Dodaj do ulubionych

Chwilowe uczucie gorąca w stopie

23.06.09, 20:36
Witam

Od około tygodnia zauważyłem u siebie dość osobliwy objaw. Prawą
stopę ogarnia na parę sekund taka jakby fala ciepła. Pierwszy raz
zaobserwowałem to jadąc pociągiem. Myślałem, że włączono ogrzewanie
przy podłodze, ale kiedy stało się to jeszcze kilka razy odkryłem,
że to ogrzewanie nie było :) To się dzieje zazwyczaj podczas
siedzenia. Dosłownie jakby ktoś skierował mi na stopę suszarkę.
Powiem szczerze, że trochę się zdenerwowałem, bo gdy szukałem w
internecie co to może być trafiłem na forum osób chorych na
stwardnienie rozsiane i jedna osoba opisała tam ten objaw. Dodam
tylko, że nie mam żadnych zaburzeń czucia itp itd ani żadnych innych
niepokojących objawów. Bardzo proszę o szybką odpowiedź, bo nie
ukrywam, że się stresuję :)
Obserwuj wątek
    • maturazpolskiego Re: Chwilowe uczucie gorąca w stopie 21.09.09, 18:26
      Dowiedziałeś się może co to było/jest? Mam coś dokładnie takiego samego w stopie.
      • annanet Re: Chwilowe uczucie gorąca w stopie 02.06.24, 21:56
        mam to samo
    • arletka.c Re: Chwilowe uczucie gorąca w stopie 21.09.09, 19:18
      Kręgosłup.
      Zła pozycja stania, siedzenia, leżenia...
      • maturazpolskiego Re: Chwilowe uczucie gorąca w stopie 22.09.09, 14:47
        A jak "leczyć"? Jeśli trzeba. Po czym poznać, że jest lepiej i dlaczego akurat w
        stopie czuję ciepło?
    • milemi27 Re: Chwilowe uczucie gorąca w stopie 22.09.09, 17:15
      też to mam :(
      • gooleever Re: Chwilowe uczucie gorąca w stopie 10.12.09, 21:21
        U mnie przeszło to po około 2 tygodniach. Chcę tylko dodać, że tamta osoba na
        tym forum pisała o 2 sekundach nie o kilku, żeby nie było, że kogoś
        niepotrzebnie zestresowałem. Myślę, że u mnie miało to związek z przetrenowaniem
        podczas tańca, mogłem sobie coś uszkodzić w stawie skokowym, być może to było
        tego powodem. Jeśli u Was też samo przeszło to możliwe, że też po prostu
        nadwyrężyliście sobie kostkę. Pozdrawiam.
      • annanet Re: Chwilowe uczucie gorąca w stopie 02.06.24, 21:58
        ja tez to mam :(
    • dorot-a1975 Re: Chwilowe uczucie gorąca w stopie 11.02.15, 14:12
      Mam to samo od jakiegos czasu,dokladnie jakby ktos przystawil suszarke albo wlaczyl poggrzewacz podlogi.Łapie sie na tym ze patrze co grzeje :-) Raczej nie ma to nic wspolnego z wysilkiem czy przesileniem nogi.Myslałam ,ze to jakis skutek uboczny mojej cukrzycy ale teraz to juz sama nie wiem :-(
      • rotkaeppchen1 Re: Chwilowe uczucie gorąca w stopie 12.02.15, 00:31
        Tez to mialam, po pobycie w szpitalu - mimo rajstop i zastrzykow przeciwzakrzepowych. Pomogla mi zwykla aspiryna - rozrzedza krew.
        • bialeem Re: Chwilowe uczucie gorąca w stopie 12.02.15, 10:28
          W stopie czy w kostce? I z której strony?
          Jak na zewnątrz, to żyły. Jak wewnątrz, to u mnie się okazało, że bezwiednie zbyt często siadam na nodze.
    • annanet Re: Chwilowe uczucie gorąca w stopie 02.06.24, 21:59
      czy cos wiadomo? mam to samo. czuje sie dziwnie. co chwile fala ciepla w prawej stopie ale nie boli
      • mackatt Re: Chwilowe uczucie gorąca w stopie 28.11.24, 12:18
        Mam to samo od kilku dni. Kilkusekundowe uczucie ciepła w stopie.
        • sp9tcu Re: Chwilowe uczucie gorąca w stopie 28.11.24, 13:32
          Przyczyn może być wiele od bardzo błahych po bardzo poważne W pierwszej kolejności u dałabym się udałbym się do lekarza zajmującego się sprawami naczyniowymi i zrobić sobie ddmr to nie wiem dokładnie to jest badanie ja to miałem rat w życiu robione też na sorze w Suchej Beskidzkiej bo mnie cała noga bolała czy jest skłonność do zakrzepicy wynik pozytywny znaczy nie norma jest do 500 norma jest do 500 ja miałem 260 a więc wspaniały wynik i ten temat został zakończony Jeśli to badanie zrobisz i będzie poniżej 500 no tak 350 do 250 ten temat uważam za zakończone można jeszcze zrobić USG do które sprawdza przepływ żył a ja też ja też to miałem robione i temat został zakończony kolejnym drugim punkcie i to prawdopodobnie macie od tego to są po prostu sprawy od kręgosłupa tak jest od kręgosłupa szyjnego czy lędźwiowego unerwienie nasila się co wtedy kiedy jest ucisk na to na nogę tak na przykład w moim przypadku ja zawsze miałem na prawej nodze a ja mam prawą nogę dłuższą od lewej o 2 cm No to następował ucisk i różne rzeczy Wystarczy że w kręgosłupie lędźwiowym lub w kręgosłupie szyjnym czy będzie po prostu jakiś ucisk na jakiś nerw No i to są takie rzeczy Trzecia przyczyna to urazy nogi miałem W prawej nodze i to bardzo bolało nawet dwa miałem taką mam taką bułę tkankę tłuszczową poszedłem sobie do mojego znajomego chirurga zrobił mi USG stopy stwierdził tkankę tłuszczową właśnie ta sama prawa noga no po prostu ucisk ucisk No i jak jest ucisk mówią tam jeszcze o różnych badaniach RTG Tomek tomografii rezonansie No ja bym tam RTG zrobił ale tomografię i jego rezonans ludzie przesadziliście no jeszcze co do urazów No jeśli są to urazy duże i to mocno boli no to trzeba iść do ortopedy sprawdzić zrobić ale szpital na sranie do cholery i czwarta grupa To są sprawy nowotworowe tutaj i poważniejsze tutaj daje praktycznie jeden właściwie daje 0,1% to by było na tyle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka