h.kunze 24.09.07, 15:27 Proszę o radę czy powinnam szukać pomocy u dietetyka lub endokrynologa, moja córka ma trzy lata waży 22,5 kg pzy wzroście 102 cm, czy może z tego wyrośnie. Pozdrawiam i dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
predaton Re: Nadwaga mojej córki 24.09.07, 19:44 jeżeli Twoja córka wcina wszystko co popadnie i dalej jest głodna to znam to. Synek mojej kuzynki miał to samo. Jakaś znajoma poleciła mu picie miąższu aloesowego, moja kuzynka najpierw ją wyśmiała, ale z braku pomysłów postanowiła zaryzykować i efekt jest taki że młody je wtedy kiedy jest na to pora i powoli zaczyna wracać do normalnej wagi. Czysty miąższ podobno mu nie smakował to kupiła ten: tinyurl.com/345b34 jak kupisz to napisz czy Ci pomogło to może sam się do tych produktów przekonam. Powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
wimx Re: Nadwaga mojej córki 25.09.07, 09:12 :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Ale mnie rozbawiles :) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Nadwaga mojej córki 25.09.07, 10:49 nie licz na to, ze wyrosnie. zrob jej badania, skonsultuj sie z lekarzem, zeby ustalic czy corka nie jest na cos choda. jednak przede wszystkim zwroc uwage na diete, ogranicz ilosc pochlanianych kcal i smieciowego jedzenia (batony, cukierki, chipsy, hamburgery, pizze etc etc etc). wieksza ilosc ruchu tez nie zaszkodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.purak Re: Nadwaga mojej córki 29.10.07, 16:56 Taka masa ciała może być wynikiem nieodpowiednich nawyków żywieniowych i dlatego też powinna się Pani zgłosić z córką do dietetyka celem weryfikacji dotychczasowej diety. „Odchudzanie” dzieci jest niezmiernie trudne i powinno się je prowadzić pod bacznym okiem specjalisty. Jednak nie należy zakładać, że dziecko z tego „wyrośnie”- nienależny czekać, gdyż otyłość u dzieci jest niezmiernie groźna i powoduje dolegliwości, które ujawniają się w dalszym życiu Odpowiedz Link Zgłoś