boli_mnie_ucho 29.11.07, 21:40 Od kilku dni mam przy uchu (tylko nie za uchem a bardziej od strony wlotu) właściwie tak jakby na kości, zgrubienie/guzek, mały jest, twardy i boli przy dotykaniu, czy ktoś może wiedzieć co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boli_mnie_ucho Re: zgrubienie przy uchu 29.11.07, 21:45 Chciałam zaznaczyć, że to nie jest pryszcz, wrzód i inne dermatologiczne rzeczy (chyba, ze jest), wyczuwam jakby węzeł chłonny, ale jest bardzo twardy i boli przy dotyku. Odpowiedz Link Zgłoś
aniolek_md Re: zgrubienie przy uchu 30.11.07, 01:59 Nie moge powiedziec z cała pewnościa, ale jest to wg mniepowiekszony wezeł. Idz do lekarza, bo zapewne masz w tej okolicy infekcje np. zapalenie ucha. Powiekszenie i stwardnienie 1 wezła bez innych objawow, jest raczej objawem niepokojacym... no ale nie bede Cie tu straszyc. Idz po prostu do lekarza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jeanne72 Re: zgrubienie przy uchu 30.11.07, 13:03 Moim zdaniem to właśnie coś w "w stylu" pryszcza czy krosty, umiejscowionego głęboko pod skórą. Dlatego palpacyjnie wyczuwasz to jako guzek. Po paru/parunastu dniach prawdopodobnie zniknie bez śladu.Takie zmiany bardzo często się robią w malżowinach usznych. Na wezeł chlonny to mi w żaden sposób nie wygląda ;) Odpowiedz Link Zgłoś