Dodaj do ulubionych

Żurawina i escheria coli

21.06.06, 12:31
witam was,moja Ola mająca 14 lat od 10 lat leczona nieudolnie przez medycynę
w związku z występujacą w moczu bakterią e-coli od dłuższego czasu przyjmuje
m.in. żurawinę w postaci 2 x dziennie vitabutim. Czy ktos wie czy może w
innym preparacie jest większe stężenie żurawiny, gdyz zastanawiam się czy
jej nadal podawac Vitabutin czy nie?
Obserwuj wątek
    • maladorotka Re: Żurawina i escheria coli 21.06.06, 13:43
      A ona ma wade ukl. moczowego? Jesli nie, to dostala propozycje na szczepionke
      uro-vaxom? Moja coreczka, ktora nie ma wady ukl. moczowego po tej szczepionce
      nie ma nawroto, a miala e.coli dajaca zapalenie pochwy i sromu, co 3 tygodnie
      przez dwa lata.
    • maladorotka Re: Żurawina i escheria coli 21.06.06, 14:27
      Anulka, ja tu jestem nowa, bo raczej siedze na forum zdrowie dziecka i wlasnie
      teraz przeczytalam twoje wczesniejsze posty, gdzie piszesz, ze coreczka brala
      uro-vaxom i nie pomoglo. Mojej pomoglo rewelacyjnie. Brala przez 3 miesiace po
      tabletce, razem z bactrimem i w razie potrzeby gentamycyna w masci do pochwy.
      Rozmawialam z kolezanka lekarzem i powiedziala mi, ze nalezy po roku powtorzyc
      te szczepionke.
      • anulka303 Re: Żurawina i escheria coli 22.06.06, 07:17
        Witaj moja córcia miała juz chyba wszystko co możliwe i nic. Kilka razy miała
        szczepionkę Urovaxom ,do tego leczenie zmiennymi antybiotykami (3-
        miesięczne),furagin, doxar itp. Jak jest na lekach to jest OK po odstawieniu
        leków po m-cu następuje nawrót bakterii. I tak się ciągnie od lat.Podaje jej od
        roku vitabutin i nie wiem czy jest sens bo ma w moczu b.b liczne bakterie!
        oczywisscie od m-ca ma odstawione pozostałe leki
        • maladorotka Re: Żurawina i escheria coli 22.06.06, 09:58
          A mala nie ma wady ukladu moczowego, jak badania USG? czy bylo badanie usg przez
          odbyt ginekologiczne? Skad jestes? Czy nie zdarza sie, ze ma wyplyw moczu w nocy
          niekontrolowany?
          • anulka303 Re: Żurawina i escheria coli 22.06.06, 11:43
            Jestem z Dębicy (podkarpackie),Ola miała w wieku 6 lat poszerzenie cewki
            moczowej , w ubiegłym roku miała powtórzony zabieg.Po badaniu p.doktor
            stwierdziła zę nie było to az tak konieczne,gdyz tak bardzo cewki moczowej nie
            miała zwężonej. W kwietniu miała badania urodynamiczne uroflowmetrie z EMG
            itp.stwierdzono niewielkie zaleganie moczu,zalecono ćwiczenia.Jakiejś
            poważniejszej wady nie stwierdzono jest to brak koordynacji wypieraczowo-
            zwieraczowej jak stwierdził lekarz.Przy tym od 10 lat jest ta bakteria e-coli.I
            leczenie sie toczy bez efektów, tzn.e-coli jest nadal w moczu.Kilka lat temu
            miała badanie przez odbyt ginekologiczny, nic nie wykazało niepokojącego.W nocy
            kiedy miała w zimie infekcje (niestey antybiotyki po 3-miesięcznej kuracji
            skończyła w połowie listopada,potem organizm osłabiony łapał anginy, grypy itp.)
            popuszczała mocz, ale było to tylko w stanie chorobowym.
            • elikad Re: Żurawina i escheria coli 10.07.06, 07:50
              Witaj, przeczytałam Twoją informację i mam pytanie, gdzie Ola miała robione te
              wszystkie badania? Mam wątpliwości co do ich rzetelności - sama pochodzę z
              podkarpacia i mam niezbyt pozytywne doświadczenia. Jedź gdzieś dalej, może jak
              Ci zaproponowano, do CZD.
    • maladorotka Re: Żurawina i escheria coli 26.06.06, 11:01
      Anulka ja bym na twoim miejscu udala sie do IMiD w Warszawie. Warto byloby
      zrobic nowe badania i ginekologiczne i urologiczne. Jest tez mozliwoszc
      zaszczepienia jej szczepionka monowalentna (zrobiona z jej wlasnej e.coli,
      mowiac poprostu) w połączeniu z uro -vaxom.
      • anulka303 Re: Żurawina i escheria coli 19.07.06, 14:10
        dzięki za podpowiedź odnośnie tej szczepionki, porozmawiam z lekarzem ją
        prowadzącym na ten temat, a badania ma wykonywane w Dębicy i w Rzeszowie
        • gosia_1985 A co z niemowlętami???????????????????? 19.07.06, 22:32
          Chciałam zapytać czy 9 miesięczne niemowle może dostać taką szczeoinkę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka