Dodaj do ulubionych

niska temperatura ciala

07.09.07, 17:34
Witam od kilku lat mam zbyt niska temperature ciala tzn: tak od 33,7-36,1C
bylam z tym u lekarza ale on tylko sie zdziwil i powiedzial ze to taka moja
uroda tak ale do tego mam wiecznie zimne dlonie i stopy i ogolnie wiecznie
jest mi bardzo zimno co mam z tym zrobic do jakiego lekarza sie zglosic moze
ktos cos mi podpowie z gory serdecznie dziekuje i pozdraiwm Anka
Obserwuj wątek
    • jeanne72 Re: niska temperatura ciala 07.09.07, 18:16
      Z tym 33,7 to chyba jednak przesadziłaś albo masz zły termometr.
      Warto zbadac tarczycę ( zrob sobie TSH i fT4), dobrze by też było, gdyby zbadał
      Cię kardiolog.
      ALE: taka temperatura u młodych dziewcząt najczęściej wiąże się z nieprawidłową
      dietą i nadmiernym odchudzaniem. Zastanów się tak uczciwie, jak wygląda Twój
      jadłospis i ile kcal dziennie przyjmujesz. Można sobie narobić poważnych
      problemów zdrowotnych przez nieodpowiednią dietę.
      • anka93r Re: niska temperatura ciala 07.09.07, 19:26
        Witam wiesz mi naprawde nie grozi anoreksja i naprawde nie odchudzam sie
        codzinnie sama gotuje i codziennie mam mieso i warzywa na obiad wiec moja dieta
        jest bogata w wiraminy i tluszcze zwierzece i juz nie jestem taka mloda gdyz mam
        juz 27 lat i nie w glowie mi odchudzanie i tak na marginesie to nawet nie kupuje
        wendlin miesa jajek warzyw w sklepie tylko staram sie jesc naturalnie i tak choc
        nie jestem z wioski poprostu 2 czy 3 razy w roku kupujemy z mezem swinie i
        robimy z niej rozne wyroby i tak sie odrzywiamy a jaja kupuje na wsi od znajomej
        a warzywa mam od tesciowej ktora mieszka na wsi wiec moja dieta jest naprawde
        zdrowa i tak nie wiem dlaczego mam tak niska tem. ale to moze byc spowodowane
        tarczyca gdyz mam centymetrowego guzka tarczycy ale powem szczerze ze go troche
        zlekcewazylam i nie lecze sie w tym kierunku ale w poniedzialak pojde do lekarza
        i niech sie tym guzkiem zajmie dzieki za odp i pozdraiwm cie serdecznie
        • don_alehandro Re: niska temperatura ciala 07.09.07, 23:22
          jak masz zimne ręce i stopy to słabo ci krew krąży, kawy więcej pij:D
          • anka93r Re: niska temperatura ciala 08.09.07, 08:08
            Witam w tym rzecz ze kawy tez nie pijam ani zadnych uzywek czyli papierosow ani
            alkoholu oczywiscie jak jest imprezka to wypije ale tez nie za duzo bo zaraz zle
            sie czuje
            • kamila05061987 Re: niska temperatura ciala 08.09.07, 15:38
              hej! też się dołączam ;] mnie rowniez jest prawie wiecznie zimno i
              mam lodowate konczyny;] dosłownie jakbym w lodówce trzymała, aż
              zasnąć się nie da, skarpetki nic nie daja, nawet jak są grube i mam
              adidasy na nogach to dalej mi zimno;D pomijajac to strasznie duzo
              spie, noi mam niskie cisnienie..
              jak słabo Ci po alkocholu czy innych używkach to masz pewnie
              osłabiony organizm, albo jesteś zmeczona, a moze masz anemie?? albo
              jak to mówią "taka Twoja uroda", choc ponoc przyczyna zimnych stop i
              rąk jest rewolucja hormonalna jaka jest dojrzewanie;D być może minie
              z wiekiem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka