Gość: Molla5 IP: *.ostrzeszow.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 13:09 Czy ktoś miał podobne problemy tzn. szum i piski w uchu, żadne leki nie pomagają a to piszczene jest nie do wytrzymania. Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mariusz Re: Szumy uszne IP: *.rumia.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 16:28 Wiele osób, poszukaj w archiwum tematu szumy uszne. Mi szumi od października, coraz mocniej i napr. wyląduje w szpitalu :-( Ale na pocieszenie dodam że w większości przypadków to nic poważnego. Często jest tak że szum jest i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianna Re: Szumy uszne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.03, 18:14 podaję Ci link: www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=22&w=119 przeczytaj uważnie; zapewne, któraś z sytuacji opisanych będzie podobna do Twojej mam z tym problem od paru lat, ale jak widać nie jestem samotna..przeczytaj wyjaśnienia medyczne Kliniki Szumów Usznych w Warszawie (podmenu INFORMACJE)- link:www.telezdrowie.pl/TINNITUS/ czasami zastanawiam się, czy nie zorganizować jakiegoś osobnego forum coś w rodzaju grupy wsparcia..gdzie można by porozmawiać o sposobach leczenia czy też radzenia sobie z tym pozdrawiam marianna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Szumy uszne IP: *.rumia.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 16:37 znakomity pomysł, z przyjemnością współpracowałbym przy tworzeniu takiego forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TolaMomposina Re: Szumy uszne IP: *.antelope.dialup.pol.co.uk 30.07.03, 17:19 Przyczyn moze byc wiele poczawszy od zlej cyrkulacji,niskiego badz wysokiego cisnienia,stanow zapalnych zatok,uszu,nadmiar wosku,migreny a skonczywszy na nerwicy i stresie. Generalnie bardzo pomocny moze byc stary, dobry czosnek-2/3 tabletki na noc. Warto rowniez sprobowac woskowania - przy uzyciu swiec Hopi, swietne rezultaty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: & Re: Szumy uszne IP: *.idzik.pl / 192.168.120.* 30.07.03, 20:50 Nabyłem przypadłość ok 2 lata temu. Oczywiście próbowałem praktycznie wszystkich metod, nie pomogło nic.Zwiedziłem przeróżne kliniki, lekarzy wielu specjalności ale najbardziej ubawili mnie właściwie wszyscy laryngolodzy. Trzeba się nauczyć z tym żyć - tak powiedział mi lekarz (stary a nawet bardzo stary dobry lekarz). To cholerstwo szumi, lub piszczy, cichnie nie wiedzieć czemu, znów szumi ale tak że jak siedzę nad klawiaturą szlag mnie trafia , ale cóż .....Mimo wszystko nie trać nadziei bo może trafisz "coś" co Ci pomoże ale też nie miej specjalnych złudzeń. Aha i najważniejsze daruj sobie całą sferę homeopatii, czosnków itp. Szkoda czasu - efekt placebo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TolaMomposina Re: Szumy uszne IP: *.chimpanzee.dialup.pol.co.uk 30.07.03, 23:31 Na powyzszy. Zawsze godny pochwaly jest gruntowny "research". Polecam skontaktowanie sie z British Tinnitus Association, 14-18 West Bar Green, Sheffield S1 2DA. Zas efekt placebo homeopatii jest tak powszechnie znany, ze leczy sie nia caly swiat.Polecam sie odrobine rozejrzec, wystarcza niedaleko,w Niemczech np. homeopatia jest uzywana na rowni z konwencjonalnymi srodkami farmakologicznymi.Mysle,ze warto sprobowac. Sekret polega na dobrym, wykwalifikowanym (co oznacza przynajmniej 3 lata studiow) homeopacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianna Re: Szumy uszne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.03, 09:49 Podoba mi się Twoj pomysl z kontaktem z tym stowarzyszeniem, ale jak napisac? moze maja jakis adres WWW, jakas strone, na ktorej mozna z kims z forum porozmawiac? do Mariusza (z Rumii): wrocę z pewnoscią do sprawy forum, chcialabym na niej usystematyzować przyczyny, dostepne metody leczenia, czy tez "rehabilitacji", pomysly - jak sobie z tym radzic, czy pomoc; tak naprawde zrozumiec osobe z szumem moze tylko osoba z taka sama przypadloscia; poza tym ile mozna truc rodzinie o tym :) a czasami wydaje sie to nie do wytrzymania.. znam znam i wiem moje paruletnie drazenie tematu zaowocowalo miedzy innymi w jednym waznym wniosku (szczegolnie na podstawie informacji ze stron Kliniki Szumow) - wyraze sie niefachowo: szum jest reprezentacja fizyczna stanow emocjonalnych (niekoniecznie stresow rowniez moze byc podeksytowania radosci); najczestszy przypadek: znaczacy stres (niekoniecznie dramat, ale np. przepracowanie) -> szum -> nastepuje zmiana w reakcjach neuroprzekaznikow w mozgu -> utrwalenie tej zmiany -> jak szumi to jest stres i kolko sie zamyka... napisze o tym wiecej, usystematyzuje to co zostalo napisane juz na tym forum.. obiecuje marianna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Szumy uszne IP: *.gdynia.mm.pl 01.08.03, 11:44 Marianna : mój adres mariuszbaa@poczta.gazeta.pl jeśli będziesz coś tworzyła to ja w to wchodze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianna Re: Szumy uszne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.03, 12:12 ok, wyślę zawiadomienie; ogłoszę też z pewnością na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś