Gość: Alcik IP: *.solcon.nl 15.07.03, 09:52 Chodzi mi o wyleczenie farmakologiczne a nie operacyjne.Slyszalam kiedys o takiej mozliwosci,ale nie wiem na czym dokladnie polega.Z gory dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asena Re: JAK WYLECZYC miesniaki macicy???HELP IP: rat:* / 192.168.1.* 03.08.03, 22:51 ja tez dowiedzialam sie ze mam miesniaka help Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: JAK WYLECZYC miesniaki macicy???HELP IP: *.netp0wer.net 22.08.03, 18:58 Ja też mam mięśniaki już od paru lat i jestem pod stałą kątrolą ginekologa.Chodzę do lekarza co pół roku i je kontroluję.Jestem w okresie przekwitania i widać juz jak się pomału zmniejszają tzn wysuszają,gdyż jest to możliwe w sytuacji jak zaniknie miesiączka. Pozdrawiam Milka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: JAK WYLECZYC miesniaki macicy???HELP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 08:12 Dziewczyny, do GINEKOLOGA. Nikt tu nic nie wymysli, trzeba zrobic usg, cos tam jeszcze, wycinek, i lekarz decyduje co dalej. Jesli nie sa ogromne, nie powoduja zagrozenia natychmiast, to tabletki , operacja w ostatecznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dhark Re: JAK WYLECZYC miesniaki macicy???HELP IP: *.premex.pl 05.08.03, 20:26 Faktycznie istnieje możliwość farmakologicznego leczenia mięśniaków, ale jest to metoda bardzo droga (zastrzyk ok. 600 - 900 zł raz na 28 dni) i jej efektywność jest bardzo dyskusyjna, są to tzw. analogi gonadoliberyn np. Dipherelina lub donosowy Synarel, należy się też liczyć z nieprzyjemnymi objawami ubocznymi. Najnowszą metodą leczenia mięśniaków jest też tzw. embolozacja tętnic macicznych, polega na odcięciu dopływu krwi do mięśniaka poprzez wstryknięcie do odżywiających go naczyń substancji wywołującej miejscowy stan zapalny. Jednakże jakiekolwiek leczenie mięśniaka ma dopiero sens wtedy gdy: - uciska na narządy sąsiednie - powoduje przedłużone miesiączki mogące z kolei powodować zanemizowanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
albertynka Re: co za kretyn to napisał 05.08.03, 23:41 Gość portalu: dhark napisał(a): > Faktycznie istnieje możliwość farmakologicznego leczenia mięśniaków, ale jest t > o metoda bardzo droga (zastrzyk ok. 600 - 900 zł raz na 28 dni) i jej efektywno > ść jest bardzo dyskusyjna, są to tzw. analogi gonadoliberyn np. Dipherelina lub > donosowy Synarel, należy się też liczyć z nieprzyjemnymi objawami ubocznymi. N > ajnowszą metodą leczenia mięśniaków jest też tzw. embolozacja tętnic macicznych > , polega na odcięciu dopływu krwi do mięśniaka poprzez wstryknięcie do odżywiaj > ących go naczyń substancji wywołującej miejscowy stan zapalny. > Jednakże jakiekolwiek leczenie mięśniaka ma dopiero sens wtedy gdy: > - uciska na narządy sąsiednie > - powoduje przedłużone miesiączki mogące z kolei powodować zanemizowanie. > Pozdrawiam Ty kretynie i debilu. Jak jest mięśniak to nie ma co czekać aż bedzie coś uciskał. Przez taką właśnie kretyńską diagnozę niedouczonego pętaka lekarskiego moja matka umarła na raka bo się ktos ociągał z operacją. Morderco, żeby ciebie pokręciło. Nie masz prawa ludziom robić wody z mózgów , za coś takiego powinno się ciebie wsadzić za kratki. Dezinformacja lekarska jest karalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dhark Re: co za kretyn to napisał IP: *.premex.pl 06.08.03, 13:31 albertynka napisała: > Gość portalu: dhark napisał(a): > > > Faktycznie istnieje możliwość farmakologicznego leczenia mięśniaków, ale j > est > t > > o metoda bardzo droga (zastrzyk ok. 600 - 900 zł raz na 28 dni) i jej > efektywno > > ść jest bardzo dyskusyjna, są to tzw. analogi gonadoliberyn np. Dipherelin > a > lub > > donosowy Synarel, należy się też liczyć z nieprzyjemnymi objawami uboczny > mi. > N > > ajnowszą metodą leczenia mięśniaków jest też tzw. embolozacja tętnic > macicznych > > , polega na odcięciu dopływu krwi do mięśniaka poprzez wstryknięcie do > odżywiaj > > ących go naczyń substancji wywołującej miejscowy stan zapalny. > > Jednakże jakiekolwiek leczenie mięśniaka ma dopiero sens wtedy gdy: > > - uciska na narządy sąsiednie > > - powoduje przedłużone miesiączki mogące z kolei powodować zanemizowanie. > > Pozdrawiam > Ty kretynie i debilu. > Jak jest mięśniak to nie ma co czekać aż bedzie coś uciskał. Przez taką właśnie > > kretyńską diagnozę niedouczonego pętaka lekarskiego moja matka umarła na raka > bo się ktos ociągał z operacją. Morderco, żeby ciebie pokręciło. Nie masz prawa > > ludziom robić wody z mózgów , za coś takiego powinno się ciebie wsadzić za > kratki. Dezinformacja lekarska jest karalna. Kretyn i debil?? no cóż, proszę bardzo jeśli tylko tyle umiesz powiedzieć w dyskusji. Odpowiedziałam na pytanie a nie namawiałam do takiego leczenia - więc zróżnicój to a dopiero potem potem rzucaj na kogoś inwektywy, sama jestem zwolenniczką operacji już od najmniejszych zmian typu mięśniakowatego (napisałam przecież że efekty są dyskusyjne - prawda?). Jednak musisz bardziej liczyć się ze słowami, twoje chamstwo jest porażające nawet w obliczu twojej rodzinnej tragedii. Ktoś źle zdiagnozował, ktoś zawinił i Bliska Tobie osoba zmarła. Jednakże mięśniak nie ma nic wspólnego z nowotworem złośliwym i nie wyżywaj się tam gdzie nie trzeba ale tam gdzie ktoś nie rozróżnił mięśniaka - zmiany łagodnej od , najprawdopodobniej , nowotwory trzonu macicy. Cóż , jak zwykle niepotrzebnie udzieliłam odpowiedzi , staram się nigdy tego nie robić bo w internecie są właśnie takie osoby jak Ty. Bezkarnie rzucić komuś wyzwisko w twarz, zbluzgać , upodlić dorosłego człowieka który już tylu ludziom pomogł. A karalne powinny być właśnie takie sposoby dyskusji. Dezinformacja lekarska? Nie prosty człowieku! udzieliłam odpowiedzi na pytanie pierwszej osoby. A co do wskazań do operacji prawdziwych, prawidłowo rozpoznanych mięśniaków, muszę Cię zmartwić, choćbyś nie wiem jak klął i wyzywał, obrażał i rzucał błotem, upodlał innchy itd.- wskazania w chwili obecnej są takie jak napisałam i nic to nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: JAK WYLECZYC miesniaki macicy???HELP IP: base7:* / 10.10.87.* 06.08.03, 12:53 A możecie mi opisać jak wygląda mięśniak macicy, jak go rozpoznać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydrogen Re: JAK WYLECZYC miesniaki macicy???HELP IP: 80.50.101.* 11.08.03, 12:26 U mojej mamy mięśniaki w macicy zniknęły po jakimś czasie stosowania diety optymalnej (chyba ponad rok, teraz nie pamiętam i nie moge się zapytać). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki litosci! IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 11.08.03, 18:08 Hydrogen, przestan pisac bzdury. Zaraz dowiemy sie, ze Twojej babci wrocila miesiaczka, znikly zmarszczki, i to juz po roku od przejscia na diete optymalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: JAK WYLECZYC miesniaki macicy???HELP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 21:14 W Lublinie leczą mięśniaki jakąś metodą nieoperacyjną powodującą ich zmniejszanie się i zanik - pokazywali dwa programy na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malik Re: JAK WYLECZYC miesniaki macicy???HELP IP: *.crowley.pl 22.08.03, 10:51 Zaufaj naturalnej metodzie leczenia ziołami i akupunktura. Gwarantuje Ci ze przez 6 miesiecy wyleczysz mięśniaki. Zrob USG i przekaz je specjaliscie od medycyny naturalnej. Ja lecze sie w (nie na miesniaki :)) i wiem ze warto. Jak chcesz to podam Ci adres specjalisty w Warszawie. moj mail taha@go2.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do malika Re: malik!! IP: *.acn.pl 22.08.03, 15:50 Niestety nie można wysłać do Ciebie mejla-bo skrzynka przepełniona.:)) Pewno wszyscy pytają o tego specjalistę.:D Proszę o jakiś adres. dziękuję :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malik Re: malik!! IP: *.crowley.pl 22.08.03, 16:27 Dr. Ojunja (Mongołka) Warszawa ul. Elbląska bodajze 35 Przyjmuje tez na ul. Bohaterów w Warszawie..ale tego adresu nie pamietam. Wyslij maila na tarek2000@wp.pl to ja Ci wysle telefon do niej Pozdrawiam i nie martw sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonia Re: JAK WYLECZYC miesniaki macicy???HELP IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 22.08.03, 16:10 Wszystko zalezy od tego, jak duzy jest miesniak. Rozumiem, ze chcesz za wszelka cene uniknac operacji - taka tez byla moja pierwsza reakcja - szukalam lekow hormonalnych, homeopatycznych, wszystko, tylko nie szpital. Niestety okazalo sie, ze miesniak jest na tyle duzy, ze nie ma innego wyjscia. I uwierz mi, jesli bedzie musialo skonczyc sie operacja, to nie taki diabel straszny jak go maluja. Jesli jestes z Warszawy moge podac Ci adres bardzo dobrego lekarza ( w panstwowym szpitalu). soniasonia@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś