wojtow 15.07.03, 13:38 Chciałabym trafic do dobrego ortodonty, mam krzywy zgryz, jestem osobą dorosłą i obawiam się, że bez pomocy dobrego specjalisty się nie obedzie. Stan moich zębów jest niestety niezbyt dobry. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojtow Re: ortodonta 15.07.03, 13:39 Uwaga - w Warszawie. Za pomoc, z góry Wam dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syrena Re: ortodonta IP: 217.153.45.* 15.07.03, 13:49 Jeśli jsteś z Warszawy, to polecam (sama już jako mocno dorosla osoba regulowałam sobie zgryz poprzez noszenie stałego aparatu ortodontycznego) Prywatną Klinikę PROMED - na pl. Narutowicza w Warszawie (ich właściwy adres to chyba ul. Uniwersytecka). Tam przyjmuje p. dr. Kosińska (tel. 822-18-11). Pozdrawiam Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sunny Re: ortodonta IP: magnolia:* / 192.168.0.* 15.07.03, 21:47 Syreno, a drodzy są? Pozdroiwonka, Sunny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syrena Re: ortodonta IP: 217.153.45.* 16.07.03, 12:52 Warszawskie ceny są dość wyrównane. Nie jest to tania "impreza", ale jaki efekt!!!! Także warto się poświęcić fiannsowo. Na początku płaci się na wizytę + całościowe zdjęcie zgryzu (ok. 300 PLN). Sam aparat (wowczas, gdy ja go nosiłam, a było to dobre 5 lat temu) kosztował mnie chyba ok. 3.000. Do tego trzeba doliczyć comiesięczne wizyty kontrolne (ok. 120 PLN). Najlepiej jednak samemu wybrać się tam i zapytać. Każdy ma inną kość, inny zgryz, inną wadę i w związku z tym potrzebna jest na początek konsultacja. Nie każda krzywizna da się ustawić bez dodatkowego usuwania innych zębów, ale to różnie bywa. To już musi ocenić ortodonta. Pozdrawiam Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sunny Re: ortodonta IP: magnolia:* / 192.168.0.* 16.07.03, 13:14 Syreno, dziekuje za informacje. Ja już mialam staly aparat a pytalam, bo musze sie skonsultowac, a moja ortodontka mnie zdenerwowowała - niby taka dobra i znana, ale jakos zapomniala o tym, ze trzeba mi zdjac klej z gornych jedynek! Pozdrawiam, Sunny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolores Re: ortodonta IP: 212.182.122.* 16.07.03, 13:24 Gość portalu: Sunny napisał(a): > Syreno, dziekuje za informacje. > Ja już mialam staly aparat a pytalam, bo musze sie skonsultowac, a moja > ortodontka mnie zdenerwowowała - niby taka dobra i znana, ale jakos zapomniala > o tym, ze trzeba mi zdjac klej z gornych jedynek! > Pozdrawiam, > Sunny To chyba typowe dla ortodontów - staraja sie bardzo dopoki nosisz druty i placisz im gruba forse, a potem traktuja jak powietrze. Mowie z wlasnego doswiadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sunny Re: ortodonta IP: magnolia:* / 192.168.0.* 16.07.03, 14:08 Dolores, chyba masz racje. Ale chyba nawet nie jest to tylko typowe tylko dla ortodontow, choc z pewnoscia dla nich najbardziej :-( Na poczatku wszystko pieknie i milutko, a na koncu to juz nie bardzo. Ehhh... Pozdrowionka, Sunny Odpowiedz Link Zgłoś
variacja Re: ortodonta 16.07.03, 13:56 Podam CI kontakt do NAJLEPSZEJ ortodontki w Warszawie, która od lat praktykowała w Norwegii i rozwiązuje KAŻDY przypadek z sukcesem! Jest absolutnie perfekcyjna i nie ma dla niej rzeczy niemożliwych. Udzielała ostatnio wywiadu w majowym numerze miesiecznika LOOK Twój Styl. Jest to Dr Ewa Czochrowska - prowadzi prywatny gabinet na WOli ul. Żytnia - tel.862 62 66 Ceny normalne!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sunny Re: ortodonta IP: magnolia:* / 192.168.0.* 16.07.03, 14:10 Variacjo, a bardzo ma napiety terminarz wizyt? Pozdrowionka Sunny Odpowiedz Link Zgłoś
variacja Re: ortodonta 18.07.03, 11:00 Musisz zadzwonić i się dowiedzieć, ale z tego co wiem teraz w miesiące wakacyjne jest dużo luźniej! Odpowiedz Link Zgłoś