Dodaj do ulubionych

zakrzepnica?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 13:10
Chciałabaym o coś zapytać
Otóż tydzień temu mój tata wyszedł ze szpitala, miała wyjety venflon.
Niestety stan po wyjściu ze szpitala nie poprawił się, uległ pogorszeniu.
lekarz postawił diagnozę, że być może to jest zakrzepnica? Co to takiego?
Poważne
dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: zakrzepica? IP: *.219-200-80.adsl.skynet.be 26.12.03, 14:36
      Ale co konkretnie jest nie tak???
      • Gość: mima Re: zakrzepica? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 14:44
        Opuchnieta, zaczerwieniona, obrzmiała ręka. Bardzo twarda, w miejscu
        zaczerwieniania, reka. Pojawiły sie pęcherze.
        • Gość: mima Re: zakrzepica? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 14:47
          Bardzo wysoka gorączka (39,4), niekiedy waha się (po podaniu proszka) do 36.
          tata jest bardzo osłabiny- nie ma siły chodzić, bardzo schudł, nie chce
          przyjmować pokarmów.
          • Gość: mima Re: zakrzepica? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 14:48
            Czy mogło dojśc do zakażenia bakteria krwi (paciorkowcem?)?
            • Gość: Doki NATYCHMIAST DO LEKARZA!!! IP: *.219-200-80.adsl.skynet.be 26.12.03, 15:43
              I to jest ta reka, w ktorej tkwil wenflon, tak?

Skoro jest goraczka i sa pecherze, to jest to cos wiecej niz tylko zakrzepica.
              Nie czekaj, pedz do lekarza, bo mozna stracic reke.

Zakrzepica, czyli wytworzenie sie skrzepow w zyle, w ktorej siedzialo wklucie,
              jest bardzo czeste, prawdopodobnie jest regula. Jesli nie dojdzie do zakazenia,
              skrzep jest stopniowo rozpuszczany i usuwany. Ale tu sa objawy zakazenia, i to
              takze tkanki podskornej (pecherze), a byc moze uogolnionego (wysoka goraczka).
              Nie wiem, byc moze jest jeszcze jakas inna przyczyna goraczki, o ktorej nie
              wiem, ale jesli nie ma innej przyczyny, to z takim zakazeniem reki nie ma zartow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka