkim dobry bardzo dobry !!!!!! dentysta chirurg najlepiej zrób to w przychodni przyszpitalnej nigdy nie rób tego w ośrodku zdrowia To morze trwac nawet godzinę Czy pod narkozą hm ja miałem w znieczuleniu miejscowym i jakoś wytrzymałem choc jestem bardzo nerwowy Zasady 1- dobry dentysta 2- zaufanie 3- dobre znieczulenie Skąd jesteś jeśli z Krakowa lub z Bielska mam dobrych dentystów Odpowiedz Link Zgłoś
news21 Re: Histeria 30.08.07, 21:57 Nie wiem skąd się bierze ta histeria w związku z usuwaniem zębów. Obecnie dentyści dysponują bardzo dobrymi znieczuleniami, należy przed rwaniem zrobić rtg,żeby wykluczyć ew. trudności. Nie rzucać się na żadną narkozę, która dopiero może być niebezpieczna, jeśli jest niechlujnie przeprowadzona. Dobrze jest rwać u chirurga szczękowego, albo u dentysty który jest znany z "dobrego chwytu". Zdarzyło mi się rwać ząb chyba sekundę, a raz właśnie przy rwaniu 8 wcale nie zauważylam kiedy lekarka wyjęła zęba. Odpowiedz Link Zgłoś
kobra0 Re: *Usuwanie ósemek-horror ?* 18.09.07, 19:40 Dzieki martynie i sp9tcu ! Odpowiedz Link Zgłoś
anka.z.kontem Re: *Usuwanie ósemek-horror ?* 31.08.07, 00:02 narkozę?? a po co obciążać organizm bez wyraźnej potrzeby? wystarczy dobry, doświadczony stomatolog i dobrze podane znieczulenie ostatnio pozbyłam się ósemki i nawet nie zauważyłam momentu, w którym dentystka ją wyciągnęła Odpowiedz Link Zgłoś
kobra0 Re: *Usuwanie ósemek-horror ?* 17.09.07, 20:26 Bardzo prosze o sprawdzonego dentystę, jezeli chodzi o rwanie ósemek. Corka stoi przed tym problemem ,ale niestety te ósemki nie wyszly na zewnatrz !!! Korzenie spowodowaly przesuniecie pozostałych zebow i skrzywienie ich. Mysle ,ze to bedzie skomplikowany zabieg bo trzeba bedzie ciąć dziąsła. Prosze o podzielenie się jakimis doswiadczeniami w tej dziedzinie ! Chodzi mi odentyste w Krakowie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: *Usuwanie ósemek-horror ?* 17.09.07, 20:29 Proszę bardzo skontaktowac się ze mną przez gadu gadu mój numer 3181428 Odpowiedz Link Zgłoś
martyna2525 Re: *Usuwanie ósemek-horror ?* 17.09.07, 20:47 Klinika przy ul. Montelupich w Krakowie jest ok Odpowiedz Link Zgłoś