Dodaj do ulubionych

Szukam najlepszego nefrologa w Polsce!!!

24.06.11, 17:57
Dziewczyny szukam nefrloga dzieciacego,najlepszego jakiego znacie..chodzimy z córką do nefrologa u siebie(białystok)i nie mam juz siły,totalna olewka...lezała nawet w szpitalu,nie zrobili badań żeby wykluczyć wade jakąś ukłądu moczowego..każą brać furagin i czekac aż wyrosnie...
W moich okolicach nie ma dobrych nefrologów..chcę jechać więc gdzieś dalej,może być naprawdę daleko oby tylko ktoś wkońcu się nia zajął i spróbował wyleczyć,ma stwierdzone przewlekłe zapalenie cewki moczowej..co jakis czas dostaje zum..

Kogo możecie polecić??
Obserwuj wątek
    • jolaa27 Re: Szukam najlepszego nefrologa w Polsce!!! 24.06.11, 18:06
      Oczywiscie chodzi mi o wizyte prywatną,cena wizyty nie gra roli.
    • madziulec Re: Szukam najlepszego nefrologa w Polsce!!! 24.06.11, 22:32
      zum.org.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=217&Itemid=68
      Kiedys zadalam sobie trud opisania skad sie bierze zapalenie cewki moczowej.
      Jestes pewna, ze Twoja corka napewno to ma????

Bo jakos nie za bardzo chce mi sie w to wierzyc.
      • jolaa27 Madziulec 25.06.11, 01:01
        Ma ,niestety ma.

Zaczeło się rok temu od kapieli na wakacjach w jeziorze,dostała upławów z pochwy,(po naszym wyjezdzie sanepid zaknął jezioro bo okazła się że wykryli bakterie,sinice itd) była leczona przez pediatre,dwa razy dostała zum,dostała wydzieliny z cewki moczowej,zaczełąm leczyć u ginekologa,z wymazu z pochwy wyszła bakteria KLEBSSIELLA PNEUMONIE(inaczej się pisze) leczona prze ginekologa bez skutku,poszliśmy do nefrologa ,skierował do szpitala,w szpitalu pobrane wymazy na:rzeżączke,chlamydie,itad(dokłądnie napiszę Ci jutro jak zerkne w karte,..wymazy nic nie pokazały szczególnego,wyrosła bakteria(tez napiszę Ci jutro) przypisali furagin,bo na nią była wrażliwa i maść n acewkę i wypisali,wydzielina z cewki jest cały czas od sierpnia ubiegłego roku,ginekolog przypisuj eróżne płukanki,masci kremy..ale nic to nie daje.w rozpoznaiu ze szpitala ma wpisane przewlekłe zapalenie cewki moczowej,powiedzieli że to od jeziora,ale nefrolog nie ma pomysłu na leczenie,stwierdzili tylko że to bardzo ciekawy przypadek godny opisania..ja nie chce żeby opisywali ,tylko żeby wyleczyli moje dziecko.

Jutro napisze Ci dokłądniej co to u nas było,jakie wymazy pobrano..i wkleję moje linki z forum.
        • madziulec Re: Madziulec 25.06.11, 09:21
          forum.gazeta.pl/forum/w,577,31349756,,wymaz_z_pochwy_nawracajace_bakterie_u_3_latki.html?v=2&wv.x=2 - popatrz na takie watki.
          Polecam przy okazji poczytanie watkow "malejdorotki" i szukanie nei nefrologa ale... ginekologa dzieciecego.
        • agata-k3 Re: Madziulec 27.06.11, 18:34
          Witam, moja 9 letnia córeczka też ma problemy z nawracającymi zakarzeniami układy moczowo-płciowego, też leczymy w Białymstoku (ginekolog i nefrolog). Piszesz że były bakterie w pochwie, zatem byc może to jest zródło infekcji-niedoleczona infekcja narządów rodnych. Może zatem pomyslcie o probiotykach
    • jolaa27 Mój link 25.06.11, 01:03
      forum.gazeta.pl/forum/w,22158,116429004,116429004,Wydzielina_z_cewki_moczowej_u_6latki.html
      • j.muszka82 Re: Mój link 14.09.11, 10:27
        Witaj Jolu.
        Napisz jak sobie poradziłaś z córcią, czy udało Ci się trafić do dobrego nefrologa. Jeśli nie, mogę Ci polecić z czystego serca Beatę Jurkiewicz z Warszawy. Jest co prawda kawałek drogi, ale my też zanim do niej trafiliśmy chodziliśmy do swojego lekarza w naszym województwie. Też nas zwodził ponad rok, kazał dawać furaginę, a córka miała non stop zakażenia, ciągle dostawała antybiotyki... Znajomi polecili nam tą lekarkę i córcia jest już zdrowa. Ona przyjmuje w Instytucie Matki i Dziecka na fundusz, zadzwoń tam i dowiedz się o wizytę. Natomiast pisałaś coś o płukankach, że nie pomagają. Ja przemywałam córcię Vagosan-em. To jest mieszanka ziół, wszystko pisze na opakowaniu. Powiem Ci, że jest bardzo dobra, bynajmniej mojej córce pomagało na pieczenie itp. Pozdrawiam Was i życzę zdrowia dla córci.
    • ziejka3 Re: Szukam najlepszego nefrologa w Polsce!!! 25.10.13, 18:44
      nie wiem czy najlepszy, ale wiem, że jest bardzo dobry, dzięki niemu mój mąż zakwalfikował się do badania, dr Daniel Baczyński
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka