Dodaj do ulubionych

siodełko tureckie

IP: *.mofnet.gov.pl 15.11.03, 09:43
Za co odpowiedzialna w organizmie jest prolaktyna? Co zrobić gdy jest jej za
dużo? I czym to grozi?
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: siodełko tureckie IP: *.218-200-80.adsl.skynet.be 15.11.03, 10:42
      www.niddk.nih.gov/health/endo/pubs/prolact/prolact.htm
      • Gość: pati Re: siodełko tureckie IP: *.mofnet.gov.pl 15.11.03, 11:04
        Dzięki. Ale gdzie mogę znaleźć coś po polsku na ten temat?
        Pozdrawiam
        • wedrowiec2 Re: siodełko tureckie 15.11.03, 11:08
          I po polsku
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12248
          Więcej mozesz odszukac w googlach www.google.pl
    • Gość: wedrowiec2 Re: siodełko tureckie IP: 217.153.159.* 15.11.03, 11:12
      Przepraszam, ale wkleiło mi własna sygnaturkę, teraz po polsku
      starania.gery.pl/article.php?go=2
      Więcej danych znajdziesz w www.google.pl
      • Gość: pati Re: siodełko tureckie IP: *.mofnet.gov.pl 15.11.03, 11:48
        Wielkie dzięki za informacje na ten temat. Narazie nie mogę znaleźć lekarza,
        który podjąłby się dalszego leczenia. Zaczęło się od problemów z cerą i
        odczuwaniu bólu piersi. Lekarz dermatolog zalecił zbadanie poziomu prolaktyny.
        Okazało się, że poziom jest przekroczony 41,2 ng/ml przy górnej granicy dla
        kobiet 25 ng/ml. Pani dermatolog odesłała mnie z wynikiem do lekarza
        pierwszego kontaktu lub ginekologa-endokrynologa. Lekarz I-go kontaktu
        powiedział że nie podejmie się leczenia, bo nie jest kompetentny, a
        endokrynologa nie mogę znaleźć. Mieszkam w Bolesławcu (woj. dolnośląskie)
        • wedrowiec2 Re: siodełko tureckie 15.11.03, 11:57
          Weź skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu do endokrynologa. Lekarz
          rodzinny musi wskazać drogę leczenia. Na stężenie prolaktyny ma wpływ wiele
          czynników. Sądzę, że rozsądny ginekolog powinien podjąć się leczenia, gdyz są
          to dość częste zaburzenia hormonalne. Jeśli nie, to szukaj endokrynologa we
          Wrocławiu - dowiedz się jak działa poradnia endokrynologiczna przy tamtejszej
          Akademii Medycznej.
          • Gość: pati Re: siodełko tureckie IP: *.mofnet.gov.pl 15.11.03, 12:07
            Bardzo dziękuję za pomoc. Dermatolog poradził mi,żeby wziąć skierowanie na
            zdjęcie RTG od lekarza I-go kontaktu. Ten niestety powiedział,że mi go nie da,
            bo i tak nie będzie mnie leczył. Odesłał mnie do ginekologa-endokrynologa, nie
            potrafił mi nawet powiedzić, czy jest w naszym mieście jakiś lekarz o tej
            specjalizacji. Powiedział, żeby w tej sprawie zadzwonić do NFZ. Nie udało mi
            się jednak uzyskać połączenia na infolinii. Wysłałam do NFZ zapytanie drogą e-
            mail, ale jakoś nikt nie kwapi się z odp. ALE TAK TO JUŻ JEST Z NASZĄ OPIEKĄ
            ZDROWOTNĄ.
            Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego weekendu.
            • Gość: doktor Re: siodełko tureckie IP: *.pozman.pl / *.pozman.pl 15.11.03, 19:19
              1.zazadaj od lekarza rodzinnego skierowania do poradni endokrynologii
              ginekologicznej, jezeli nie da to powiedz ze zadzasz natychmiastowego leczenia
              Twojego schorzenia i postrasz go ze tak Ci poradzili w NFZ i kazali podac
              nazwisko lekarza, ale tego nie zrobilas bo dajesz mu ostatnia szanse.
              2.polecam w Poznaniu, w szpitalu klinicznym nr 3 Akademii Medycznej na
              ul.Polnej 33 pania prof. Warenik Szymankiewicz. Jest ekspertem w
              hiperprolaktynemii /podwyzszonym poziomie prolaktyny/
              • Gość: pati Re: siodełko tureckie IP: *.mofnet.gov.pl 17.11.03, 07:54
                Dzięki za wskazówki. Zobaczymy co z tego wyniknie. Pozdrawiam serdecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka