Dodaj do ulubionych

Krwawienie z nosa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.03, 13:04
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojnar Re: Krwawienie z nosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.03, 13:08
      Witam, w ostatnich dwoch dniach nastailo u mnie krwawienie z prawej "dziurki"
      od nosa - co moze byc przyczyna ?? Jak temu zaradzic??
      p.s. Mam 20 lat.
      p.s.2 Jak najszybciej zatamowac w takim wypadku krew ??
      • Gość: Doki Re: Krwawienie z nosa IP: *.199-201-80.adsl.skynet.be 26.10.03, 14:27
        Najszybciej zatamujesz krwawienie po prostu sciskajac nos w palcach. Przyczyna
        jest zwykle krwawienie ze splotu zylnego w przedsionku nosa, tzw splot
        Kieselbacha. Wybierz sie do laryngologa, on te naczynka przypali i po klopocie.
        • Gość: ewi Re: Krwawienie z nosa IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.10.03, 10:25
          hej.
          Nie przejmuj sie tym zjawiskiem.Mi leci często krew z nosa .Mam 22 lata.Jest
          to spowodowane naczynkami krwionosnymi ,ktore pękają bo są słabe i są na
          wierzchu.Z reguły częsciej krwawie ,gdy jestem nie wyspana lub mam sres.U mnie
          to dziedziczne.
          I na pocieszenie..nigdy nie dostaniesz wylewu krwi do mozgu,bo masz naczynka
          na wierzchu i jakby co to krew wyjdzie nosem:0-pisząc wprost:)
          papa
          • Gość: igloo Re: Krwawienie z nosa IP: *.icpnet.pl 27.10.03, 21:53
            Mam podobny problem. Zauwazylam, ze kiedy na dworze robi sie nieco mroźniej
            mam lekkie krwawienie z nosa. I nie jest to typowy krwotok, ale podbarwiona
            krwią wydzielina z nosa na chusteczce (choc nie mam kataru musze czesto
            przeczyscic nos). Zastanawiam sie czy są to pękające na mrozie naczynka czy
            moze cos poważniejszego np. zatoki (nie mam zadnych innych dolegliwosci
            wskazujących na chore zatoki). Czy mam się martwić ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka