Dodaj do ulubionych

szczawiany wapnia w moczu

05.03.06, 13:21
dzisiaj robiłam badania ogólne moczu i wynik jest ogólne dobry tylko poraz
pierwszy pojawiły sie nieliczne szczawiany wapnia i nie mam pojęcia co to
jest i czy jest to czymś spowodowane? może od leków bo mamy zwężenie cewki i
jestemy na bactrimie i furaginie.
Obserwuj wątek
    • mami7 Re: szczawiany wapnia w moczu 05.03.06, 17:10
      Raczej od diety. Ale jesli pojawiły sie nieliczne i pierwszy raz to spokojnie. Przyuwaz codalej z tym fantem, jak to będzie wyglądać w kolejnych badaniach moczu.
      Przy Bactrimie, oczywiście nie podajemy witaminki C, jakbys przez przypadek nie wiedziała wink
      • aniaolak25 Re:do mami7 05.03.06, 22:11
        bactrim podaję jej na noc w dawce 1ml czy to oznacza że np rano nie mogę jej
        dać vibowitu? Jesteśmy na tych lekach już od 3 miesięcy no i boję się że
        dziecku może brakować jakiś witaminek.A co z podawaniem soków?
        • mami7 Re:do mami7 05.03.06, 22:45
          Jest tak, że przy Bactrimie i jednocześnie witaminie C krystalizuje się cos tam w nerkach.
          Z drugiej strony Witamina C łatwo się wyplukuje. Na mój rozum-laika wink, jeśli rano poda się wibowit, a wieczorem Bactrim to powinno byc ok.

Generalnie, przynajmniej do tej pory, podawano do Furaginy witaminę C. I z reguły jak podaje się potem Bactrim, lekarz nie mówi, bo pewnie nie pamięta, od odstawieniu witaminy C. Chocaiz nasz akurat powiedział wink
          • aniaolak25 Re:do mami7 06.03.06, 08:27
            dzięki za odpowiedz i zaniteresowanie

ANIA I PATRYCJA
            • magdamroziuk Re:do mami7 06.03.06, 14:18
              szczawiany mogą pojawić się po sokach, po vitabutinie też, czekoladzie i wielu
              innych produktach.
              • edie28 Re:do mami7 06.03.06, 14:22
                Po Vitabutinie ?? Nie słyszałam o tym ... Podobno on jest najbardziej
                oczyszczony od innych preparatów żurawinowych.
                Mojej córce daję od ponad roku i nigdy nie miała szczawianów wapnia w moczu.

Do autorki wątku:
                Generalnie jeśli się pojawiły raz i się nie powtarzają to jeszcze nic złego, a
                po za tym w Waszym wyniku były nieliczne. Za jakiś czas powtórz badanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka