Gość: Wojnar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.03, 13:04 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wojnar Re: Krwawienie z nosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.03, 13:08 Witam, w ostatnich dwoch dniach nastailo u mnie krwawienie z prawej "dziurki" od nosa - co moze byc przyczyna ?? Jak temu zaradzic?? p.s. Mam 20 lat. p.s.2 Jak najszybciej zatamowac w takim wypadku krew ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Krwawienie z nosa IP: *.199-201-80.adsl.skynet.be 26.10.03, 14:27 Najszybciej zatamujesz krwawienie po prostu sciskajac nos w palcach. Przyczyna jest zwykle krwawienie ze splotu zylnego w przedsionku nosa, tzw splot Kieselbacha. Wybierz sie do laryngologa, on te naczynka przypali i po klopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewi Re: Krwawienie z nosa IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.10.03, 10:25 hej. Nie przejmuj sie tym zjawiskiem.Mi leci często krew z nosa .Mam 22 lata.Jest to spowodowane naczynkami krwionosnymi ,ktore pękają bo są słabe i są na wierzchu.Z reguły częsciej krwawie ,gdy jestem nie wyspana lub mam sres.U mnie to dziedziczne. I na pocieszenie..nigdy nie dostaniesz wylewu krwi do mozgu,bo masz naczynka na wierzchu i jakby co to krew wyjdzie nosem:0-pisząc wprost:) papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igloo Re: Krwawienie z nosa IP: *.icpnet.pl 27.10.03, 21:53 Mam podobny problem. Zauwazylam, ze kiedy na dworze robi sie nieco mroźniej mam lekkie krwawienie z nosa. I nie jest to typowy krwotok, ale podbarwiona krwią wydzielina z nosa na chusteczce (choc nie mam kataru musze czesto przeczyscic nos). Zastanawiam sie czy są to pękające na mrozie naczynka czy moze cos poważniejszego np. zatoki (nie mam zadnych innych dolegliwosci wskazujących na chore zatoki). Czy mam się martwić ? Odpowiedz Link Zgłoś