Dodaj do ulubionych

kaszel i...do Doki

06.12.03, 10:04
gdy rano wstaje zawsze odpluwam zolta wydzieline z gardla i pluc.nie mam
temperatury a nie chce brac antybiotykow bez przerwy.(niedawno bralam na
zap.pluc).czy mam tak zostawic czy tez jest to powod do niepokoju?pozdr i
prosze o odpowiedz
Obserwuj wątek
    • Gość: fiola Re: kaszel i...do Doki IP: *.chello.pl 06.12.03, 12:47
      ja tez to przechodzilam, po chorobie(zapalenie pluc prawdopodobnie) bardzo
      dlugo mialam taka wydzieline, ok 1,5 miesiaca i niestety nie obylo sie bez
      nastepnego antybiotyku, teraz jest dobrze.A myslalam ze to tylko ja taka
      chorowita, ile masz lat?
    • Gość: Doki Re: kaszel i...do Doki IP: *.165-136-217.adsl.skynet.be 06.12.03, 13:37
      Byc moze masz zapalenie zatok- czy zauwazylas cos jeszcze, co mogloby na to
      wskazywac (zatkany nos, katar, bole glowy...). Mozesz tez miec angine.

Dziwnie pasuje mi to do naszej dyskusji o operacjach nosa... :-))
      • ayme Re: kaszel i...do Doki 06.12.03, 17:07
        wlasciwie nie mialam kataru juz od paru miesiecy ale ta wydzielina jest zawsze
        rano na tylnej scianie gardla,juz sie przyzwyczailam .teraz czuje ze jest tez z
        oskrzeli bo rano jak kaszle(raz dwa razy wcale nie duzo)to czuje jak sie cos
        odrywa i piecze jakby w przelyku.czuje tez jakby kolke w plucach jakbym
        nalykala sie powietrza -co to jest Doki?nie jestem histeryczka ale to utrudnia
        zycie.no i dzisiaj po poludniu dostalam temp mam wlasnie 37,3 niby nic a czuje
        sie zle.jutro ide do lekarza .mam 33 lata a czuje sie przez te dolegliwosci
        calkiem do niczego.dzisiaj bylam umowiona z powodu ogolnego rozbicia zostalam w
        domu .koszmar.pozdrawiam !
        • Gość: feline Re: kaszel i...do Doki IP: *.dial.proxad.net 06.12.03, 18:38
          A nie byloby to raczej refluksowe podraznienie przemyku i g.d.o? Reflux potrafi
          dawac bardzo uciazliwe objawy, w tym i poranny kaszel z odkrztuszaniem
          wydzieliny. Idacy na latwizne pozostaje przy szukaniu przyczyny w drogach
          oddechowych wlasnie, sprttniejszy zastanowi sie nad refluksem. W jakiej pozycji
          najczesciej sypiasz? Zacznik od podwyzszenia "glowowej" czesci lozka,
          zobaczymy, czy utrzyma sie kaszel i reszta. dobrze byloby zrobic pH-metrie
          zoladkowa i ewentualnie fibroskopie przemyku i zoladka.
          • Gość: feline Re: kaszel i...do Doki IP: *.dial.proxad.net 06.12.03, 18:39
            ten dziwny twor na p z pierwszego zdania to oczywiscie prze£yk a nie prze"m"yk,
            pardon.
            • Gość: feline Re: kaszel i...do Doki IP: *.dial.proxad.net 06.12.03, 18:40
              pardon i za kolejne "omskniecia" palcow.
          • Gość: Doki Re: kaszel i...do Doki IP: *.165-136-217.adsl.skynet.be 06.12.03, 18:44
            Bardzo sluszna uwaga. Dzieki Feline jeszcze naucze sie sprytu. Choc tak prawde
            mowiac kaszel raczej wiazalem z refluksem u dzieci niz u doroslych, a i klopoty
            z drogami oddechowymi sa czestsze od objawowego refluksu... Ale sprawdzic warto.
            • ayme Re: kaszel i...do Doki 06.12.03, 19:12
              tez o tym myslalam ale czuje ze mam temperature i jestem slaba w nogach.ale
              fakt ze zawsze jak mam grype odbija mi sie a nawet wymiotuje.moze to
              przepuklina przelyku?
              mieszkam w Dani a tutaj nie mozna tak sobie zazyczyc badan ,trzeba sie
              nacierpiec najpierw.nawet rtg pluc lekarz uwazal za zbedny po zapaleniu
              pluc ,tutaj tego nie robi sie tak nagminnie.
            • Gość: feline Re: kaszel i...do Doki IP: *.dial.proxad.net 06.12.03, 19:29
              Dopatrywanie sie refluksu tylko u dzieci to baaaaardzo rozpowszechniony blad. A
              wystarczy stosunkowo proste, choc przyznaje malo przyjemne badanie. Ale
              zacznijmy od modyfikacji lozka, a noz to pomoze?
              • Gość: Doki Re: kaszel i...do Doki IP: *.165-136-217.adsl.skynet.be 06.12.03, 22:36
                Gdybym podejrzewal u siebie refluks, ie modyfikowalbym lozka, tylko wzial Zantac.
                • felinecaline Re: kaszel i...do Doki 06.12.03, 23:35
                  Zakladalam, ze moze zrobic cos illico - presto, bez koniecznosci pojscia do
                  apteki. poza tym zmodyfikowanie lozka i jego wplyw lub brak wplywu powiedza nam
                  czy podejrzenie refluksu ma uzasadnienie. Czy w Polsce Zantac jest bez recepty?
                  Tutaj stosowane specyfiki wylacznie na recepte, w wiec w sobote po poludniu
                  trzebaby po nia gnac...np do moich "Urgences", czekac prawdopodobnie do
                  niedzieli rana (na siedzaco, wiec refluksu by sie uniknelo), potem na
                  komisariat dowiedziec sie o dyzurna apteke, wreszcie do apteki. Po drodze lapie
                  infekcje drog oddechowych...
                  Pozdrawiam konfratra.
                  • Gość: Doki Re: kaszel i...do Doki IP: *.165-136-217.adsl.skynet.be 07.12.03, 10:56
                    Wszedzie ranitydyna jest osiagalna bez recepty. Nawet omeprazol mozna jakos
                    skombinowac.
                    Poza tym leczenie refluksu nie jest pilne. Teraz czy w przyszlym tygodniu- mala
                    roznica.
                    Mialem na mysli troche cos innego. Wygodne lozko to tak podstawowa i
                    nienaruszalna sprawa, ze zanim zaczalbym przy nim majstrowac, najpierw
                    sprobowalbym innych mozliwosci.
                    • ayme Re: kaszel i...do Doki 07.12.03, 12:03
                      no i Diki wykrakales ten katar;)nos zatkany glos ochryply ,ide do
                      lekarza.podejrzewam grype ale tak dla pewnosci chce zeby mnie osluchal .jak
                      myslecie czy na czwartek wyzdrowieje?mam wazna rzecz cos jakby egzamin
                      • Gość: Kompek Re: kaszel i...do Doki IP: 5.2.* / *.chello.pl 07.12.03, 12:49
                        Ale proszę tu zakatarzonych nie pisać! Bo znów złapię jakiegoś wirusa. :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka