wia 24.06.09, 12:23 Mężowi urolog zapisał Ginjal. Niestety lek ten jest w tej chwili niedostępny. Czy mozna go zastąpić innym preparatem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szaser GINJAL nie do zastąpienia w Polsce 25.06.09, 07:41 W aptekach internetowych jest dostępny ginjal i to dużo taniej, niż w aptece. Ginjal ma tak złożoną i unikalną strukturę, że jest nie do zastąpienia. Ja brałem nieprzerwanie ginjal ponad siedem lat (po jednej tabletce dziennie), po stwierdzeniu dwóch kamieni w nerce. Zalecił mi go urolog w Warszawie, na Kaczej po kolejnym ataku kolki nerkowej (myślałem, że już tego nie przeżyję, bo nie przechodziło po żadnym zastrzyku, aż zrobili mi narkozę). Lekarz powiedział, że jeśli chcę uniknąć kolejnych wytrząsań, (bo kamienie po tym zabiegu, odtwarzają się na nowo, jeśli organizm ma taką przemianę materii) oraz ataków kolek nerkowych, to żebym natychmiast zaczął nieprzerwanie przyjmować ginjal. Ginjal profilaktycznie biorę, do momentu, aż mój mocz ma normalny kolor, co oznacza, że osady się wypłukały. Od tego czasu, kiedy biorę ginjal, nigdy nie nastąpił atak kolki a po kamieniach ani śladu–co potwierdziło USG i następnie NMR. Poza tym zapomniałem w ogóle o nerkach. W tzw. międzyczasie, dokuczała mi ostroga piętowa, ale ortopeda ocenił, na podstawie zdjęć, że „jakby się rozpuściła”. Spytał mnie, czy czasem nie przyjmuję ginjalu. Jak potwierdziłem, to powiedział, że ginjal również rozpuszcza (trwa to latami) osady tworzące na kości ostrogę. Radzę kupić od razu z dziesięć opakowań w aptece internetowej, żeby być zwolnionym z kosztów dostawy (od 250 pln albo od 300 pln zwalniają). Jeśli się nie posiada Internetu, to kogoś poprosić o zakup, albo skorzystać z kawiarenki internetowej. Ginjal w sieci jest (na to nie potrzeba recepty). Odpowiedz Link Zgłoś
no1teresa Re: GINJAL nie do zastąpienia w Polsce 25.06.09, 12:13 a jak sadzisz, czy ginjal moze tez pomoc w przypadku halluxow? Odpowiedz Link Zgłoś
cortyzol Re: GINJAL nie do zastąpienia w Polsce 25.06.09, 12:25 Ginjal profilaktycznie biorę, do momentu, aż mój > mocz ma normalny kolor, co oznacza, że osady się wypłukały. Wszystko pięknie ale ,że przestaniesz lać na niebiesko to mi nie wmówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
szaser Re: GINJAL nie do zastąpienia w Polsce 26.06.09, 07:10 Czyżbyś chciał sprawdzić? Odpowiedz Link Zgłoś
cortyzol Re: szaser 26.06.09, 09:18 Wyobraź sobie ,że sprawdzałem u siebie,jak Ty zakończyłeś edukację na podstawówce.Zawarte substancje w połączeniu z mocznikiem będą zawsze dawać kolor niebieski.Takie są prawa chemii .Więc bez podtekstów, bo masz tam pewno z 10 cm a ja pedałem na dodatek nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
szaser Re: Czym zastąpić GINJAL ? 25.06.09, 10:57 Ginjal x 100 tab. Znaleziono w 7 aptekach w cenie od 22,75 zł do 29,70 zł Odpowiedz Link Zgłoś
szaser Re: Czym zastąpić GINJAL ? 28.06.09, 00:53 Proszę bardzo, co wiedziałem na pewno, to powiedziałem. Życzę zdrowia, bo jednak tylko to się przede wszystkim liczy! Odpowiedz Link Zgłoś