ulpe 29.02.08, 15:03 Czy to, że się pojawiły a wcześniej ich nie było to oznaka problemów hormonalnych? Jak to najlepiej sprawdzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
free123 Re: Pojedyncze czarne włosy na twarzy 29.02.08, 17:52 Jest taka możliwość. Przynajmniej w moim przypadku tak było. Najlepiej radzę udać się do DOBREGO ENDOKRYNOLOGA, u mnie dopiero trzeci <sami mnie odsyłali nie żebym była taka ochocza na wizyty;)> potrafił rozpoznać chorobę. Diagnoza-gruczolak nadnerczy. Odpowiedz Link Zgłoś
tinley Re: Pojedyncze czarne włosy na twarzy 01.03.08, 15:24 tak... wizyta u endokrynologa nie zaszkodzi ale te objawy nie musza być czymś nienormalnym. Nadczynność nadnerczy to dość powszechna sprawa. No i oczywiście wykluczam sprawy tak banalnej jak kontakt z partnerem który używa żelowych preparatów zawierajacych sterydy. Często jest tak ze partner nie powie o tym partnerce i ta niechcący dotykając jego skóry przenosi trochę męskich hormonów na siebie. No ale to wypadki szczególneb choć częste wśród kulturystów , bywalców siłowni itd. Tak więc endokrynolog powinien określić przyczynę. Odpowiedz Link Zgłoś
free123 Re: Pojedyncze czarne włosy na twarzy 01.03.08, 15:58 Większej bzdury nie czytałam ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tinley Re: Pojedyncze czarne włosy na twarzy 01.03.08, 16:57 Może rzeczywiście trochę na wyrost sie rozpisałem ale moze jednak lepiej sobie poczytaj to zmienisz zdanie emc.medicines.org.uk/emc/assets/c/html/DisplayDoc.asp?DocumentID=19703 Odpowiedz Link Zgłoś