Dodaj do ulubionych

Kaszel od gardła

28.12.08, 10:22
Po bolu gardła (jeszcze lekki pozostał) mam taki gardłowy kaszel, boli mnie cała krtań jak kaszlę. kaszel jest suchy. U mnie schemat jest zawsze taki sam, ale ostatnio ogranizm sobie nie poradził i skonczylo się na antybiotyku (w listopadzie). Jak sobie pomóc? Do pracy nie chodzę, mogę sobie odpoczywać,ale jakoś nic to odpoczywanie nie daje, od dwoch tygodni wciąz jestem taka niezdrowa.
Obserwuj wątek
    • green_land Re: Kaszel od gardła 28.12.08, 13:01
      Powinnas pokazac się lekarzowi. Za długo to trwa. W najgorszym
      przypadku dostaniesz następny antybiotyk.
      • tekisk Re: Kaszel od gardła 28.12.08, 19:03
        Może, spróbuj zrobić inhalację. Mnie zawsze pomaga.
        • alfa36 Re: Kaszel od gardła 28.12.08, 21:46
          Za czego inhalację? Trochę niedokładnie napisalam. Od dwoch tygodni mialam lekki katar, w wigilię katar byl już duży, taki spływający, ale jakoś mi minął (gardlo wciąz bolalo). Od kilku dni czuję taką kluchę w gardle, po płukaniu szałwią trochę tego śluzu schodzi wlasnie gardlem (przepraszam za obrazowy opis). Zrobilam dzis inhalację mucosolvanem, ale caly czas czuję te kluchę w gardle. T chyba śluz, ktory nie chce zejść. No i boli mnie przy oklaslywaniu (choć kaszlę bardzo niewiele). Jutro idę z dzieckiem do lekarza, poradzę się, ale moze bym juz cos wzięła. Mucosolvan? Flegaminę? Chora sie nie czuję, moze gdzie w poludnie mialam stan podgorączkowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka