myalgan 27.12.06, 04:33 nie bylo wesolo bylam chora zmeczona i obolala gowa bolala mnie ciagle i dzis tez mi daje znac o sobie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewax100 Re: jak minely swieta 31.12.06, 08:52 To jednak ten zastrzyk Ci nie pomógł?nadal masz bóle?u mnie z bólem jest troche lepiej.Jesli chodzi o takie ciagle zmeczenie to pewnie u nas juz tak bedzie. Odpowiedz Link
myalgan Re: jak minely swieta 01.01.07, 07:10 no niestety nie czuje sie wspaniale glowa dalej boli nawet nie probuje brac tabletek przeciw bolowych nic to nie da tylko jestem bardziej zakrecona i spiaca pozdrawiam Odpowiedz Link
ewax100 Re: jak minely swieta 01.01.07, 15:26 Wiesz ja tez dzisiaj obudziłam się z okropnym bólem głowy.Bolało mnie z tyłu tak nizej.Było mi słabo.Wcześniej nic innego nie jadlam co maż-a jemu nic nie było.Wydaje mi sie ze to zatrucie od tabletek/bo zwracałam samą żół../ale wtedy mi ulzyło.Cały dzien nic nie jem tylko piję wodę/Może Ciebie też ta głowa boli od nadmiaru leków-ile bierzesz wszystkich tabletek bo ja bardzo duzo a to na cisnienie,na zgagę,magnez,seronil,afobam,propolis 2szt,Flucofast,czosnek 2szt.=10szt Dzisiaj wzięlam tylko 2 Odpowiedz Link
myalgan Re: jak minely swieta 02.01.07, 04:30 czesc biore 4 rodzaje tabletek tramal retard 2razy 100 atenonol na wysoki puls 2razy 50mg clorancen 2 razy 5 mg i amitryptyline 2 razy 75mg i to wszysto ale gdzies tam czytalam o tabletkach pomagajacych przy spietych miesniach takich rozkurczowych prosze napiszcie nazwy tych lekow to moze powiem lekarzowi i mi przepisze na te nogi i plecy czy to wogole ma sens i czy mi pomoze Odpowiedz Link
myalgan Re: jak minely swieta 02.01.07, 04:31 jeszcze jedno dzis jeszcze mnie nie boli glowa moze juz przeszlo oby pozdrowionka Odpowiedz Link
ewax100 Re: jak minely swieta 02.01.07, 09:23 Czy teraz po tym zastrzyku tez bierzesz tramal?Lekarze ostrzegaja ze nie mozna tego tyle brać bo mozna sie uzaleznic jak od narkotyku. Odpowiedz Link
myalgan Re: jak minely swieta 02.01.07, 13:04 co znaczy uzaleznic sie tramal biore juz rok w takich samych dawkach no nie wiem czy chce z niego rezygnowac jak lepiej sie po nim czuje a najlepsze jest to ze jak go jem regularnie do dzien po dniu znosze dosc dobrze pewnego wieczora nie zjadlam tramalu i i co poprostu nie bylam w stanie wstac z lozka pezespalam calu dzien mi tramam pomaga w inny sposob niz powinien nie uspokaja i nie jestem po nim senna a wrecz przeciwnie czuje sie niekiedy nawet dobrze w bolu pomaga i w depresji tez Odpowiedz Link
ewax100 Re: jak minely swieta 02.01.07, 14:47 I własnie to co piszesz jest juz uzaleznieniem-to ze bez niego wydaje Ci się ze zyć nie mozesz.Jesli bierzesz tramal równoczesnie z zastrzykiem to nie wiesz czy po zastrzyku jest lepiej czy nie prawda?Ja biorę Tramal 50 tylko jak nic innego/i to nie więcej jak jedną tabletkę na dzien/ mi nie pomaga a zastrzyku nie moge wziać bo np.dopiero co brałam.To nie jest lek zeby brac go systematycznie bo nastepuje uzaleznienie jak od narkotyku.Nie powiedział Ci lekarz? Odpowiedz Link
ewax100 Re: jak minely swieta 02.01.07, 14:51 Rozluznia mięśnie Mydocalm.Dobrze na te nasze dolegliwości działa Magnez B6 a nie pisałas ze to bierzesz? Odpowiedz Link
ewax100 Re: jak minely swieta 02.01.07, 14:56 Na co jest clorancen?To Ty bierzesz tego tramalu 2 x dziennie po 100mg?i tak codziennie?-strasznie duzo!! Odpowiedz Link
myalgan Re: jak minely swieta 03.01.07, 06:00 cloranxen jest lekiem przeciwlękowym i uspokajajacym tramal no wlasnie tak jak mowisz nie da sie zyc bez niego to ja mowilam lekarzowi o tym ze sie uzaleznie powiedzial ze do tej pory nic nie pomagalo to bierz tramal a potem bedziemy sie martwic tez tak mysle te tony lekow przeciw bolowych i przeciw zapalnych ktore zjadlam a wogole nie pomagaly przez 5 lat kazdy zazywalam przynajmniej 1 miesiac doprowadzily mnie do wniosku ze tak bedzie najlepiej mam dobrego lekarza ale po 6 latach chodzenia do niego i jęczenia ze boli oboje ucieszylismy sie ze cos zadzialalo a wsumie dlaczego mam sie meczyc i cierpiec z bolu jak tramal mi pomaga wydawalo mi sie ze uzaleznienie polega na braniu coraz wiekrzych dawek byly juz dni a nawet tygodnie ze nawet tramal nie pomagal ale nigdy nie zdazylo sie zebym dobrala jakas dodatkowa tabletke w tej dziadowskiej chorobie nie jestem sama mam przyjaciol(mieszkam z nimi odkad choruje)ktorzy pilnuja mnie i w dni z lekam i z w dni w ktorych bardzo boli sa tu i zawsze pomagaja a to goraca kapiel ogrzewanie podusią elektryczna masaze no i zawsze sa gotowi odprowadzic mnie do lekaza(jak mam leki to sama boje sie wychodzic)wydaje mi sie ze robie dobrze i narazie nie bede tego zmieniac EWA co o tym sadzisz magne b6 dzis sobie kupie a ty pisalas ze jesz afobam to dopiero jest dziadostwo wiem wiem to jest najlepsze tez bralam ale tylko 3 dni po tym jak chcialam popelnic samobojstwo lekarz rodzinny przepisal mi konskie dawki bo do szpitala mogli mnie przyjac dopiero w poniedzialek a bolu i strachu juz nie potrafilam zniesc a byl piatek przez 3 dni na zmiane pilnowali mnie (Przyjaciele)trafilam do szpitala tam pomogli ale i tak nie stwierdzili dlaczego mnie wszystko boli tam dopasowali mi leki na depresje + cloranxen i tak jest do dzis mysli samobojcze opuscily mnie (ale nieraz sobie mysle ze zawsze zdaze to zrobic)narazie jest ok jestem pod stala opieka psychiatry niestety ta choroba doprowadzila mnie wlasnie do takiego stanu ale sie rozpisalam tak tak najbardziej zawodzi mozg ale wydaje mi sie ze teraz jestem w miare normalna czekam na lek ktory pomoze nam wszystkim pozdrawiam i zeby nigdy wam nie bylo tak zle jak mi kiedys Odpowiedz Link
