mrozbasia 26.08.05, 16:35 Mam pytanie o sok żurawinowy. Czy można go podawać 7 m-czbnemu dziecku? czy jest skuteczny? I czy jako doświadczeni polecacie? Jak tak to jaki? Dzięki Basia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grazka8 Re: sok żurawinowy??? 26.08.05, 19:43 Jak najbardziej ja zaczęłam podawac od 4 miesiąca Odpowiedz Link
monika_lwo Re: sok żurawinowy??? 28.08.05, 08:27 Dziewczyny podłączę się pod ten post. Mam nadzieję, ze nikt się nie pogniewa Chciałam zapytać czy sok żurawinowy = sokowi żurawinowemu. Czy np. sok Polskiej róży to to samo co, sok Paoli. Róźnica w cenie spora a czy skuteczność podobna? Może ktoś coś wie na ten temat. Odpowiedz Link
grazka8 Re: sok żurawinowy??? 28.08.05, 10:12 Ja może odpisz według swoich spostrzeżeń.Amelka jest fanka zurawinki.Ja uważam ,ze te nasze soki z żurawiny nie do końca mają takie włąściwości ,za dużo cukru mają w sobie.Moje dziecko to typowy pijacz szwedzkiej żyrwainy (koncentrat bardzo wydajny) i tam piszą o swoich właściwościach leczniczych.Osobiście zamiast tych słodkich zlepków (można pić tylko nie wiem czy mają tak do końca właściwości lecznicze ,to jest moje zdanie)lepiej podać herbatkę żyrawinową -dostępne w aptekach. Odpowiedz Link
monika_lwo Re: sok żurawinowy??? 28.08.05, 20:07 Są takie zwykłe herbatki ekspresowe? Nie miałam pojęcia, dzięki Odpowiedz Link
mami7 Re: sok żurawinowy??? 28.08.05, 20:46 Polska Róża jest ok. Niestety nie jest taka słodka, raczej cierpka. Odpowiedz Link
igorgo Re: sok żurawinowy??? 30.08.05, 08:31 Witam ! Chciałam zapytć o Vitabutin, czy można go podać 7 miesięcznemu maluchowi i jak to się robi. Wiem że preparat jest w kapsułkach, czy można go z nich wysypać , może ktoś ma w tym doświadczenie. Mój Mały nie chce pić soku ani herbatek a chcę mu tą żurawinę podawać. Odpowiedz Link