Dodaj do ulubionych

boli serduszko

18.10.07, 14:53
Tak sobie siedze w robocie i nagle niewiadomo dlaczego cos tak jakby
mnie strzyklo i cos boli, nie moge nabrac pelnego oddechu , co to
moze byc ? Juz tak nie pierwszy raz mam, bedzie boalalo do wieczora
rano wstaje i jak nowy jestem. Tak sie zastanawiam, caly dzien
zwalony bo juz nic nie zrobie dzisiaj :(
Obserwuj wątek
    • eciepecie8 Re: boli serduszko 18.10.07, 14:57
      ale tak sobie siedzisz i siedzisz, już nie pierwszy raz, zamiast
      pójść do kardiologa i upewnić się, że to tylko nerwoból?
      • balbinka88 Re: boli serduszko 19.10.07, 08:23
        z sercem nie ma żartów!! zbyt często zapominamy, ze wlasciwa profilaktyka poki
        jeszcze nasz układ krazenia dziala calkiem sprawnie jest niezbedna dla
        unikniecia chorob w przyszłości. polecam regularne mierzenie ciśnienia i wizyte
        u kardiologa!
        • adi0075 Re: boli serduszko 21.10.07, 13:41
          Wiadomo ze nie ma zartow ale teraz przesadzasz.Czy jak cie zaboli cos w klatce
          piersiowej to juz od razu lecisz do kardiologa? Przez takie podejscie to mozna
          wyladowac ale u psychiatry.Jestem niestety tego przykladem.Sam latalem jak glupi
          po lekarzach jak cos mnie w plucach czy sercu zabolalo to juz rak czy chore
          serce w myslach.I tak wyladowalem na srodkach uspakajacych z nerwica narzadowa.A
          u niego na 100% jakis nerwobol nastapil.Zwlaszcza jak bol nastapil przy
          wdychaniu powietrza.Jak mu sie ebdzie to powtarzalo to wtedy niech idzie a nie
          ze go zabolalo raz to juz ma leciec do lekarza.
          • adi0075 Re: boli serduszko 21.10.07, 13:43
            Ups nie doczytalem dokladnie,jego to boli juz czesciej nie raz.Ale i tak
            pozostane przy swoim ze to nerwobol.
            • nglka Re: boli serduszko 21.10.07, 13:48
              Zgadzam się - u mnie tak właśnie objawia się nerwoból.
              Ps: Serce nie boli. Jeśli boli w okolicy serca, to w znacznej większości
              przypadków jest to dolegliwość z sercem nie związana. Choćby dlatego tak ciężko
              zdiagnozować choroby serca, zanim nie pojawią się poważne dolegliwości (jak
              drętwienie kończyn, choćby).
              • balbinka88 Re: boli serduszko 22.10.07, 11:04
                wydaje mi sie jednak, ze pewne podstawowe badania sie przydadza. chocby dlatego,
                zeby wlasnie wykluczyc chorobe serca. jesli cisnienie i poziom cholesterolu beda
                ok to rzeczywiscie przyczyna moga byc nerwobole. ale co jesli to cos powaznego???
                nie mowie, zeby z kazdym bolem od razu latac do lekarza, ale wydaje mi sie, ze
                jednak wiekszosc ludzi ma na odwrot i trudno ich przekonac do profilaktyki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka