Gość: dorota IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 21.10.03, 13:08 Co powinno się jeść, żebym mieć w sobie więcej energii??? Taka klapnięta jestem i nic mi się nie chce...tylko bym spała.... Poza tym jestem niskociśnieniowcem. help, help ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hydrogen Re: co jeść??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 13:23 Spróbuj diety optymalnej, ona znacznie zwiększa witalność. Jeśli sama dieta nic nie da to prawie na pewno coś jest nie tak ze zdrówkiem i trzeba szukać przyczyny. Częstą jest niedobór pewnych witamin czy mikroelementów. Jak by nie było trzeba wtedy skontaktować się ze specjalistą. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: co jeść??? IP: *.sdh.sk.ca 21.10.03, 21:56 Hydrogen ci tu usluznie podsuwa swoja trucizne, ale pamietaj, ze nie ma zadnych badan dlugoterminowych na temat diety optymalnej i Atkinsa a szereg doniesien kazuistycznych sugeruje niebezpieczenstwo zwiazane z wyzej wymienionymi dietami. Dopoki nie zobacze dowodow czym jest opublikownie pracy naukowej w krytycznej prasie medycznej doputy bede zwalczal hydrogenowe cuda i cudenka. Zastanow sie, czy rzeczywiscie dieta jest jedyna rzecza ktora moze ci pomoc. Moze jezeli jesz za duzo, redukcja kalorii moze odniesc pozytywny skutek. Po pierwsze sprawdz i lekarza czy nie masz problemu medycznego. Po drugie czasem takie przewlekle zmeczenie jest skutkiem przebytych chorob np wirusowych. Po trzecie, zobacz czy nie zyjesz w ciaglym stresie. Przewlekly stres zabija ale pierwszym objawem jest zmeczenie. Odpisz czy to co napisalem moze miec sens w twoim przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydrogen Do Artura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 22:40 Ta trucizna jednak wielu pomaga. Niedawno zamieściłem na forum dwa ciekawe linki, nie wiem czy je znasz więc podaję je jeszcze raz. www.optymalni.pl/article.php?id=495 Tu prezydent Wałęsa opowiada jak odstawił insulinę i lekarstwa na które wydawał 300 zł miesięcznie. Wszystko dzięki diecie opty. Drugi link dotyczy niewiarygodnych efektów tej diety u pacjentów z białaczką: www.dieta-optymalna.info/wydarzenia.php?akcja=pokaz&numer=19 Gorąco polecam lekturę. > Hydrogen ci tu usluznie podsuwa swoja trucizne, ale pamietaj, ze nie ma zadnych > > badan dlugoterminowych na temat diety optymalnej i Atkinsa a szereg doniesien > kazuistycznych sugeruje niebezpieczenstwo zwiazane z wyzej wymienionymi > dietami. Chyba jednak więcej jest doniesień pozytywnych. Pamiętaj, że są lekarze optymalni którzy maja ponad 1500 pacjentów i twierdzą, że odpowiednio stosowana dieta optymalna nikomu nie szkodzi. Co do długoterminowych efektów to jest trochę osób stosujących dietę około 30 lat, i naprawdę całkiem sporo ze stażem 5-letnim (zdaje się, że w 1997 Kwaśniewski wydał pierwszą książkę). Optymalni są dobrze zorganizowani i na pewno jeśli powszechne były by u tych osób jakieś choroby to było by o tym słychać. Tymczasem wszyscy są zadowoleni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Do Artura IP: *.sasknet.sk.ca 22.10.03, 05:36 Gość portalu: hydrogen napisał(a): Ty Hydrogen masz chyba 13 lat podczas gdy ja mam za soba dluga kariere naukowa. Wybacz ale twoje argumenty sa zbyt dziecinne bym mogl je traktowac powaznie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydrogen Re: Do Artura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 12:59 Kolejna wypowiedź lekarza która utwierdza mnie w przekonaniu, że ten fach oducza właściwego używania głowy. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Do Artura IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 19:33 hmm dzięki za linki, poczytam sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: co jeść??? IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 19:44 Nie myślałam o diecie raczej o jakimś wzbogacniu mojego jadłospisu. Być może faktycznie przykładowo jem za mało warzyw i owoców, za mało mam ruchu. Kawe pije dwa-trzy razy dziennie, piję kawę z expresu. Nie wiem czy to dużo. Stres? Jak na razie nie mam aż tak stresowego zycia choć fakt, faktem przejmuje się bardzo wszytskim, czasem za bardzo. choroby wirusowe? U lekarza byłam zrobić sobie podstawowe badania(jakis rok temu i wszytsko było...prawie w porządku). Ostatnio łykam tez takie tabletki jak aspargin. Przeczytałam, że są one pomocne w stanach zmęczenia organizmu. Czasem jestem też nadwrazliwa na dzwięki, światło jak wychodze po tych tabletkach czuję się "bardziej normalnie". Chociaż ten brak energii pozostaje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: co jeść??? 22.10.03, 00:08 wbrew pozorom nie przesadzaj z kofeina - na dluzsza mete nie dziala zbyt dobrze na organizm i sie uodparniasz pij duzo wody duzo warzyw i owocow i troche ruchy na powietrzu - orzezwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: co jeść??? IP: 217.153.16.* 22.10.03, 15:14 OWOCE TO ŚWIŃSTWO BO WIĘKSZOŚĆ TO SZTUCZNIE WYCHODOWANE ODMIANY ZAWIERAJĄCE SAM CUKIER . POLECAM CYTRYNY BO OCZYSZCZAJĄ ORGANIZM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppns Re: co jeść??? IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.10.03, 21:21 W zasadzie masz rację ,ale ... Cytryny nie rosną w Polsce , więc zanim do nas dopłyną statkiem , co trwa niestety dość długo , sa pryskane środkami konserwującymi , i te trucizny przenikają nawet przez grubą skórę do wnętrza owocu. Dodatkowo , cytrusy do sprzedaży hurtowej są także uprawiane metodami przemysłowymi ( opryski , chemia , sztuczne nawozy itd.) Polecam soki warzywne robione własnoręcznie w sokowirókach , bo w wytłokach pozostaje większość świństw , którymi nafaszerowano rośliny. Odpowiedz Link Zgłoś