ewax100 Re: jak minely swieta 03.01.07, 13:03 Afobam biore dorażnie w skrajnych przypadkach a tak ciągle to Seronil.Uwazam jednak ze po Afobamie sie dobrze czuje -nerwy mnie nie dławią i nie płaczę. Jesli chodzi o Tramal to wiadomo Twoja decyzja.Ja jednak chyba nie jestem w lepszej sytuacji pod względem bólu ale biore go jak juz tak naprawdę nie wytrzymuje z bólu i nie więcej jak 1 tabletke jak misałam i to 50.Teraz np.jak jestem po zastrzyku to nie biorę tramalu.Branie tego mysle ze nie powinno byc regułą.Bierz wtedy gdy czujesz najgorszy ból-nigdy profilaktycznie i systematycznie-przynajmniej ja tak uwazam i mój lekarz tez o tym mówi.Spróbuj oganiczać to stopniowo bo 2 razy po 100 to przerazające.Moze byc tak ze oraganizm sie przyzwyczaja i bedzie potrzebował więcej bo to co bierzesz nie bedzie działało.Tak jak narkotyk.Nigdy nie wiemy czy nie moze byc jeszcze gorzej chociaz mi się wydaje jak mnie boli ze gorzej juz być nie moze.Przynajmniej teraz po zastrzyku spróbuj sie ograniczyć i zobacz co bedzie- obserwuj siebie.Pisałam ze jesli i tak bieresz tramal to sama nie wiesz czy zastrzyk u Ciebie dobrze podziałał.Nie bedziesz wiedziała więc czy warto wziać nastepny.Ja po to biorę zastrzyk co 3 miesiace żeby własnie nie zatruwac sie na codzien tramalem.Wybrałam mniejsze zło.Przemyśl to bo to Twoje zdrowie i Twoja decyzja.Ja napisałam Ci tylko jakie ja mam doświadczenia w tym względzie.Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
myalgan Re: jak minely swieta 04.01.07, 03:47 ok ewax100 postaram sie zrobic tak jak mi radzisz zobaczymy co z tego wyniknie ty masz wieksze doswiadczenie to poslucham twojej radzisz dzieki pozdrawiam Odpowiedz Link
ewax100 Re: jak minely swieta 04.01.07, 11:12 Ja Ci pisałam ze wybrałam mniejsze zło.Wiem ze zastrzyk diprophos jest sterydem ale biorę go nie codziennie tylko co 3 miesiące.Wielu lekarzy takze mi odradzało to brać ale co mi dali wzamian ?Tramal,który równiez jest szkodliwy- tyle ze trzeba byłby go brac codziennie.Dobrze jest wszystkim radzić jak nie zna tego bólu a jeszcze powiedzieć choremu ze ma urojenia-chyba zeby go dobić tak jak to miało miejsce u mnie.Dlatego wybrałam mniejsze zło bo myslę ze lepiej brac zastrzyk 1 co 3 miesiace niz codziennie tramal.Pewnie ze wolałabym nie brac ani jednego ani drugiego ale jak do tej pory nikt mi nic lepszego nie zaproponował.Jesli nie wiesz co robic porozmawiaj ze swoim lekarzem jakie ma zdanie ale myslę ze mozesz choc spróbowac nie brac tramalu /to ci nie zaszkodzi/i zobaczyć co bedzie.Pozdrawiam Odpowiedz Link
myalgan Re: jak minely swieta 05.01.07, 04:30 witam ewax100 wczoraj zjadlam juz tylko jeden tramal dzis wstalam jak zwykle o 3 moze ciut wczesniej nozki bola jak jasna cholera dobrze nie wiem czy to nie pogoda zobacze dzis prosze napisz jaka dawke diprophosu biezez na te 3 misiace dzieki Odpowiedz Link
ewax100 Re: jak minely swieta 05.01.07, 13:51 1 zastrzyk 1 ml ale poczatkowo brałam raz na 6 miesięcy i była poprawa.Oraganizm do tego tez sie najwidoczniej przyzwyczaja.Teraz brałam miesiąc temu jest lepiej ale nie tak zypełnie bez bólu- moze faktycznie na tą pogode.Dzisiaj nawet kawa mi nie pomaga taka jestem senna,słaba,zmęczona i do niczego.Pozdrawiam Odpowiedz Link