Dodaj do ulubionych

szczepionka przeciw grypie

IP: *.bater.net.pl / 81.210.100.* 23.12.03, 19:31
8 miesiecy temu chorowalam na guillain barre, czy po tej chorobie moge sie
zaszczepic przeciw grypie??
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: szczepionka przeciw grypie IP: *.usask.ca 23.12.03, 20:08
      Trudny problem. Jezeli nie masz powaznych czynnikow ryzyka grypy ... to chyba
      raczej nie szczep sie. Ale zobaczmy jeszcze co powie Doki albo moze odezwie sie
      ktos z neurologow?
      • Gość: Agata Re: szczepionka przeciw grypie IP: *.bater.net.pl / 81.210.100.* 23.12.03, 21:38
        bylam u dwoch neurologow...kazdy mi radzil cos innego. Niewiem kogo mam słuchac?
        • Gość: Artur Re: szczepionka przeciw grypie IP: *.sdh.sk.ca 23.12.03, 21:51
          Problemem jest ze twoj problem nie ma definitywnej odpowiedzi (wiem,ze to zle
          brzmi ale uwielbiam pisac takie lamance zdaniowe).
          Odpowiedz na twoje pytanie powinna byc oparta o caloksztalt twojego zdrowia,
          twojej historii choroby i stopnia ryzyka powiklan. Definitywna odpowiedz na tak
          lub na nie moze okazac sie bledna jako, ze nie znamy przyszlosci a trudno
          ocenic twoj poziom zagrozen: z jednej strony ryzyko grypy, z drugiej strony
          ryzyko powrotu choroby neurologicznej. Byc moze ryzyko powrotu choroby
          neurologicznej przewaza i wtedy ... jak sugerowalem wyzej szczepienia nie
          bierzesz. Ale to jest Internet, nigdy cie nie widzialem i nie badalem i nie
          jestem neurologiem. Byc moze ktos jeszcze sie wypowie i naswietli sprawe z
          innej strony. Na razie wydaje sie, ze decyzja nalezy do ciebie.
    • Gość: ja_laik Re: szczepionka przeciw grypie IP: *.green.net.pl 26.12.03, 23:42
      Taki link znalazłam - niestety - ja się na tym nieznam
      (www.grypa.info.pl/l_profilaktyka.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka