patsy79 Re: krew w stolcu 20.11.08, 15:38 zależy jaka ilość, ale może to być np. krwotok w przewodzie pokarmowym w odcinku za żołądkiem, jeżeli jest przed to żołądek trawi krew i jej nie widać, za to są czarne stolce Odpowiedz Link Zgłoś
siem-ata Re: krew w stolcu 20.11.08, 20:09 Może to oznaczać w najlepszym przypadku gruczolaka w jelicie grubym,jeżeli wykluczymy oczywiście hemoroidy.Przy polipach jest tylko krew utajona w kale. Szybciutko prywatnie na kolonoskopię.Ale do takiego gastroenterologa, żeby gdy się okaże można było rozmawiać o szybkim przyjęciu na Oddział. Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Jak czytam to mi się robi niedobrze 20.11.08, 23:40 Witam już myślicie o najgorszym po co kolonoskopia prawdopodobnie są to hemoroidy Hemoroidy to nie nowotwór to są żylaki odbytu może być krew ,może boleć itd Trzeba iść do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
genova51 Re: Jak czytam to mi się robi niedobrze 21.11.08, 08:43 Nie bagatelizuj tych objawów. Wiem coś o tym. Lekarz rodzinny da Ci skierowanie do gastrologa, a ten na 100 % na kolonoskopie /w znieczuleniu ogólnym/. Przyczyny mogą być różne: od hemoroidów do colitis ulcerosa /wrzodziejące zapalenie jelita grubego/. Przy tym drugim towarzyszą biegunki. Radzę nie zwlekać, choćby dlatego,żeby się przekonać, że to nic groźnego. Życzę zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś