wiwi1 29.11.11, 20:55 Ostatnio odkrylam ten sklep: www.toysnaturally.co.uk/ Jeszcze nic tam nie zamawialam, ale sklep mi sie podoba:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiwi1 Re: Ekologiczne zabawki 29.11.11, 21:23 Zabawki kupuje tutaj: www.babipur.co.uk/shop/index.html www.holz-toys.co.uk/ Odpowiedz Link
e_elena Re: Ekologiczne zabawki 01.12.11, 11:53 jeszcze bardziej ekologiczny jest tzw. recycling - second hand shops, ebay, nearly new sales ta stronke znalazlam dla przykladu bo nigdy nie korzystalam www.recycle.co.uk/uk ale z pewnoscia jest ich wiecej dotyczy to wszystkiego z ciuchami i zabawkami wlacznie tak mi sie nasunelo ze nie trzeba wywalac kasy aby mowwic ze sie zyje ekologicznie pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
wiwi1 Re: Ekologiczne zabawki 01.12.11, 12:09 Masz racje:) Tylko z zabawkami chodzilo mi o to, zeby zwracac uwage by byly wykonane z nietoksycznych materialow. Sa firmy, ktore produkuja takie zabawki, np Plan, Pintoy, Haba. Jest tez swietna polska firma BRIK robia klocki z drewna bez konserwantow z uzyciem nietoskycznych farb albo wogole niemalowane:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
e_elena Re: Ekologiczne zabawki 01.12.11, 13:43 ale szczerze myslisz ze w UK pozwola sprzedawac cos co takie matrialy zawiera pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
wiwi1 Re: Ekologiczne zabawki 01.12.11, 18:48 znaczy toksyczne? Sam plastik moze byc toksyczny, np PVC to jeden z najbardziej toksycznych plastikow a jest dopuszczony do obrotu, miedzy innymi maty do kapieli sa bardzo czesto z PVC lub materace dzieciece piankowe sa w takich plastikowych pokrowcach z PVC, np te z mothercare, z tym, ze mothercare usunelo ftalany jakies 2 lata temu z tych pokrowcow. Oprocz szkodliwych materialow z jakich czesto sa robione zabaki kolejna rzecz to farby zawierajace miedzy innymi olow. Tez sa normalnie dopuszczone do obrotu, musza tylko spelniac pewne warunki np. sa normy okreslajace ile tego olowiu w farbie moze byc. Czasem sie zdarza, ze pewne produkty nie spelniaja tych norm i wtedy firmy wycofuja swoje produkty z rynku, tzw. recall. bardzo czesto sie slyszalo o zabakach fisher price wlasnie z tego powodu wycofywanych z obrotu. Wiec biorac to pod uwage wole kupic zabawki, ktore sa z litego drewna a farby z wyciagow roslinnych jak na przyklad zabawki PLAN. Oczywiscie tych rzeczy nie wiedzialam jeszcze nie tak dawno i mam w domu pelno plastikowych zabawek. Wzystkiego tez nie da sie uniknac. Szukam teraz dla dziecka magnetic doodle pad i one beda raczej tylko z plastiku. Natomiast teraz na pewno zastanowie sie z 10 razy zanim wybiore zabawke. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
e_elena Re: Ekologiczne zabawki 02.12.11, 12:10 juz kiedys czytalam o materacykach z PVC ale szczerz nie zastanawialam sie nad zabawkami u nas tak jak jedzenie prym wiedzie sainsbury i toys r us plastik gora i to grajacy tysiac meledyjek na raz teraz i ja zaczne myslec nad tym co kupuje mu do zabawy ale jak bardzo chce zostac ekologiczna mysle o cenie tych drewienek co myslisz o np ikea pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
wiwi1 Re: Ekologiczne zabawki 02.12.11, 13:51 Ja do ikea mam bardzo daleko, wiec nawet sie tam nie wybieram na zakupy, ale podobaja mi sie ich zabawki, maja fajne pluszaki i tez jakies drewniane serie, mamy kilka w domu. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
anna19788 Re: Ekologiczne zabawki 16.01.12, 14:48 No jest jeszcze Bajo i Voila też w 100% ekologiczne i jak dla mnie najładniejsze z tych dostępnych na polskim rynku. Odpowiedz Link
beata.83 Re: Ekologiczne zabawki 06.12.11, 18:18 www.blo-toys.com/zabawki/ allegro.pl/trzy-fury-samochody-drewniane-blo-toys-nowosc-i1964635275.html Odpowiedz Link
e_elena Re: Ekologiczne zabawki 07.12.11, 14:17 myslalyscie o zabawkach ktore mozna zrobic samemu tak np. jak ludziki z kasztanow - na te niestety musimy poczekac do jesieni a i moje malestwo jeszcze przymale albo domki dla lalek ze starych podelek (rowniez forma recyclingu:)) moze sa jakies inne pomysly dla np. roczniaka pozdrawiam serdecznie co z nim moge zrobic wspolanie a czego by nie podarl i Odpowiedz Link
wiwi1 Re: Ekologiczne zabawki 07.12.11, 18:07 No wlasnie gdzies na matkach Polkach mignal mi link do jakiejs strony z pomyslami na zabawy dla dzieci i robieniem samemu roznych zabawek, ale nie pamietam w jakim watku to bylo.Jak bede miec chwilke to przeszukam. Przyznam szczerze, ze nie robilam sama zabawek, chcialabym miec jednak na to czas:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
e_elena Re: Ekologiczne zabawki 07.12.11, 22:10 byloby super mnie juz czasami brakuje pomyslow w co jeszcze mozna sie bawic pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
wiwi1 Re: Ekologiczne zabawki 07.12.11, 22:51 Znalazlam:) playathomemom3.blogspot.com/2011/10/find-it.html Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
miwah Re: Ekologiczne zabawki 07.12.11, 23:23 pomyslow, stron bez liku przykladowe na szybko www.artistshelpingchildren.org/craftsbyitems.html www.marthastewart.com/275402/homemade-toys-and-games/@center/276975/marthas-crafts-kids crafts.kaboose.com/games_toys_to_make.html www.savvyhomemade.com/homemade-toys.html webecoist.momtastic.com/2011/12/05/christmas-crafts-13-projects-for-kids-adults/ ale jesli wrzucisz w google np craft kids make toys, to jest wysyp az milo :) My sie raczej posilkujemy ksiazkami roznymi, plus wyobraznia, plus tym co w rece wpadnie ;) Moje robaki produkuja sobie czesto rozne gry planszowe wlasnego pomyslu, figurki zwierzat( z kartonu, z gliny, z filcu....) , lalki ( z lyzki drewnianej, z drewnianych spinek do prania, papier mache, rolek po papierze kuchennym i toaletowym, wloczki, kawalkow tkanin ( tez zachowujemy i recyclingujemy niektore zuzyte koszule, zwlaszcza bawelna, welna ( sfilcowana swietnie sie nadaje), podkoszulki pociete na paski- cuda mozna robic) budowle ( z pudelek kartonowych i opakowan po smietanie itp, z rolek, z patykow w ogrodzie), przebrania, maski zwierzat. Maz ich zacheca do tworzenia z drewna. On sam poczatkujacy ale milosnik takich rzeczy, lubi wracac do dziecinstwa i chwytac stracone chwile ;) ) . Ze znalezionych na plazy skarbow , w polu, w lesie roznych kamykow, patykow `wygladajacych na cos`. Do zabawy i czesto sobie wzajemnie w ramach prezentow. nasze `mydlo i powidlo- dzieciowe i rodzinne picasaweb.google.com/115047692223320602119 Gdzies mam jeszcze kolekcje pomyslow na pinterest. Pozniej moze dorzuce Odpowiedz Link
e_elena Re: Ekologiczne zabawki 07.12.11, 23:55 teraz to mam inspiracji na cala zime :) dzieki serdecznie dziewczyny pozdrawiam Odpowiedz Link
miwah Re: Ekologiczne zabawki 09.12.11, 11:20 akurat bardzo mi nie lezy ich styl/estetyka, ale pomysly niektore pewnie godne uwagi www.ekorodzice.pl/72,86,zrob-to-sam.html Odpowiedz Link
wiwi1 Re: Ekologiczne zabawki 09.12.11, 12:00 Miwah, przejrzalam tego linka do Twojego albumu, WOW:) Chyba cala Twoja rodzinka ma manualne uzdolnienia, po prostu piekne:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
miwah Re: Ekologiczne zabawki 10.12.11, 19:35 Wiwi, dziekuje :) Czy uzdolniona to nie wiem, ale tak sie sklada ze wszyscy kochaja sie paprac w kleju, farbach i innych takich. Jestesmy z M mieszanka doskonala ;-) . On muzyczno-sportowo-humanistyczny sluchowiec z lekkim skrzywieniem w kierunku artystycznym i bez czci dla nauk scislych :). Ja scislo-plastyczno-logiczny wzrokowiec z gumowym uchem ( acz wrazliwy na muzyke). Dzieci w wiekszosci odziedziczyly wszystko co najlepsze, gardzac naszymi niedoskonalosciami ;-) Odpowiedz Link
miwah Re: Ekologiczne zabawki 11.12.11, 11:54 zabawki edukacyjne, pomoce naukowe z niczego :) www.ted.com/talks/arvind_gupta_turning_trash_into_toys_for_learning.html Odpowiedz Link
miwah Re: Ekologiczne zabawki 11.12.11, 20:33 wiecej od tego pana :) www.arvindguptatoys.com/toys.html Odpowiedz Link
anna19788 Re: Ekologiczne zabawki 02.04.12, 08:00 Moje ostatnie odkrycie to sklep Cretka.pl z ekologicznymi zabawkami i książkami dla dzieci dobrych polskich wydawnictw. Ceny produktów na tle innych sklepów mają naprawdę przyzwoite i duży wybór zabawek oraz książek. Sklep jest bardzo przejrzysty, łatwo się w nim poruszać i odnaleźć. A do tego mają tam zabawki moich ulubionych marek: Voila i bajo. Polecam. Odpowiedz Link
anna19788 Re: Ekologiczne zabawki 02.04.12, 08:03 anna19788 napisała: > Moje ostatnie odkrycie to sklep www.cretka.pl z ekologicznymi zabawkami i książkami > dla dzieci dobrych polskich wydawnictw. Ceny produktów na tle innych sklepów m > ają naprawdę przyzwoite i duży wybór zabawek oraz książek. Sklep jest bardzo pr > zejrzysty, łatwo się w nim poruszać i odnaleźć. A do tego mają tam zabawki moic > h ulubionych marek: Voila i bajo. Polecam. Odpowiedz Link
kos-ko Re: Ekologiczne zabawki 18.05.12, 14:26 A co powiecie na tego eko robota pudełkowego: www.e-inspiracje.pl/3,EKO_NAUKA_-_ROBOT_PUDELKOWY_A36500,idt,7803.html? Nie dość, że jest to ekologiczna zabawka to jeszcze edukacyjna. Odpowiedz Link
espionka Re: Ekologiczne zabawki 18.05.12, 18:51 > Nie dość, że jest to ekologiczna zabawka to jeszcze edukacyjna. i samodzielnie można ją wykonać bez wydawania pieniędzy Odpowiedz Link
wiwi1 Re: Ekologiczne zabawki 19.06.12, 21:34 www.myriadonline.co.uk/natural-baby-toddler-play-toys.php Odpowiedz Link
m.kon5 Re: Ekologiczne zabawki 30.10.12, 23:12 a ja znalazłam fajne, może nie zabawki, ale mebelki które również mogą przydać się w zabawie. jestemeco.pl/2012/krzeslo-klepsydra/. Moja córeczka ma takie i bardzo jej się przydaje gdy trzeba na coś poczekać (nie zna się jeszcze na zegarku), ale umie odliczyć 2 klepsydry :) Odpowiedz Link
bee-zil Re: Ekologiczne zabawki 31.10.12, 12:50 Fajne te krzesełko, ale gdzie je można kupić? Szukałam go w IKEI bo byłam pewna, że to właśnie z IKEI.. ale chyba nie? swoją drogą znalazłam na tej stronce co podałaś pomysł na zrobienie wiatraczków (jestemeco.pl/2012/jak-zrobic-dwukolorowy-wiatraczek/) pamiętam jak sama je robiłam z mamą, a teraz zrobię je ze swoim dzieckiem :) Odpowiedz Link
71karolina Re: Ekologiczne zabawki 13.02.13, 13:21 Mi osobiście przypadł do gustu sklep internetowy www.ekozabawka.com.pl Bardzo fajny kontakt ze sprzedawcą, zamawialiśmy tam zabawki drewniane z serii zrób to sam. Wzięliśmy zestaw z lokomotywą i autem, każdy po niecałe 20zł. Zabawki fajne rozwijające a przy tym ekologiczne. Osobiście szczerze polecam Odpowiedz Link
minorthreat Re: Ekologiczne zabawki 11.09.15, 10:02 A mnie się póki co najbardziej podoba ecozoom.pl ! Produkty bezpośrednio od producentów, przystępne ceny i szeroki wachlarz asortymentu! Odpowiedz Link
chibachiba0 Re: Ekologiczne zabawki 15.09.15, 23:06 Zapraszam na www.facebook.com/zabawkieko Duży wybór ręcznie wykonanych pojazdów z drewna bukowego. Zapraszam do obejrzenia oferty. Odpowiedz Link
lasota7878 Re: Ekologiczne zabawki 20.05.16, 11:18 Ostatnio swoim dzieciom kupiłam duży domek z tektury - tektoy.pl/domek . Nie dość, że może się w nim bawić dwoje, a nawet troje dzieci to można go jeszcze ozdabiać wedle własnych upodobań. Z początku podchodziłam sceptycznie do tego pomysłu, ponieważ wydawało mi się, że dzieci bardzo szybko zniszczą taką zabawkę. Jakże się myliłam! Jednak 5 warstw tektury robi swoje:). pozdrawiam Odpowiedz Link